vechimea-domeniului-optimizare
Vechimea domeniului si optimizarea SEO

Vechimea domeniului si optimizarea SEO

0 Shares
0
0
0

vechimea-domeniului-optimizareExista o intreaga teorie despre acest aspect al vechimii domeniului si importanta acestui fapt pentru procesul de optimizare seo. Acest aspect vom incerca sa il tratam cu multa atentie in acest articol, atat cu pareri pro cat si contra.

In ceea ce ma priveste cred cu tarie ca vechimea unui domeniu conteaza foarte mult in procesul de promovare seo. Pana la urma este oarecum logic ca Google sa dea autoritate mai mare unui domeniu vechi fata de un domeniu nou. Cu siguranta insa nu este suficient sa ai cel mai vechi domeniu din nisa ta pentru a fi cel mai puternic.

Procesul de optimizare seo implica foarte multi alti factori care conlucreaza impreuna pentru a va urca sau mentine pe primele pozitii in Seprs. Totusi trebuie specificat ca pana la lansarea Penguin exista o tehnica prin care se achizitionau domenii vechi, expirate de pe licitatiile de la GoDaddy si se puneau toate softurile automate , gen Xrumer, Scrapebox , etc sa loveasca in acel site. Paradoxal sau nu acesta urca foarte repede in Serps.

Daca ai fi facut acelasi lucru pe un site nou erai aruncat de Google imediat la groapa de gunoi ( Sandbox). Acest fapt era unul de notorietate in mediile de black hat seo. Evident lucrurile s-au schimbat foarte mult in ultima vreme dar si asa preturile unor domenii vechi expirate pe licitatiile de la GoDaddy ajung si la 1000-2000$ pe cate un domeniu. Un site care are acelasi proprietar ani de zile si publica doar continut unic si relevant va primi autoritate mare din partea algoritmului celebrului motor de cautare. The Effect of Domain Age on SEO and Google Rankings

Se spunea la un moment dat ca de abia dupa ce siteul tau implinea 2 ani puteai sa il consideri de autoritate. Marea dilema la care acest articol incearca sa raspunda este ce facem cand vrem sa lansam un site : cumparam un domeniu vechi sau inregistram unul nou. Exista foarte multi experti seo care spun clar ca un domeniu vechi are sanse mult mai mari sa ocupe pozitii bune in Serps decat unul nou, dar cu toate acestea argumentele raman cam vagi.

Totusi un domeniu vechi are propria lui istorie, asta nu poate fi negat, iar daca aceasta istorie este facuta curat si respectand regulile lui Google, cu siguranta acest fapt va conta. Un alt argument Pro domenii vechi este faptul ca acesta este deja indexat in Google cu multe pagini, ceea ce un domeniu nou inca nu are. Un domeniu nou , care are continut unic de buna calitate tot va avea nevoie de timp pentru a castiga increderea mototrului de cautare, ma refer strict la Google. Pe de alta parte daca cumperi un domeniu vechi, un site vechi poate ca tehnicile folosite pentru optimizarea lui nu au fost foarte bune si astfel preiei si penalizarile lui.Using Aged Domains for SEO

Recent a aparut un articol pe Seomoz in care Rand Fishkin incerca sa arate de ce vechimea unui domeniu nu conteaza.Pe de alta parte, Ted Ives l-a intervievat pe celebrul Mat Cutts incercad sa dovedeasca ca Seomoz nu are dreptate. Ideea este ca nu exista un raspuns clar in aceasta privinta, si probabil niciodata nu va fi unul, dar faptul ca siteurile vechi se vand cu preturi foarte mari pe piata si isi gasesc cumparatori pe Flippa sau GoDaddy, ar trebui sa ne dea de gandit. Eu unul cred cu tarie ca un domeniu vechi, pe care s-a lucrat seo corect este mult mai puternic in Serps decat unul nou.

Un argument ar fi si faptul ca linkurile pe care domeniul vechi le are spre el, sunt la randul lor vechi ceea ce este un lucru foarte bun. Toata lumea in domeniul seo stie ca linkurile cu cat sunt mai vechi sunt mai puternice. Adica un link pus anul trecut va trimite autoritate mai mare spre siteul tau decat unul pe care tocmai l-ai postat. Si tot asa!! Cu linkurile e ca si cu vinul cu cat sunt mai vechi sunt mai bune!

Multi experti vin si spun ca vechimea domeniului nu mai conteaza, dar nici unul nu neaga faptul ca aceasta a contat pana nu demult. Multi se bazeaza pe faptul ca Google da o mai mare importanta continutului nou decat celui vechi, asa ca zic ei important este sa publici in fiecare zi ceva nou si de calitate si Google te va rasplati mai tare decat pe siteurile vechi cu continut static. Ce uita ei sa precizeze este ca daca doua siteuri publica continut nou, cel mai vechi va avea prioritate in ochii lui Google, dar intr-adevar daca cel vechi are continut vechi atunci prioritate va avea siteul cu continutul cel mai actual.

Ideea este, pana la urma ca nici daca nu ai un site vechi tot ai sanse sa reusesti, poate intr-o perioada mai lunga dar daca publici continut de calitate foarte frecvent vei recupera din acest timp. Pentru ca sa nu uitam cel mai important lucru pentru Google in zilele noastre este continutul nou si de calitate, targetat pe vizitator. Daca e sa imi exprim parerea personala, cred totusi ca un domeniu vechi are putin mai multe sanse de aprinde pozitii inalte decat unul nou.

Oricum discutia ramane deschisa pe forumul nostru, Seoarmy.ro, un forum unde toti ne putem exprima liber si promova produsele noastre de SEo si nu doar. Singura regula a acestui forum este bunul simt. Sper din toata inima ca acest articol v-a ajutat cat de cat in luarea deciziei : investesc intr-un domeniu vechi sau incep un site cu totul nou?

0 Shares
You May Also Like