Este rentabil sa cumperi un apartament la parter?

Este rentabil sa cumperi un apartament situat la parter?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai importante decizii de luat in viata de catre o persoana, este aceea de a-si alege locuinta. Cele mai mai multe persoane care se afla in cautarea unei locuinte, isi indreapta atentia spre apartamente, dat fiind faptul ca acestea au preturi mult mai avantajoase in comparatie cu casele.

Cei care intentioneaza sa isi aleaga un apartament, in mod evident vor tine cont de detalii importante, cum ar fi pretul apartamentului, locatia acestuia, compartimentarea sau etajul. In randurile care urmeaza, noi vom discuta despre ultimul aspect, ba chiar mai mult, vom afla daca este rentabil sa cumperi un apartament la parter.

Asadar, atunci cand cauti apartamente de vanzare Victoriei, este important sa cunosti atat avantajele, cat si dezavantajele apartamentelor la parter.

Apartament la parter: Avantaje

Cel mai important avantaj al cumpararii unui apartament la parter, este fara doar si poate pretul. In cele mai multe cazuri, apartamentele la parter costa cu 10 – 15% mai putin in comparatie cu apartamentele de la etajele intermediare.

In schimb, au preturi apropiate de apartamentele de la ultimul etaj. Pentru cei care isi doresc un apartament mai ieftin, alegerea apartamentului la parter se poate dovedi o idee foarte buna.

Exista scari de bloc in care liftul nu este prezent. In aceste conditii, este mult mai rentabila cumpararea unui apartament la parter, decat alegerea unui apartament la ultimul etaj, sau la unul din ultimele etaje. Nu este tocmai placut sa fie nevoie sa urci in fiecare zi cu pungile grele, dupa ce te intorci de la cumparaturi.

Vara, apartamentele de la parter au avantajul de a fi mult mai racoroase in comparatie cu apartamentele de la ultimul etaj, sau de la etajele intermediare. Acestea au mereu umbra de la copacii din jurul apartamentului, si de la blocurile din fata. Pentru unii, acesta este un mare avantaj, in timp ce pentru altii, poate fi considerat un mare dezavantaj, deoarece le lipseste lumina naturala.

Cei care opteaza pentru un apartament la parter, scapa de grija ca au vecin dedesupt, si ca il pot inunda. Cand locuiesti la parter, nu ai alti vecini dedesupt, si nu ai sanse sa inunzi o locuinta. In plus, pentru ca nu ai vecini dedesupt, poti dansa, te poti distra, poti lasa copiii sa se joace in voie, pentru ca nu deranjeaza alti vecini de dedesupt. Acesta este un avantaj pe care il ofera doar apartamentele de la parter.

Dezavantajele apartamentelor la parter

Asa cum orice lucru are atat avantaje cat si dezavantaje, si apartamentele de la parter au unele dezavantaje (avantajele le-am vazut mai sus in aticol). Lipsa luminii naturale poate fi unul dintre cele mai mari dezavantaje ale apartamentelor de la parter.

Un alt dezavantaj poate fi reprezentat de zgomotul care se aude de afara. La parter se aude mult mai tare zgomotul de afara, decat la ultimul etaj.

Se poate spune ca lipsa intimitatii poate reprezenta un alt dezavantaj al apartamentelor la parter, dat fiind faptul ca trecatorii, se pot uita pe fereastra pentru a vedea ce se intampla in locuinta. Aceasta problema poate fi rapid rezolvata, prin echiparea ferestrelor cu niste rulouri exterioare.

 

0 Shares
You May Also Like