Ce trebuie sa stiti despre incinerare?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care aveti un membru al familiei grav bolnav, care nu mai are nici o sansa de vindecare iar zilele sale sunt numarate, si dorinta acestuia este aceea de a fi incinerat, in cele ce urmeaza veti afla cateva lucruri interesante despre incinerare. Este important sa cunoasteti aceste detalii inainte de a opta pentru serviciile de incinerare ProIgnis Transilvania.

Care este temperatura de incalzire?

Crematia foloseste caldura extrema (temperatura de incinerare variaza de la 1400 la 1800 de grade Fahrenheit) pentru a reduce corpul uman de la forma sa familiara la fragmente de os.

In esenta, procesul de incinerare avanseaza un proces natural, acela de descompunere; procesul realizandu-se in doar cateva ore, in timp ce prin ingropare acelasi proces ar fi trebuit sa se intample in cateva luni sau in cativa chiar ani.

In zilele noastre procesul de incinerare implica utilizarea unui echipament foarte specializat numit retort, care este in principiu un cuptor alimentat fie de propan, fie de gaz natural.

Care sunt cerintele legale inainte de incinerare?

Dupa moarte, un profesionist funerar licentiat se afla in posesia ramasitelor fizice si stabileste un lant strict de custodie pentru a asigura ca corpul incinerat al decedatului este identificat cu acuratete in urma procesului de incinerare.

In acest moment, autorizarea scrisa a crematului este completata de directorul funerar responsabil si semnata de membrul familiei cu autoritate juridica. Lucrarile aditionale identifica efectele personale ale decedatului, caseta sau containerul de incinerare selectat si cum trebuie manipulate ramasitele incinerate.

El va completa, de asemenea, certificatul de deces legal, va obtine semnatura medicului sau examinatorului medical si va depune documentul la autoritatile judetene.

Pregatirea corpului pentru incinerare

Corpul este apoi pregatit pentru incinerare. Astazi, obiectele personale ale persoanei care urmeaza sa fie incinerata si aparatele chirurgicale (cum ar fi stimulatorul cardiac) sunt indepartate, iar corpul este apoi plasat intr-un sicriu de incinerare selectat de familie sau intr-un container alternativ de incinerare.

Se adauga o eticheta de identificare pentru a se asigura o identificare adecvata in timpul procesului de incinerare.

Care este procedura la crematoriu?

Odata ce o persoana decedata ajunge la crematoriu, identitatea lui sau ei este verificata din nou de catre toti profesionistii implicati.

Daca perioada de asteptare necesara (de la 24 la 72 de ore) nu a expirat; persoana va fi plasata intr-o unitate de refrigerare pentru pastrare. Cand aceasta perioada a fost finalizata in mod satisfacator, individul va fi plasat cu toata atentia in retort pentru procesul de incinerare reala.

Cat dureaza incinerarea?

De obicei, intreaga procedura dureaza aproximativ doua, doua ore si jumatate pentru ca un corp sa fie redus complet doar la fragmentele osoase prin procesul de incinerare (timpul implicat depinde in mare masura de varsta retortului utilizat, dar dimensiunea si greutatea ramasitelor fizice este, de asemenea, un factor).

Odata ce incinerarea este completa, trebuie sa existe o perioada de racire, astfel incat fragmentele osoase sa fie suficient de racite inainte de manipulare.

Cand se raceste, ramasitele incinerate sunt indepartate respectuos, fiind “cufundate” cu grija din retort. Ulterior, toate resturile de metal (cum ar fi un bolt chirurgical sau o articulatie de titan) sunt indepartate manual din resturile incinerate.

Ceea ce ramane este apoi pus intr-un procesor special conceput pentru a pulveriza fragmentele osoase intr-o consistenta mai fina.

Acest material, denumit in mod obisnuit “cenusa”, este apoi plasat intr-o punga de plastic intr-un recipient temporar din plastic sau carton de incinerare. In cele din urma, se iau masuri pentru transferul si pastrarea lor in conformitate cu documentele originale semnate de rudele apropiate.

0 Shares
You May Also Like