Ce este un medic cardiolog?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care treceti pragul medicului dvs. de familie iar acesta in urma unui control mai amanuntit observa faptul ca starea dvs. de sanatate nu este atat de buna precum ar trebui, acesta va va putea trimite la anumiti medici specialisti, pentru investigatii mai amanuntite.

Daca de exemplu, medicului dvs. de familie nu ii este foarte clara situatia inimii dvs., atunci acesta va poate trimite la un cabinet de cardiologie, pentru ca un medic cardiolog sa va efectueze un control amanuntit, si sa va prescrie un tratament daca este cazul.

Cardiologii sunt medici care se specializează în diagnosticarea și tratarea bolilor sau afecțiunilor inimii și vaselor de sânge care alcatuiesc sistemul cardiovascular.

De asemenea, puteți vizita un cardiolog Mures de exemplu pentru a afla informatii utile despre factorii dumneavoastră de risc pentru bolile de inimă și pentru a afla ce măsuri puteți lua pentru o mai bună sănătate a inimii

Când aveți de-a face cu o situație complexă de sănătate cum ar fi boala de inimă, este important să găsiți potrivirea perfecta între dvs. și specialistul dumneavoastră.

Un diagnostic de boală cardiacă sau începe adesea cu medicul de îngrijire medicală primară, care apoi vă trimite la un cardiolog. Cardiologul vă evaluează simptomele și antecedentele medicale și poate recomanda teste pentru un diagnostic mai clar.

Apoi, cardiologul dumneavoastră decide dacă starea dumneavoastră poate fi gestionată sub îngrijirea sa, folosind medicamente sau alte tratamente disponibile.

Dacă medicul dumneavoastră cardiolog decide că aveți nevoie de intervenție chirurgicală, el sau ea vă va îndruma către un chirurg cardiovascular, care este specializat în operații asupra inimii, plămânilor și vaselor de sânge. Dumneavoastra veti rămane sub îngrijirea cardiologului dvs. chiar și atunci când acesta va va recomanda alti specialisti.

Ce fel de teste poate recomanda sau efectua cardiologul?

Exemplele includ:

Ecocardiograma – o imagine a undelor sonore pentru a privi structura și funcția inimii.

ECG ambulatoriu – este o înregistrare efectuata în timpul activității pentru a căuta ritmuri anormale ale inimii.

Exercițiu de testare – este un studiu care măsoară performanțele și limitările inimii.

Cateterizarea cardiacă – este un test în care un tub mic este plasat în inima sau în apropierea inimii pentru a face poze, uita-te la modul în care funcționează inima, verificați sistemul electric sau ajuta la ameliorarea blocajului.

Ei bine, atunci cand medicul de familie va recomanda sa vizitati un medic cardiolog, va poate indruma spre cabinetul medical al unui medic cardiolog privat sau de stat. In conditiile in care va doriti sa beneficiati de cele mai bune servicii medicale de cardiologie, cel mai indicat ar fi sa va indreptati atentia spre o clinica privata.

Medicii care isi desfasoara activitatea in astfel de clinici sunt mai experimentati decat cei care lucreaza la stat, iar mai mult decat atat, au la dispozitie cele mai noi si cele mai performante aparate pe care le pot folosi pentru consultatii cardiologice.

Un asemenea medic poate depista daca suferiti de vreo afectiune grava a inimii, si va poate prescrie un tratament, sau va poate indruma spre un chirurg in cazul in care este nevoie de o interventie chirurgicala.

0 Shares
You May Also Like