Sfaturi privind alegerea avocatului

Sfaturi privind alegerea avocatului

0 Shares
0
0
0

Una dintre misiunile cele mai dificie este aceea de a gasi un avocat bun la momentul potrivit. Exista diferiti avocati in fiecare oras, insa fiecare dintre acestia este specializat in diferite cazuri.

Daca aveti nevoie de un avocat drept administrativ, in mod evident va trebui sa faceti o lista cu avocatii din oras specializati in acest domeniu. Si un avocat divort de exemplu sau un avocat malpraxis, este tot avocat, insa nu are o asa mare experienta in cazurile similare cu cel al dvs., motiv pentru care, cel mai probabil nu va va apara la fel de bine interesele in fata instantei precum un avocat drept administrativ.

Atunci cand trebuie sa alegeti un avocat, va fi necesar sa tineti de-asemenea cont de diferite alte detalii, iar in continuare veti afla despre ce este vorba.

Potrivit dispozitiilor legale – art. 1 alin. 2 din Legea nr. 51/1995 republicata, aceasta profesie de avocat poate fi desfasurata doar de catre membrii barourilor judetene care fac parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, sau pe scurt U.N.B.R. Daca va este recomandat un anumit avocat de catre o cunostinta, puteti veridica Tabloul avocatilor din Romania.

Este foarte important sa evitati acei avocati care fac parte din structuri paralele ilegale, cum ar fi de exemplu Baroul Constitutional. Toti liderii acestui Barou au fost condamnati penal.

Un alt sfat foarte util este acela de a alege un avocat din Baroul Local. Daca locuiti in Cluj Napoca de exemplu, de preferat ar fi sa alegeti un avocat din oras, sau din orasele apropiate. Alegand un avocat din Constanta, din Iasi sau din Bucuresti, nu doar ca va fi necesar sa suportati onorariul, ci va fi necesar sa ii platiti acestuia si deplasarile dar si cazarea, pentru a va reprezenta. Deci, din punct de vedere financiar, este indicat sa alegeti un avocat din Baroul Local.

Atunci cand cautati un avocat, cereti referinte. Prietenii, familia, cunostintele si chiar mediul online va pot ajuta sa gasiti cel mai bun avocat. De fiecare data cand aveti nevoie de un avocat, alegeti-l pe cel care primeste cele mai bune referinte. Un avocat cu referinte si recenzii proaste, cel mai probabil a pierdut majoritatea proceselor, deci nu este recomandat pentru dvs.

Atunci cand alegeti un avocat, pentru ca acesta sa va poata apara cat mai bine interesele, este extrem de important sa ii spuneti adevarul si sa ii oferiti toate informatiile, chiar si cele care nu sunt in favoarea dvs. Daca omiteti acest lucru, avocatul dvs. nu va poate pregati o aparare buna, ceea ce inseamna, ca aveti sanse mari sa pierdeti procesul in fata instantei.

In schimb, chiar si informatiile furnizate acestuia, care nu va avantajeaza, pot fi de mare folos, pentru ca avocatul se poate folosi de ele si poate scoate o parte pozitiva din acestea (daca exista), astfel incat sa poata pregati apararea potrivita.

Alegeti un avocat care sa acorde o atentie maxima cazului dvs. Daca avocatul acorda maxima atentie si pregateste cazul foarte bine, sansele de a avea castig in fata instantei cresc foarte mult.

0 Shares
You May Also Like