Sunt implanturile dentare sigure?

0 Shares
0
0
0

Realizate de mai bine de 50 de ani, implanturile dentare sunt considerate o procedura de inlocuire a dintilor in siguranta. Pentru majoritatea pacientilor in stare buna de sanatate, implanturile sunt extrem de reusite atunci cand sunt efectuate de un profesionist calificat corespunzator.

Desigur, ca orice in viata, implanturile dentare prezinta un grad mic de risc, dar trebuie sa indepliniti anumite criterii de eligibilitate inainte ca medicul dentist sa recomande implanturile ca si curs de tratament. Acest lucru inseamna ca ratele de esec al implanturilor sunt destul de scazute, iar ratele de succes destul de ridicate.

Daca sunteti un pacient cu risc crescut de interventie chirurgicala, medicul dentist va va comunica despre eventualele probleme pe care le aveti. Un pacient care a demonstrat sensibilitate la oricare dintre metalele pe care le poate alia titan (cum ar fi cupru, zinc, plumb, fier sau nichel) nu va fi considerat un candidat pentru implanturile dentare.

Pentru a fi eligibil pentru implanturi sigure trebuie sa aveti gingii sanatoase si o densitate osoasa buna pentru a sustine implantul. Gura trebuie sa fie fara cavitati si nivelul dvs. de igiena dentara trebuie sa fie ridicat. De asemenea, va functiona in favoarea dvs. daca sunteti un non-fumator.

Deci sunt implanturile dentare sigure?

Implanturile intentioneaza sa inlocuiasca siguranta dintilor lipsa si, in acest fel, pot ajuta la prevenirea indepartarii celorlalti dinti in spatiile care vor fi lasate in urma. Mentinerea integritatii structurale faciliteaza urmarirea unui regim de igiena orala.

In comparatie cu celelalte optiuni de inlocuire a dintilor, protezele dentare, un implant dentar nu se misca in jur si are o forma mai potrivita pentru forma gurii.

Majoritatea medicilor stomatologi vor sustine implanturile dentare ca fiind “sigure” daca pacientul indeplineste toate cerintele recomandate, dar merita sa aruncati o privire asupra potentialelor riscuri.

Daca aveti boala de gingie sau degradare, aceasta trebuie tratata inainte de a putea merge cu implanturile.

Ce riscuri fac implanturile dentare?

Trebuie sa retineti ca implanturile sunt o procedura chirurgicala complexa si exista o serie de faze care trebuie finalizate cu succes pentru ca implantul sa devina complet integrat.

Poate dura pana la sase luni pentru a se vindeca de la interventia chirurgicala, astfel ca este vital sa urmati programul de tratament recomandat de medicul dentist pentru dvs., inclusiv toate verificarile si intalnirile.

In timp ce titanul este un material biocompatibil, in conditii extrem de acide, cum ar fi inflamatia, este posibil ca acesta sa experimenteze coroziunea.

In conditii acide, este posibil ca titanul implantului sa interactioneze cu alte metale din gura; acest proces se numeste coroziune galvanica. Daca aveti gume sau inele metalice in gura, medicul dentist va discuta acest lucru cu dvs.

Este posibil sa se dezvolte o infectie sau sa se produca leziuni nervoase la locul implantului. Daca un implant este plasat in cazul in care un dinte a fost recent extras, este important ca site-ul sa vindecat complet.

Daca aveti diabet, cancer sau degradare a oaselor sau capacitatea organismului de a se vindeca este compromisa, medicul dentist nu va poate recomanda implanturi pentru propria siguranta.

0 Shares
You May Also Like