Cum-este-aranjata-marfa-in-depozite
Cum este aranjata marfa in depozite?

Cum este aranjata marfa in depozite?

0 Shares
0
0
0

Cum-este-aranjata-marfa-in-depoziteFiecare dintre noi mergem in fiecare saptamana de cateva ori la marile supermarketuri pentru a cumpara toate produsele de care avem nevoie, iar acolo vedem o multime de rafturi cu tot felul de produse.

Ei bine, aceste produse au fost aduse in supermarketuri de la depozitele regionale ale marilor supermarketuri. De exemplu in cazul Penny Market, toate produsele care se regasesc in magazinele din judetul nostru, plus din alte judete, sunt aduse de la depozitul regional Turda.

Tot in acest oras se mai regaseste si parcul logistic Kaufland, de unde se duce marfa la o multime de magazine din toata tara.

Asadar, am dat pana acum doua exemple de depozite de unde este dusa marfa in marile magazine. Tot ce trebuie insa sa stii este faptul ca in aceste depozite marfa nu este aranjata in asa fel cum este aranjata pe rafturile magazinelor din fiecare oras.

In cadrul unui astfel de depozit, se regasesc mai multe zone in care se afla produsele. De exemplu produsele lactate, branzeturile, dar si produsele din carne, sunt tinute intr-o zona in care temperatura este una destul de scazuta.

Deasemenea si fructele sunt tinute intr-o astfel de zona, in care temperatura este de maxim doua sau trei grade celsius, in timp ce anumite produse congelate, sunt tinute intr-o incapere congelata, unde temperatura poate sa ajunga pana la minus 24 grade celsius.

Ei bine, in ceea ce priveste restul produselor, ele sunt depozitate intr-o zona in care temperatura este una normala, precum temperatura din cadrul magazinelor.

Aceste produse sunt asezate pe paleti din lemn, iar mai apoi sunt depozitate in diferite zone. De exemplu sucurile si restul bauturilor sunt asezate intr-o parte a depozitului. Sunt o multime de astfel de depozite care in momentul in care isi aranjeaza marfa, o fac in functie de mai multi factori.

Sunt depozite in care marfa este aranjata in functie de furnizor, in timp ce alte magazine aleg sa isi aleaga marfa in functie de alte criterii.

Cu siguranta intr-un astfel de depozit se regasestsc o multime de randuri pe care sunt amplasate rafturi paleti. Aceasta este o idee buna, si fiecare mare depozit apeleaza la aceste rafturi pentru a depozita marfa.

Daca inca nu intelegi ceea ce vreau sa spun, ei bine aceste rafturi pot sa suporte paletii cu marfa, iar pentru urcarea si coborarea lor este nevoie de un motostivuitor.

In mod evident un palet nu poate sa fie urcat pe un astfel de raft in cazul in care nu este infoliat. Daca te intrebi de ce, ei bine, trebuie sa stii ca folia are rolul de a tine stranse produsele care sunt asezate pe palet, astfel incat ele sa nu cada in momentul in care este miscat paletul.

Pentru a aranja un astfel de palet cu marfa pe un raft, cu siguranta trebuie ca motostivuitoristul sa aiba indemanare si sa fie foarte atent, pentru ca in cazul in care nu este atent si nu aseaza bine paletul pe raft, exista riscul ca acesta sa se imburde.

0 Shares
You May Also Like