De_ce_este_important_sa_am_angajati_fericiti
De ce este important sa am angajati fericiti?

De ce este important sa am angajati fericiti?

0 Shares
0
0
0

De_ce_este_important_sa_am_angajati_fericitiDin moment ce cumperi o afacere, in mod clar ai nevoie si de angajati. Opteaza pentru oferte afaceri cei care au suficiente surse de finantare, astfel incat sa-si permita sa investeasca in materiale, utilaje si angajati.

Daca vrei si tu sa cumperi o afacere, insa nu stii cum si de unde, poti vedea oferte afaceri pe site-ul Afaceri-proprietati.com. Te asteptam! Degeaba ai o afacere care promite profit, degeaba ai cele mai performante utilaje. Daca nu ai angajati buni, totul este in zadar.

De-a lungul timpului, studiile au demonstrat in mod evident faptul ca exista o legatura stransa intre gradul de fericire al angajatilor si productivitate. Daca un angajat este fericit intr-o anumita zi, aces lucru se va vedea in rezultatele lui chiar si a doua zi. Daca e sa o vorbim de fericirea angajatilor in functie de anumite aspecte sunt cateva informatii importante pe care ni le ofera specialistii in domeniu:

· Cei mai fericiti angajati sunt gradinarii, instalatorii, cercetatorii sau cei care lucreaza la saloanele de cosmetica.

· Cei mai nefericiti angajati sunt cei din domeniul IT, cei din domeniul bancar, sau cei din domeniul HR.

· Angajatii care lucreaza in ingrijirea altor persoane sunt cu 75% mai fericiti ca ceilalti.

· Angajatii cu varste de peste 40 de ani sunt mult mai fericiti decat angajatii mai tineri.

· Freeleancerii sunt cu 85% mai fericiti decat cei care sunt angajati. Se pare ca un angajat este fericit la locul de munca atunci cand se simte util, cand se afla in bune relatii cu ceilalti colegi, cand are control asupra lucrurilor pe care le face sau cand isi poate folosi zilnic abilitatile pe care le are. De asemenea variabilele precum mediul de lucru placut, oportunitatile de dezvoltare pe plan profesional sau echilibru intre munca si familie sunt importante pentru fericirea angajatilor. Asadar, daca vrei sa ai succes in afaceri, daca vrei ca angajatii tai sa fie mai productivi, fericirea lor este cheia succesului tau. Daca esti angajator, angajatii nu sunt fericiti doar pentru ca ii motivezi financiar. Trebuie mult mai mult de atat. Ce anume?

· Lauda-i. Pentru orice angajat, lauda primita din partea sefului este benefica. Daca ai avut parte de un asemenea tratament, probabil stii despre ce vorbesc. Astfel, ii vei arata angajatului tau ca apreciezi efortul lui de a face munca la un standard ridicat.

· Fii fairplay. Nu-ti fie greu sa recunosti meritele angajatilor tai sau contributia pe care ei o aduc in cadrul organizatiei.

· Fii transparent. Cand ai ceva de spus unui angajat, spune-i in fata. Nu le spune celorlalti, ca apoi acesta sa afle la urma. In nici un caz nu-l vei face fericit.

· Creaza o atmosfera relaxanta. Nu e un lucru rau sa glumesti cu angajatii tai, sau chiar sa le spui anumite bancuri. Bineinteles, totul trebuie facut cu bun simt. O atmosfera relaxanta ii va face pe angajati mai fericiti.

Tine cont de aceste aspecte si vei vedea cum productivitatea angajatilor la locul de munca va creste in mod uimitor.

0 Shares
You May Also Like