Armonie-vizuala-in-Web-Design
Armonie vizuala in Web Design

Armonie vizuala in Web Design

0 Shares
0
0
0

Armonie-vizuala-in-Web-DesignServicii de Web Design , si nu numai , oferite de adevarati profesionisti in domeniu si cele mai bune oferte de preturi se gasesc numai pe www.clausweb.ro . Un pas mic spre o realizare uriasa , succesul mult visat al noului dumneavoastra bussines .

Relatia de echilibru intre elementele vizuale utilizate este esentiala in determinarea succesului implementarii unui Web Design .

Un Web Design de calitate este definitoriu pentru punerea in valoare a personalitatii si continutului site-ului . Dar sa nu uitam ca inainte de a concepe un web design de calitate trebuie sa trecem pe la inregistrare domenii, de unde sa ne luam un domeniu de calitate.

Realizarea unei armonii perfecte a elementelor este obiectivul principal oricarui Web Design . O tinta oarecum complicat de atins daca nu se reuseste realizarea acestui echilibru , despre care am vorbit mai sus . Un site caruia ii lipseste armonia devine fie foarte greoi fie mult prea gol sau dezorganizat ceea ce conduce inevitabil la indepartarea si pierderea vizitatorilor pentru ca nu nu pune in evidenta obiectivul real si/sau nu trezeste apetitul acestora .

Elementele vizuale care compun un layout asigura regiunii in care sunt amplasate un nivel de aglomerare mai mare sau mai mic in functie de culorile utilizate , dimensiuni , font si pregnanta artistica . O pozitionare rationala creaza un echilibru de ansamblu cu o influenta directa asupra vizitatorului accentuand mesajul care trebuie transmis catre acesta .

Specialistii in domeniu au elaborat o serie de concepte pe baza carora se obtine acest echilibru , dintre care se distinge structurarea simetrica a layoutului . Acesta organizare se bazeaza pe pozitionarea punctelor de echilibru fie proportional cu central paginii fie aparent fara nici o logica .

De capacitatea si stilul realizatorului depinde modul de aranjare optim pentru maximizarea valorificarii informatiei .

Organizarea simetrica se refera la componentele grafice sau de continut care prezinta o relatie de compatibilitate in ceea ce priveste dimensiunile , trasaturile cromatice si proportile .

Aceste componente sunt asezate de regula simetric fata de un punct de echilibru , ce poate fi reprezentat fie de axul central sau de un punct oarecare al paginii . Pozitionarea simetrica poate fi : orizontala , bilaterala sau in jurulu unui punct central . In simetria orizontala continutul paginii este asezat in centru sau pe coloane proportional cu un ax central . Organizarea bazata pe o simetrie bilaterala se realizeaza in concordanta cu o serie de axe bine definite . Simetria fata de un punct central conduce la o dispozitie radiala a continutului .

Toate aceste tipologii sunt usor adaptabile oricarui tip de pagina web , fie ca vorbim aici despre site-ul unei companii fie ca vorbim despre o retea de socializare .

Sistemarea asimetrica este mai degraba o notiune care se bazeaza pe abstractizare . Desi par foarte diferite din punctul de vedere al expresivitatii , dimensiunilor si culorilor , punctele de interes sunt astfel plasate pentru a acoperi fiecare sectiune din pagina .

S-a dovedit ca acest tip de organizare este ideala in situatia disparitiei unuia dintre elementele componente ale unui ansamblu bine inchegat , acesta din urma devenind incomplet si haotic .

Asimetria se intalneste de cele mai multe ori in layout-urile noilor site-uri pentru ca realizeaza contraste puternice de un impact vizual remarcabil asupra ochilor utilizatorului .

Crearea unei senzatii de eficienta atrage instantaneu atentia utilizatorului pentru continutul site-ului ceea ce duce la realizarea obiectivului principal : Succesul afacerii dumneavoastra !!!

0 Shares
You May Also Like