Care sunt optiunile pentru inlocuirea dintilor implantului?

Care sunt optiunile pentru inlocuirea dintilor implantului?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care merg la clinica Badea Implant Cluj pentru a-si pune implanturi dentare, ar trebui sa se intereseze care sunt optiunile pentru inlocuirea dintilor cu implanturi, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta putin despre acest subiect.

Inlocuirea dentara unica: Imediat (in acelasi timp, un implant este plasat) sau dupa o perioada de vindecare, o fixare este atasata implantului. Acesta este un dispozitiv care “se sprijina” sau se alatura implantului intr-o forma dentara denumita coroana, care inlocuieste partea dintelui pe care o vedeti in gura.

Acesta va contine o coroana realizata la comanda, pe care laboratorul dentar o va fabrica si se va potrivi cu dintii existenti. Coroana personalizata este cimentata sau insurubata in locas, pentru ao mentine permanent in pozitie. Odata ce coroana este in loc, ar trebui sa fie indisolubila de dintii naturali.

Inlocuirea dentara multipla fixa: La fel ca in cazul inlocuirii unice a dintilor, capacele temporare de vindecare sau opritoarele pot fi plasate pe mai multe implanturi pana la finalizarea fazei de vindecare. Dupa vindecare, implanturile sunt atasate permanent.

Ele se pot atasa la coroane sau la poduri realizate la comanda, pe care un laborator dentar le va fabrica pentru a se potrivi cu dintii existenti. In etapa finala, podul personalizat, care va inlocui mai multi dinti, este cimentat sau insurubat pe bonturi. Dintii au fost inlocuiti fara a perturba dintii sanatosi de langa ei si pierderea osoasa a fost oprita.

Implant-Suport pentru inlocuirea dintilor: Daca lipsesc toti dintii inferiori, in functie de designul restaurarii detasabile, pot fi folosite doua pana la sase implanturi pentru a sustine o proteza mai joasa. Daca lipsesc toti dintii de sus, pot fi utilizate cel putin patru implanturi pentru a sustine o proteza superioara.

Protezele detasabile sunt adesea folosite pentru a inlocui pierderea excesiva de dinti, oase si tesuturi gingivale, oferind astfel suport pentru scheletul facial, buza si obrajii. O proteza noua poate avea atasamente care se fixeaza sau se pe implanturi sau pe o bara macinata, executata la comanda, care poate fi fabricata pentru a crea o rezistenta suplimentara si un suport pentru restaurare.

Variatiile de proiectare sunt adesea legate de densitatea osoasa si numarul de implanturi prezente. Dentistul dvs. va va aduce la cunostinta toate aceste optiuni in timpul consultarii.

Cum inlocuiesc dintele implantului cu dintii?

Dintii naturali si implanturile dentare pot sa para la fel, sa simta acelasi lucru si chiar sa functioneze intr-un mod similar, dar sunt foarte diferiti. Cele mai importante diferente sunt in modul in care acestea se ataseaza la osul din jur, raspunsul lor la boala dentara, intretinerea si repararea acestora.

Dentitii se ataseaza la osul din jurul lor printr-un ligament parodontal alcatuit din fibre de colagen care se unesc in dinte pe o parte si oasele pe cealalta. Implanturile dentare se conecteaza direct la os.

Tesuturile gingiilor se ataseaza de asemenea la radacina unui dinte cu fibre de colagen, asa cum s-a descris mai sus. Cu toate acestea, tesuturile gingivale se pot lipi doar pe suprafata implanturilor dentare.

Dintii sunt susceptibili la cariile dentare, precum si la necesitatea terapiei canalelor radiculare; implanturile dentare sunt metalice si nu se descompun sau au nevoie de canal radacina. Dintii pot fi, de asemenea, susceptibili la boala parodontala (guma), in timp ce implanturile dentare pot fi susceptibile la peri-implantitis, un raspuns inflamator la biofilmul bacterian al tesuturilor care inconjoara implantul, ceea ce poate duce la dezintegrarea osului la implant.

Ce tip de intretinere necesita implanturile dentare?

Coroanele implantului si alte inlocuiri protetice (false) ale dintilor sunt facute a fi sisteme de siguranta remarcabile. Acestea sunt detasabile si inlocuibile (numai de medicul dentist), astfel incat daca deteriorarea sau uzura necesita inlocuire, acest lucru poate fi realizat fara a afecta implantul sau atasamentul la os.

Cu toate acestea, implanturile necesita intretinere. Este important sa se practice o igiena buna orala zilnica, inclusiv periaj si ate pentru a controla biofilmul bacterian. De asemenea, este important sa va vedeti dentistul si igienistul dentar.

Sunt necesare instrumente speciale pentru a curata implanturile dentare care nu le va deteriora suprafata metalica sub tesuturile gingiilor. Medicul dentist va trebui sa va monitorizeze implanturile pentru a va asigura ca integritatea osseointegratiei este stabila si ca coroanele implantului, podul sau protezele functioneaza adecvat.

 

0 Shares
You May Also Like