10 Tipuri de Fructe Deshidratate Pe Care Trebuie sa le Incerci

10 Tipuri de Fructe Deshidratate Pe Care Trebuie sa le Incerci

0 Shares
0
0
0

Deshidratarea sau uscarea alimentelor inseamna a indeparta cat mai multa apa sau umiditate din alimente in anumite conditii controlate precum temperatura, umiditatea, viteza aerului si miscarea.

Apa nu este numai elementul de baza pentru viata umana, ci si pentru viata microbiologica, astfel incat atunci cand apa este eliminata, ajuta la o viata mai lunga a alimentelor.

Uscarea reduce dimensiunea mancarii in cauza, deoarece si-a pierdut o mare parte din volum (apa), si ca urmare, o consistenta mai usoara a alimentului de dimensiuni mici, cu gust si miros bun, este foarte rezistenta si usor de transportat cu risc minim de deteriorare sau crestere microbiana.

Beneficiile alimentelor uscate

O hrana proaspata este usor atacata de diversi factori, cum ar fi actiunea mucegaiurilor, drojdii, bacterii si enzime. In aer si la temperaturi ridicate, procesul de descompunere este accelerat prin schimbarea culorii, aspectului, mirosului si gustului. Daca un aliment este putred, acesta dauneaza sanatatii.

Din acest motiv, oamenii au cautat tehnici de pastrare a alimentelor pentru a le putea consuma in orice moment al anului. Aceste metode sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, iar uscarea este una dintre cele mai bune metode de a folosi si pastra alimentele.

Avantajele alimentelor uscate sunt:

  • Pot pastra o cantitate mare de gust, culoare, textura si aspect mult timp.
  • Pot fi rehidratate pentru consum.
  • Aproape toate proprietatile nutritive au fost pastrate.
  • Dimensiunea lor este mai mica si mai usoara decat in ​​starea lor naturala.
  • Sunt usor de transportat si depozitat.
  • Pastrarea indelungata.
  • Puteti consuma un produs specific in fiecare sezon.
  • Este o alegere buna pentru oamenii ocupati.
  • Sunt o gustare buna si sanatoasa.
  • Excelente ca mancare pentru drumetii, camping etc.
  • Puteti scurge de lichide toate tipurile de alimente precum fructe, legume, alge, seminte, boabe, carne etc.

Ei bine, daca pana acum ati aflat de ce sunt ideale aceste fructe deshidratate, in continuare puteti afla care sunt cateva dintre tipurile de fructe deshidratate pe care trebuie neaparat sa le incercati. Iata asadar care sunt acestea!

  1. Fistic

Fistic este un fruct uscat, cu aroma dulce unica. Este un fruct delicios, bogat in acid oleic si antioxidanti, caroteni, vitamina E, cupru, mangan, potasiu, calciu, magneziu, fier, seleniu, zinc si antioxidant polifenolic. Planta de distic este de dimensiuni medii, stufoasa, larga si arbore de foioase. Fisticul este hrana pentru inima, are proprietati antiinflamatoare, previne diabetul, hemoglobina si circulatia sangelui.

  1. Mure

Murele au o aroma de tarta si dulce. Murele uscate sunt bogate in vitamine, antioxidanti si fibre, si cu siguranta sunt o gustare delicioasa. Murele sunt bogate in vitamina A, C, E si K, calciu, magneziu, sodiu si zinc. Mexicul produce mure si exporta mai mult.

  1. Pruna

Pruna este un fruct obtinut de la prun. Este bogata in nutrienti precum 31% apa, 64% carbohidrati, vitamina B si minerale dietetice. Cand fructul se maturizeaza, are o culoare violeta profunda. Sucul de prune este proaspat facut cu prune. Ajuta la digestie si controleaza nevoia.

  1. Piersica

Piersica este un fruct suculent, moale si carnos, produs de un piersic. Piersica este bogata in proteine, grasimi, colesterol, sodiu, carbohidrati, zahar, fibre, calciu, fier, fosfor, potasiu si magneziu. Fructele de piersici sunt uscate pentru a obtine un gust si pentru a face delicioase.

  1. Nuci

Nucile sunt bogate in fibre, grasimi, vitamine si minerale. Nucile sunt de o singura seminta. Nucile sunt bogate in antioxidanti, omega-3, scad inflamatia, intestinul sanatos si reduce riscul de cancer. Nucile au multe variatii ale acestuia.

  1. Stafide

Stafidele sunt struguri uscati produsi in multe zone ale lumii. Pot fi utilizate la coacere, gatit si bere. Au multi nutrienti precum zaharuri, fibre alimentare, grasimi, proteine ​​si o multime de vitamine, minerale si fluorura. Sunt produse la nivel mondial comercial prin uscarea strugurilor.

  1. Caise

Caisele sunt cultivate initial in China. Au nutrienti precum Vitamina A, Vitamina B6, B5, Vitamina C, E si K. De asemenea, caisa este bogata in calciu, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, fier si zinc. Caisa uscata este un tip delicios de fruct uscat traditional, produse in mare parte in Turcia. Caisa contine acid clorogenic, catechine, polifenoli si provitamine.

  1. Alune

Alunele sunt preparate pentru praline si sunt utilizate in combinatie cu produse de ciocolata precum Nutella si Frangelico. Alunele sunt bogate in grasimi monoinsaturate, vitamina E, proteine, mangan si alti nutrienti. Se cultiva anual la mijlocul toamnei.

  1. Nigdale

Migdala este o samanta comestibila si originara din Asia de Sud-Vest. Poate fi consumata cruda, albita sau prajita. Migdalele sunt folosite pentru a face martipan, o pasta dulce facuta in Europa. Migdalele au 22% carbohidrati, 4% apa, 50% grasimi si 21% proteine, si sumt alimente nutritive dens.

  1. Fructe de padure

Fructele de padure sunt alimente pline, mici si dense din punct de vedere nutritional. Au un gust acru sau dulce si sunt utilizate in gemuri, deserturi si conservanti. Sunt bogate tropical in vitamina C, fibre si polioxidant anti-oxidant. Aceste fructe sunt utile dat fiind faptul ca imbunatatesc de asemenea sanatatea inimii prin scaderea colesterolului LDL si scaderea riscului de atac de cord.

0 Shares
You May Also Like