6 motive pentru a nu avea încredere în influencerii cripto

6 motive pentru a nu avea încredere în influencerii cripto

0 Shares
0
0
0

Influencerii cripto pot părea că câștigă sume mari de bani dintr-o monedă. Dar asta nu înseamnă că poți avea întotdeauna încredere în ei.

Influencerii sunt figuri populare care au adunat o multime de urmaritori devotată pe rețelele de socializare și care de obicei acordă atenție la ceea ce spun aceștia despre anumite subiecte, cum ar fi criptomonedele. În timp ce influencerii cripto pot oferi perspective și opinii care pot fi valoroase pentru investitori, încrederea necondiționată în sfaturile lor poate avea consecințe negative asupra bunăstării tale financiare.

Deci, de ce să nu ai încredere în influencerii cripto?

De obicei, Sunt Plătiți să Spună Ceea Ce Vrei să Auzi

Dezvoltatorii de criptomonede sponsorizează influencerii cripto și le oferă compensații atractive pentru promovarea proiectelor lor.

Aceștia sunt plătiți să spună ceea ce doresc să auzi, indiferent dacă este adevărat sau nu. Așadar, faptul că afirmă că au investit o sumă mare de bani într-o monedă sau într-un proiect nu garantează că aceasta va genera un profit semnificativ.

Acești influenceri, care adesea au puține sau deloc cunoștințe despre criptomonede, primesc de obicei un scenariu cu ceea ce trebuie să spună despre o criptomonedă în care doresc să te facă să investești.

Influencerii Cripto Promovează Active Riskante Fără a Investi Ei Înșiși

Mulți influenceri cripto promovează active cu riscuri ridicate fără a investi ei înșiși în acestea. Ei pot vorbi despre monede sau proiecte în mod entuziast, dar în realitate, nu își asumă riscurile asociate.

Astfel, recomandările lor pot fi motivate de interese personale sau de compensații financiare, fără a lua în considerare consecințele potențiale pentru investitorii care îi urmează. Prin urmare, încrederea lor totală poate să nu fie în beneficiul tău și al investițiilor tale.

Influencerii cripto sunt cunoscuți pentru a promova excesiv (crypto shilling) active noi și speculative, evidențiind adesea perspectivele unor câștiguri semnificative și pictând o imagine idilică a potențialului activului.

Deși influencerii cripto pot părea promotori entuziaști ai diferitelor criptomonede, este important să recunoaștem faptul că recomandările lor nu reflectă neapărat alegerile lor personale de investiții.

După cum am menționat, aceștia sunt plătiți să promoveze anumite aspecte, fără a investi personal în ele.

Ei Pot Promova o Monedă pentru a o Manipula (Pump and Dump)

Unii influenceri cripto se implică în scheme de manipulare a pieței cunoscute sub numele de “pump and dump”, în care utilizează rețelele de socializare pentru a crea interes într-o monedă alternativă, un token sau o monedă care nu are un scop real și imediat pentru urmăritorii lor.

În astfel de scheme, influencerii își promovează propria monedă sau proiect, îi încurajează pe alții să cumpere în masă, determinând astfel o creștere bruscă a prețului. Odată ce prețul a crescut, ei vând rapid moneda pe care au promovat-o, obținând un profit semnificativ, în timp ce ceilalți investitori sunt lăsați cu pierderi.

Aceasta este o practică manipulativă și neloială, iar încrederea în astfel de influenceri poate duce la consecințe financiare negative pentru investitorii neavizați.

Prin crearea unei agitații în jurul activului, prețul acestuia este artificial inflaționat. Odată ce prețul a crescut, aceștia își vând investițiile, determinând prăbușirea activului și lăsându-și urmăritorii cu pierderi.

Sfaturile înșelătoare de a achiziționa aceste monede, care adesea sfârșesc prin prăbușire, arată de ce informațiile provenite de la influencerii cripto sunt nesigure și nu ar trebui să li se acorde încredere.

De obicei, ei nu sunt experți în criptomonede sau finanțe

Influencerii cripto nu dețin în mod necesar cunoștințele sau abilitățile de cercetare necesare pentru a oferi informații precise. Conținutul lor se concentrează pe mișcările pe termen scurt ale pieței, tranzacțiile rapide și oportunitățile de profit imediate.

Aceștia nu își iau timpul să cerceteze riscurile asociate cu achiziționarea unei anumite monede la un anumit moment. Criptomonedele sunt extrem de volatile și imprevizibile; chiar și experții în criptomonede nu pot prezice întotdeauna corect.

Influencerii cripto nu sunt licențiați să ofere sfaturi financiare. Prin urmare, orice ofertă cripto care promite un profit garantat de sută la sută este cu siguranță un semn de avertizare. Este posibil să fi obținut câștiguri din cripto, dar acest lucru nu îi transformă în experți în domeniu.

Escrocii pot pretinde că sunt influenceri cripto

Escrocii pot pretinde că sunt influenceri cripto

Spațiul cripto nu este reglementat, ceea ce face ușor pentru oricine să pretindă că este un influencer sau expert în criptomonede fără a deține calificări formale. Platformele de socializare precum YouTube și Twitter au mulți autodeclarați experți în cripto care furnizează conținut despre criptomonede.

Acești escroci merg atât de departe încât fac postări sponsorizate, promițând randamente garantate. Ei pot pretinde că au informații din interior, strategii secrete sau acces exclusiv la anumite proiecte.

De exemplu, aceștia pot oferi un concurs gratuit, un grup privat, un curs de tranzacționare sau un link de referință. Ei pot încerca să te atragă să participi la airdrop-uri, ICO-uri sau vânzări private care necesită să trimiți fonduri către o adresă necunoscută sau să furnizezi cheile tale private. Toate acestea sunt escrocherii care au ca scop să-ți fure banii sau identitatea.

Este important să fim conștienți de aceste practici frauduloase și să fim prudenți înainte de a oferi informații personale sau a trimite fonduri către persoane necunoscute în spațiul cripto.

Nu îi poți face responsabili pentru acțiunile lor

Influencerii nu pot fi trași la răspundere atunci când rezultatele investițiilor se înrăutățesc. Analizele și predicțiile lor se bazează în primul rând pe opinii subiective și nu pe cercetare fundamentală.

Faptul că nu sunt licențiați să ofere sfaturi financiare, lucru adesea menționat în declarațiile din conținutul lor, înseamnă că nu au nicio obligație legală să răspundă pentru pierderile suferite de urmăritorii lor.

Bazându-te pe sfaturile lor, o faci pe propriul risc.

6 locuri unde poți obține informații sau sfaturi despre investițiile în criptomonede:

Forumuri cripto: Există numeroase forumuri online specializate în criptomonede, unde poți găsi discuții și sfaturi de la alți investitori și entuziaști cripto.

Comunități cripto pe rețelele de socializare: Grupurile și comunitățile cripto de pe platforme precum Facebook, Telegram și Reddit pot fi o sursă valoroasă de informații și dezbateri despre criptomonede.

Site-uri de știri și bloguri cripto: Există o varietate de site-uri web și bloguri specializate în criptomonede, care oferă știri actualizate, analize de piață și opinii de la experți în domeniu.

Platforme de analiză și cercetare: Unele platforme oferă analize și cercetări cuprinzătoare despre diferite criptomonede și proiecte, ajutându-te să iei decizii informate în materie de investiții.

Canale YouTube și podcast-uri: Există numeroși creatori de conținut pe YouTube și podcast-uri care se concentrează pe subiectul criptomonedelor, oferind informații, analize și sfaturi pentru investitori.

Consultanți financiari specializați în criptomonede: Dacă ai nevoie de sfaturi personalizate și mai avansate, poți căuta consultanți financiari specializați în domeniul criptomonedelor, care pot oferi expertiză și asistență în procesul de luare a deciziilor de investiții.

Trebuie să subliniem că explorarea mai multor surse și efectuarea propriei cercetări este esențială atunci când cauți informații sau îndrumări privind investițiile în criptomonede.

Am evidențiat câteva locuri de unde poți obține informații și sfaturi pentru investițiile în criptomonede.

Burse cripto de încredere

Bursele cripto sunt platforme pe care poți cumpăra, vinde și tranzacționa criptomonede sau efectua tranzacții cu alți utilizatori.

Unele burse cripto centralizate, precum Binance, oferă resurse educaționale pentru a te ajuta să afli mai multe despre piața cripto, cum ar fi date de piață, grafice, știri, analize, seminarii online etc.

Site-uri de știri cripto de încredere și bloguri de investiții

Există numeroase site-uri de știri cripto de încredere și bloguri de investiții care furnizează informații actualizate despre piața cripto și oferă analize și perspective de la experți în domeniu. Aceste surse pot fi utile pentru a te ține la curent cu noutățile din industrie, tendințele pieței și evenimentele importante care pot influența prețurile criptomonedelor.

Este important să alegi surse de încredere, cu o reputație solidă și care oferă informații obiective și imparțiale despre criptomonede și investiții în acest domeniu.

Este mai ușor să iei decizii de investiții informate prin citirea, ascultarea sau vizionarea celor mai recente știri, analize și tendințe de pe piața criptomonedelor.

Site-urile de știri oferă rapoarte actualizate despre cele mai recente noutăți, în timp ce blogurile axate pe criptomonede și platformele de știri financiare oferă perspective valoroase asupra strategiilor de investiții prezentate de experți și entuziaști, precum și informații despre evenimentele viitoare, actualizări de piață, schimbări reglementare și lansări de noi proiecte.

Forumurile cripto cu investitori experimentați

Forumurile reprezintă o sursă bună de informații. Și deși există multe comunități online în care oamenii discută despre criptomonede, ar trebui să vizitezi întotdeauna cele mai bune forumuri cripto.

Atunci când faci parte dintr-un forum cripto, poți asculta și învăța de la experți în criptomonede bine pregătiți și investitori experimentați despre tendințele pieței în spațiul cripto.

Podcasturile despre criptomonede

Podcasturile despre criptomonede

Podcasturile despre criptomonede reprezintă o altă resursă excelentă de informații și perspective în domeniul cripto. Există numeroase podcasturi dedicate exclusiv discuțiilor despre criptomonede și tehnologia blockchain.

Ascultând podcasturi despre criptomonede, poți beneficia de interviuri cu experți, analize de piață, dezbateri despre tendințe și subiecte relevante în domeniul cripto. Aceste podcasturi îți oferă oportunitatea de a învăța de la specialiști și de a-ți îmbogăți cunoștințele în materie de criptomonede și investiții.

Ascultarea podcasturilor despre criptomonede este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți cunoștințele despre cripto, învățând despre fundamentele, strategiile, instrumentele și cele mai bune practici în tranzacționarea și investițiile în criptomonede. Pentru a te ajuta să afli mai multe, am enumerat câteva dintre cele mai bune podcasturi despre criptomonede la care ar trebui să te afișezi.

În plus, poți urmări și asculta interviuri și discuții cu experți și persoane bine informate care explorează diferite proiecte cripto și oportunități de investiții.

Site-urile web oficiale ale proiectelor și documentele tehnice (white paper)

Atunci când faci cercetări despre o anumită criptomonedă, ar trebui să vizitezi site-ul web oficial al proiectului pentru a obține informații esențiale despre obiectivele proiectului, membrii echipei, tehnologia, parteneriatele și alte detalii relevante.

Citirea documentelor tehnice (white paper) ale proiectului îți va oferi o cunoaștere cuprinzătoare a obiectivelor și potențialului acestuia. Mai mult, poți determina dacă proiectul se aliniază cu obiectivele tale de investiții, toleranța ta la riscuri și strategia generală.

Platformele de tranzacționare socială

Platformele de tranzacționare socială reprezintă o opțiune interesantă pentru investitorii cripto. Aceste platforme permit utilizatorilor să interacționeze și să colaboreze cu alți investitori, permițându-le să urmărească și să copieze strategiile de tranzacționare ale traderilor experimentați.

Prin intermediul acestor platforme, poți descoperi și învăța de la alți investitori cu experiență, să urmărești tranzacțiile lor și să beneficiezi de cunoștințele lor în timp ce îți dezvolți propriile abilități de tranzacționare.

Este important să alegi o platformă de tranzacționare socială de încredere, cu o comunitate activă și cu traderi experimentați, și să analizezi cu atenție performanțele și feedback-ul acestora înainte de a-ți începe activitatea pe platformă.

Platformele de tranzacționare socială sunt platforme online care îți permit să interacționezi cu alți investitori asemenea ție, să împărtășești strategiile lor de tranzacționare, să urmărești performanțele lor și să copiezi tranzacțiile lor.

Poți urmări și învăța de la traderi experimentați, cu un istoric de succes în piața cripto. Poți vedea portofoliul lor, istoricul de tranzacționare, profilul de risc și stilul de tranzacționare. Poți, de asemenea, să le adresezi întrebări și să primești feedback despre tranzacțiile tale. Totuși, nu ar trebui să utilizezi orice platformă de tranzacționare socială. În schimb, utilizează una dintre cele mai bune platforme de tranzacționare socială pentru criptomonede, care oferă protecție, automatizare și alte funcții.

Niciodată să nu ai încredere oarbă în influencerii cripto

Deși influencerii cripto oferă perspectivă valoroasă, trebuie să-ți amintești că nu toți influencerii cripto sunt investitori. Niciodată să nu ai încredere în mod nechibzuit în orice influencer, ci să fii precaut și să verifici informațiile.

Nu te lăsa atras de entuziasm, din frica de a rata oportunități. În schimb, cercetează, urmărește experții cripto adevărați și înțelege terenul criptomonedelor înainte de a investi în ele.

0 Shares
You May Also Like