Ce rezerva viitorul pentru Ethereum?

Ce rezerva viitorul pentru Ethereum?

0 Shares
0
0
0

Viitorul plaformei Ethereum

Mai multe criptomonede se lupta pentru cota de piata. Bitcoin este cea mai importanta criptomoneda, urmata de Ethereum, a doua cea mai mare criptomoneda din lume. Dar ce face platforma Ethereum atat de unica incat continua sa fie a doua cea mai mare in functie de capitalizarea pietei? Este Ethereum superior Bitcoin? Va depasi Ethereum Bitcoin? Pentru a afla raspunsurile la aceste intrebari, sa aflam mai intai tot ce trebuie sa stim despre Ethereum.

Ethereum: o scurta introducere

Criptomonedele consuma intreaga industrie financiara. In fiecare zi, apar noi criptomonede. Bitcoin este criptomoneda care s-a dovedit a fi cea mai de impact din lume. Altcoins (monedele alternative) sunt criptomonede care au fost create dupa Bitcoin. Altcoins precum Ethereum, Litecoin, NEO si Ripple au schimbat lumea cripto in acelasi mod in care a facut-o Bitcoin.

Ethereum este o tehnologie blockchain cu sursa deschisa, descentralizata, cu moneda sa, Ether. ETH serveste drept platforma pentru diferite criptomonede si pentru executarea de contracte inteligente descentralizate.

Vitalik Buterin a descris initial Ethereum intr-o carte alba in 2013. Buterin si co-fondatorii sai au strans fonduri pentru proiect printr-o vanzare publica online in 2014. Echipa implicata in proiect a strans 18,3 milioane USD in Bitcoin si pretul Ethereum in oferta initiala de monede (ICO) a fost de 0,311 USD, cu aproape 60 de milioane de monede Ether vandute.

La 30 iulie 2015, Fundatia Ethereum a publicat oficial blockchain-ul sub numele de cod „Frontier”. De atunci, au existat mai multe actualizari de retea, inclusiv „Constantinopol” pe 28 februarie 2019, „Istanbul” pe 8 decembrie 2019, „Ghetarul Muir” pe 2 ianuarie 2020, „Berlin” pe 14 aprilie 2021 si, cea mai recenta, divizarea majora „Londra” pe 5 august 2021.

Ethereum este adesea considerat cel mai important altcoin din sectorul criptomonedelor. Ca rezultat, intelegerea functionalitatilor Ethereum este la fel de cruciala ca si intelegerea operatiunilor Bitcoin. Cand Bitcoin a fost format in urma cu mai bine de un deceniu, Ethereum a fost fondat patru ani mai tarziu.

Daca va ganditi sa investiti intr-o alta criptomoneda decat Bitcoin, Ethereum poate fi cea mai buna optiune. Daca sunteti nou in industria criptomonedelor, ar trebui sa intelegeti cum functioneaza tehnologia blockchain si cum este folosita ideea blockchain pentru a gestiona criptomonede.

Care sunt componentele Ethereum?

Ethereum, ca toate celelalte platforme, are un istoric dovedit de stabilitate, consecventa si crestere. Ethereum este mai mult decat o platforma si un blockchain; este un protocol si contine multe aplicatii, servicii, intreprinderi si economii.

Blockchain-ul Ethereum: Ethereum, la fel ca Bitcoin, imbunatateste reteaua prin utilizarea tehnologiei blockchain cu dovada muncii. Acest blockchain pastreaza o evidenta a tot ceea ce se intampla pe Ethereum si este fundamentul retelei Ethereum. Reteaua Ethereum, ca si Bitcoin, foloseste extragerea codului pe langa datele tranzactionale.

Masina virtuala Ethereum: Masina virtuala Ethereum, cunoscuta si sub numele de EVM sau „Computerul mondial”, este o retea vasta la nivel mondial intretinuta de toate nodurile retelei Ethereum pentru a permite Ethereum sa execute intregul program, la fel ca cum gasim pe laptopuri, desktop-uri si smartphone-uri.

Tokenul nativ: atunci cand discutam despre pretul Ethereum, multi oameni se refera la criptomoneda Ether, adesea cunoscuta sub numele de ETH. Ether este moneda nativa a retelei Ethereum si este folosita pentru a gestiona activitatea in retea. Cu toate acestea, spre deosebire de actualul Bitcoin, recompenseaza lucratorii nodurilor si minerii pentru rularea si protejarea retelei.

Contracte inteligente: Un contract inteligent este un set de instructiuni care se executa automat si care functioneaza fara implicarea unei persoane. Odata instalate, acestea se pot auto-executa si nu vor inceta sa functioneze daca este necesara implicarea umana. Aceasta tehnologie a fost adoptata de catre institutiile bancare din lume, organizatiile guvernamentale si corporatiile pentru a le ajuta sa-si conduca afacerea mai eficient.

Tokenizare: Aceasta permite oricui sa creeze o noua moneda digitala in reteaua Ethereum. Economia de jetoane are o capitalizare de piata de mai multe miliarde de dolari. Ca bani specifici aplicatiei, acestia sunt de obicei creati in cooperare cu dApp-urile (aplicatii descentralizate). Este uneori folosita pentru a strange numerar pentru noile blockchain-uri prin oferte initiale de monede (ICO).

Ethereum este adesea considerat cel mai important altcoin din sectorul criptomonedelor. Ca rezultat, intelegerea functionalitatilor Ethereum este la fel de cruciala ca si intelegerea platformei in ca fiind cea mai buna optiune.

Platforme Ethereum

Blockchain a fost tehnologia care a permis existenta Bitcoin si a monedelor alternative (altcoins). Fiecare criptomoneda are platforma sa blockchain, pe care o foloseste pentru a-si gestiona produsele si serviciile. Ethereum are si platforma sa blockchain. Ofera utilizatorilor o platforma open-source pentru a crea acorduri si a efectua tranzactii online in deplina securitate.

Aceeasi platforma se adreseaza dezvoltarii de aplicatii centralizate pentru gestionarea monedei digitale si efectuarea tranzactiilor digitale. Conform revizuirilor recente, Ethereum ofera un site web gratuit pentru minerit Ethereum care ofera minerilor instrumentele si procedurile de care au nevoie pentru a crea ETHER.

Promoveaza si incurajeaza minerii, oferindu-le un stimulent monetar. Venitul este distribuit sub forma de monede si jetoane ether gratuite. Pentru a urmari platile pentru extragerea de noi valute online, se formeaza un contract de minerit Ethereum cu minerii. Noua platforma Ethereum 2.0 este considerata cel mai extraordinar grup de minerit in cloud Ethereum la nivel global.

Infiintarea Ethereum

Creatorul Ethereum, un tanar de 19 ani, era doar un adolescent. Merita mentionat ce l-a inspirat sa construiasca o astfel de moneda. El a planuit sa foloseasca o abordare descentralizata pentru a democratiza intreaga tara.

Tranzactiile descentralizate ar trebui utilizate in organizatii, sectoare guvernamentale, comert si finante. O parte masiva a populatiei inca viseaza la aceasta notiune.

Au fost intreprinse mai multe studii pe acest subiect si toate sugereaza ca un sistem descentralizat ar putea fi esential pentru a aduce schimbari semnificative in lumea noastra. Un sistem descentralizat ar putea simplifica si proteja intreaga functionare a umanitatii. Ethereum 2.0, care este mult mai sofisticat si ofera multe avantaje, tocmai a fost lansat.

Care este diferenta dintre Ethereum si Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 este o actualizare a retelei care isi propune sa imbunatateasca securitatea si scalabilitatea retelei. Un model de staking va inlocui mecanismul actual de minerit al Ethereum ca parte a acestei actualizari. Mai multe echipe din ecosistemul Ethereum lucreaza la aceste imbunatatiri.

O retea poate suporta doar aproximativ 30 de tranzactii cu Ethereum 1.0, cauzand stare latenta si congestie. Ethereum 2.0 promite sa proceseze pana la 100.000 de tranzactii pe secunda, iar utilizarea lanturilor de fragmente va fi folosita pentru a obtine aceasta crestere.

Prima adaugare sugerata este Beacon Chain, care a intrat in functiune la 1 decembrie 2020. Beacon Chain, care include o trecere de la mecanismul de consens dovada muncii (PoW) la algoritmul de consens de dovada mizei (PoS) , imbunatateste si mai mult securitatea.

Etapa „The Merge” a upgrade-ului Ethereum 2.0 va avea loc in 2022. Dupa cum indica numele, „The Unite” se va alatura retelei principale cu Beacon Chain, trecand oficial de la utilizarea lantului primar la consensul PoW, rezultand o eficienta energetica crescuta.

Urmatoarea etapa, care se va intampla si in 2022, este implementarea lanturilor de fragmente, care vor creste dramatic capacitatea de stocare si accesul la date a Ethereum. Se asteapta ca vitezele tranzactiilor sa ajute reteaua sa ajunga la 64 de blockchain-uri.

Avantajele Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 poate include o serie de caracteristici noi care vor atrage multi dezvoltatori sa se alature retelei. Urmatoarele sunt cele trei unitati-cheie ale zonei de imbunatatire:

Scalabilitate

Ethereum ar trebui sa accepte mii de tranzactii pe secunda (TPS) pentru ca aplicatiile construite in retea sa functioneze mai rapid si la un cost redus. Combinatia de sharding cu o formula PoS este de asteptat sa creasca scalabilitatea Ethereum 2.0 prin adaugarea mai multor noduri, rezultand un TPS mai mare in timp ce se utilizeaza mai putina energie.

Fiabilitate

Ethereum ar trebui sa fie cat mai sigur posibil pentru a rezista la atacuri si pentru a permite utilizatorilor, in special companiilor, sa se simta in largul lor cu abuzurile. Beacon Chain, mentionat anterior, este destinat sa ajute la securitatea retelei.

 

Durabilitate

Reducerea amprentei de carbon a aparut ca o problema critica in industria Bitcoin. Pentru ca nu va exista minerit, formula acordului captiv consuma multa energie, iar Ethereum 2.0 va fi mai potrivit pentru situatie.

Va fi Ethereum 2.0 inlocuitorul Ethereum?

Mecanismul de consens utilizat este distinctia fundamentala dintre Ethereum 2.0 si Ethereum 1.0. Ethereum utilizeaza o metoda de verificare a lucrului (PoW), in timp ce Ethereum 2.0 utilizeaza un mecanism de verificare a mizei (PoS).

Abordarea dovezilor de lucru este un mecanism consumator de energie in care minerii interpreteaza probleme matematice complicate utilizand puterea de procesare hardware. Aceasta abordare verifica si noi tranzactii; oricine rezolva provocarea matematica incarca un inlocuitor care se ocupa de cunostintele tranzactionale existente ale blockchain-ului.

Este Ethereum 2.0 o platforma sigura?

Ethereum 2.0 a fost proiectat avand in vedere securitatea ca factor motivant. Majoritatea retelelor PoS au un numar mic de validatori, ceea ce are ca rezultat o structura mai centralizata si o securitate mai proasta a retelei. Ethereum 2.0 necesita cel putin 16.384 de validatori, ceea ce o face mult mai descentralizata. In consecinta, va puteti simti protejat si in siguranta.

Organizatii precum Least Authority si Quantstamp efectueaza audituri de securitate asupra codului pentru versiunea actuala a retelei Ether. Fundatia Ethereum (Fundatia Ethereum) formeaza o echipa de securitate specializata pentru a investiga potentiale probleme de securitate cibernetica ale criptomonedei.

Concluzie

Nu se poate nega ca Ethereum are potentialul de a creste vertiginos in valoare. Multi oameni discuta despre cresterea Bitcoin, dar multi nu stiu ca a influentat celelalte cripto-uri din linie. Ethereum este o ruda apropiata a Bitcoin. Drept urmare, daca vorbim despre monede alternative (altcoins), este foarte probabil ca acestea vor absorbi cel mai mult efect. Ethereum s-a bucurat de un real succes anul acesta, pe masura ce noi criptomonede intra in lupta.

Platforma Ethereum este puternica, deoarece membrii comunitatii nu au lasat-o niciodata sa se prabuseasca. Se va extinde fara indoiala in viitor.

0 Shares
You May Also Like