Sfaturi utile pentru alegerea si ingrijirea unei comode

Sfaturi utile pentru alegerea si ingrijirea unei comode

0 Shares
0
0
0

Atunci cand aveti corect grija de mobilier veti reusi sa il aveti aproape pentru foarte mult timp. Aceasta regula se aplica si pentru comode.

Ceara  de buna calitate, aplicata la fiecare sase luni, va hrani lemnul, va oferi protectie si va face mobila sa arate ca noua. Stergeti eventualele scurgeri cu o carpa umeda, apoi folositi o carpa uscata pentru a termina. Evitati sa va puneti mobilierul in lumina directa a soarelui pentru a evita decolorarea sau prea aproape de un calorifer pentru a preveni slabirea rosturilor si a furnirurilor.

Mobilierul din lemn se incadreaza in trei categorii: lemn masiv, furnir si placi de placi sau lemn compozit.

Mobilierul din lemn masiv este de obicei mai scump decat alte tipuri si arata excelent, dar poate fi sensibil la zgarieturi si picaturi de apa. Furnirurile au o baza de lemn ieftina acoperita de mai multe straturi subtiri de lemn de calitate mai buna. Din cauza miezului mai ieftin, furnirurile nu sunt la fel de scumpe ca piesele din lemn masiv. Placile si piesele din lemn compozit sunt fabricate dintr-o combinatie de aschii de lemn, materiale plastice si rasina, practic resturile din lumea mobilierului. Acestea sunt cele mai ieftine tipuri de mobilier din lemn si pot arata decente, dar nu vor rezista zeci de ani. Este recomandat ca atunci cand sunt alese comode dormitor sa se tina cont de material pentru ca aceste piese de mobilier sunt in general foarte solicitate.

Deschide sertarele si dulapurile. Asigurati-va ca sertarul trage pana la capat, se blocheaza corect si apoi se inchide uniform. Asigurati-va ca usile sunt deschise, raman intr-o pozitie deschisa si inchideti din nou. Verificati manerele si butoanele. Ele trebuie sa se potriveasca strans si sa nu se roteasca sau sa se intoarca.

Cautati lemnul imbinat la capete si colturi, nu lipit sau batut in cuie. Aceste piese sunt mult mai rezistente. In momentul in care le cautati intr-un catalog casa si gradina tineti cont de toate aceste aspecte.

Lasati-va stilul de viata sa stabileasca ce culori si tesaturi alegeti. De exemplu, daca aveti un caine mare si hiperactiv care urca constant pe mobila, este recomandat sa evitati pe cat posibil toate piesele de mobilier instabile si fragile. Daca veti aduce acasa o canapea alba din piele de caprioara, aceasta ar fi sfasiata si patata in cateva minute. Daca aveti copii sau animale de companie, orientati-va spre culori intunecate si tesaturi rezistente la pete, precum stofa sau alte materiale care rezista cum sunt cele sintetice.

Este important sa fiti atenti in ceea ce priveste culorile. Daca va cumparati o comoda fosforescenta, in cel mult un an veti renunta la ea pentru ca nu se va integra in decor.

Alegeti  culorile neutre pentru piesele mai mari si mai scumpe. Pastrati culori indraznete pentru piese de decor.

Picioarele trebuie sa fie grele, din lemn si imbinate cu rama mobilierului, nu batute in cuie. Picioarele din plastic, cauciuc sau metal nu arata la fel de dragut, va pot distruge podelele si nu se vor conserva la fel de bine. Acelasi lucru este valabil si pentru picioarele de lemn batute in cuie.

 

0 Shares
You May Also Like