Ce trebuie sa stii cand mergi pe munte?

Ce trebuie sa stii cand mergi pe munte?

0 Shares
0
0
0

Daca te gandesti la excursii munte Romania iti recomandam sa citesti acest ghid de la profesionisti despre mersul pe munte. Iti prezentam parerile unui profesionist din domeniu.

De fiecare data cand ma plimb, ma gasesc recunoscator pentru cei care au plecat inainte si au facut acest traseu pentru mine. Si mi se aduce aminte ca, in viata, noi toti stam pe munca grea a celor care au umblat inaintea noastra.

Multi vor veni dupa. Nu sunteti ultimul care merge pe acest traseu, urca pe acest munte sau asista la aceste peisaje. In timp ce sunt recunoscator pentru lucrarea celor care au trecut inainte, simt si o obligatie importanta fata de cei care vor veni dupa – sa las traseul, muntele si pamantul in stare mai buna decat am gasit-o.

Nu toate caile au fost umblate. Doar pentru distractie, incerc sa construiesc o gramada de pietre pe undeva in timpul fiecarei excursii. Caut locuri neobisnuite unde pietrele  raman neperturbate, dar totusi observate de catre excursionistii carevor trece in viitor pe acolo. Pentru a realiza acest lucru, imi aleg intotdeauna un loc aproape de drumul batut. De fiecare data, imi amintesc ca exista intotdeauna noi cai care se gasesc in viata si ca noi descoperiri trebuie facute.

Uneori linistea este cel mai bun zgomot. Imi place linistea si calmul unei urme goale. Imi aminteste cat de mult imi place sa nu aud deloc zgomote.

Puteti calatori mai departe si puteti realiza mai mult decat credeti. Traseele  lasa doar doua optiuni: ajungeti in varf sau intoarceti-va. Ajungerea la varf necesita numai perseverenta de a pastra un picior in fata celuilalt. Cand viata devine dificila, incerc sa-mi amintesc tot ce putem face este sa punem un picior in fata celuilalt si sa continuam.

Combustibilul sanatos este important. Drumetii merg cu alimente si bauturi pe care le aleg pentru ca sunt sanatoase. Mananc un mic dejun sanatos. Aduc apa, gustari si un pranz usor, daca este necesar. Eu aleg combustibil sanatos, astfel incat corpul meu va functiona corect in timpul excursiei. In plus, exista ceva care nu are sens sa mananci alimente artificiale in timp ce esti prezent in lumea naturala.

Impachetati light. Greutatea posesiunilor fizice este simtita in mod clar atunci cand sunt stranse pe spate. Calatorii intelepti poarta doar ceea ce este necesar pentru calatorie.

Alegeti pasii cu atentie. In timp ce faceti drumetii, fiecare pas este ales in mod clar. Ma concentrez in mod intentionat  – uneori, chiar calculand 2-3 pasi in avans. Aceasta intentionalitate ma ajuta sa evit rau inutil. Si sper ca deciziile pe care le fac in directia vietii mele vor fi facute cu aceeasi precizie si ingrijire.

Varsta este doar un numar. Am vazut excursionisti sub varsta de 7 ani si am vazut excursionisti cu varsta peste 70 de ani. Invat din ce in ce mai mult ca varsta reprezinta doar numarul de ani in care ati trait. Nu serveste ca un test de atractie. Cei care decid devreme in viata sa aiba grija de corpurile lor si sa nu permita varsta sa limiteze potentialul nu vor fi afectati de ea.

0 Shares
You May Also Like