Avantajele canapelelor din piele

Avantajele canapelelor din piele

0 Shares
0
0
0

Canapeaua este cel mai important obiect de mobilier care se gaseste intr-un living, motiv datorita caruia, fiecare dintre dvs., veti dori sa va indreptati atentia spre cele mai interesante modele de canapele si coltare din colectia Clasic Divani e Sofa, atunci cand veti dori sa inlocuiti vechea canapea, sau cand veti dori sa mobilati apartamentul proaspat achizitionat.

Alegerea canapelei din living insa este o misiune destul de dificila, data fiind importanta acestei incaperi din locuinta. In living familia se reuneste in zilele libere, si cu siguranta veti dori sa stati cu totii pe canapea.

De-asemenea, livingul este incaperea in care veti invita oaspetii atunci cand vor sosi in vizita. Cel mai probabil, ii veti invita sa se aseze pe canapea. Canapeaua este importanta chiar si pentru dvs., pentru ca va puteti aseza pe ea atunci cand doriti sa cititi, sa va uitati la televizor sau pur si simplu cand doriti sa va relaxati.

Pentru a face alegerea cea mai potrivita, iata in continuare cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in considerare:

Masurati spatiul

Acesta este punctul de pornire. Cand faceti masuratori, stiti cat spatiu liber aveti la dispozitie. Cunoscandu-va spatiul liber din incapere, veti putea stabili apoi care va fi marimea potrivita a canapelei.

Marimea potrivita

Dupa cum spuneam mai sus, dupa ce cunoasteti spatiul pe care il aveti la dispozitie, puteti stabili marimea potrivita a canapelei. Daca aveti un living foarte spatios, puteti sa va indrepati atentia spre canapele si coltare din colectia Clasic Divani e Sofa de dimensiuni mari. In cazul in care insa, livingul dvs. nu este foarte spatios, atunci cu siguranta veti dori o canapea de dimensiuni reduse.

O canapea pentru doua persoane, poate reprezenta cea mai buna solutie intr-un astfel de living. Daca insa incaperea este sufocanta, atunci chiar si o canapea cu doua locuri este mare, asa ca puteti opta pentru o canapea single.

Sezutul canapelei

Acesta este un aspect foarte important, dar de multe ori neglijat. Sezutul canapelei nu trebuie sa fie nici foarte rigid, dar nici foarte moale; ci cat mai confortabil. Daca sezutul se deformeaza, va fi necesar sa cumparati o alta canapea.

Spatarul canapelei

Acum, vedem din ce in ce mai multe canapele care au spatarul jos, insa acestea nu sunt foarte confortabile. Intr-adevar sunt impresionante din punct de vedere estetic, dar nu sunt impresionante in ceea ce priveste confortul. In ceea ce priveste pernele de pe spatarul canapelei, de preferat ar fi ca acestea sa fie cat mai groase si cat mai grele, pentru ca aceasta este o dovada a calitatii superioare.

Material

Atunci cand doriti sa alegeti materialul canapelei, puteti opta pentru materiale textile, piele naturala sau imitatie de piele. Dintre aceste solutii, fara doar si poate, cea mai atractiva va fi o canapea din piele.

Pielea este folosita de cateva secole, iar durabilitatea, versatilitatea si atractivitatea ei inseamna ca este inca la cerere pana in ziua de azi pentru imbracaminte, accesorii, tapiterie si mobilier.

Pielea reala este extrem de durabila, iar un motiv pentru aceasta calitate a pielii este faptul ca fibrele sale sunt atat de fin impletite incat un gram contine pana la 300 de metri patrati de suprafata interioara. Pielea reala este, de asemenea, rezistenta la rupere, intindere si indoire. Poate rezista si la temperaturi extreme.

Durabilitatea pielii nu provine din faptul ca este tare. De fapt, una dintre proprietatile pielii reale este flexibilitatea sa, in special in ceea ce priveste uzura, fara ca aceasta sa-si piarda forma si rezistenta.

Pielea naturala care foloseste la fabricarea canapelelor, poate fi facuta intr-o varietate de tipuri diferite, de la piele de caprioara, la piele de crocodil si nu numai. Puteti, de asemenea, sa o aplatizati, sa o imprimati sau sa sculptati motive in ea.

Pielea reala este fabricata din materiale naturale, spre deosebire de fibrele sintetice care sunt fabricate chimic si, desi unele substante chimice sunt utilizate pentru a trata pielea reala, se foloseste o cantitate mult mai mica decat cantitatile din industria fabricarii materialelor sintetice, ceea ce duce la poluarea aerului. De asemenea, pielea reala este biodegradabila, spre deosebire de pielea sintetica.

Pielea este o tesatura atemporala care nu iese niciodata din moda si, desi stilurile se pot schimba, pielea va fi intotdeauna vazuta ca o marca de calitate, mai ales in designul mobilierului.

Asadar, dupa cum se poate vedea, canapeaua din living are o foarte mare importanta, motiv datorita caruia trebuie sa o alegeti cu mare atentie, tinand cont de toate cele enumerate in raundurile de mai sus ale acestui articol.

Daca doriti o canapea insa de cea mai buna calitate, atunci fara doar si poate, va fi necesar sa optati pentru o canapea din piele naturala.

Mai exista si posibilitatea de a opta pentru piele sintetica, din toate punctele de vedere, pielea naturala reprezinta cea mai buna alegere.

0 Shares
You May Also Like