Trei motive pentru a apela la un centru de inchirieri imprimante

0 Shares
0
0
0

Imprimantele au devenit astazi produse mai mult decat accesibile, pretul lor incepand de la putin peste o suta de lei, ajungand insa, in unele cazuri, si la preturi de mii de euro, in cazul imprimantelor si copiatoarelor speciale.

In ciuda faptului ca au devenit extrem de accesibile, nu vedem insa pe fiecare birou cate o imprimanta.

Cel putin pentru uz casnic, multi utilizatori prefera inca sa apeleze la centrele de inchirieri imprimante, in loc sa procedeze la achizitia unei imprimante dintre cele mai ieftine. Iar motivele sunt diferite.

In primul rand, trebuie spus ca nu orice produs care este ieftin este si durabil si profitabil. Sa presupunem ca achizitionam o imprimanta pe care dam doua sau trei sute de lei.

Nu este un efort financiar prea mare, insa trebuie sa luam in calcul mai multi factori. In primul rand, avem costurile consumabilelor, care nu sunt deloc de neglijat.

Aici, trebuie luat in calcul ca schimbul unui cartus color s-ar putea sa te ajunga cam tot atat cat ai dat pe imprimanta. In al doilea rand, vorbim despre uzura morala a dispozitivului.

Daca stim ca avem de imprimat doar cateva foi o data la cateva saptamani sau la o luna, atunci nu prea are sens achizitia. Practica a demonstrat ca o imprimanta care nu este folosita prezinta un risc mai mare de uzura a cartusului decat una folosita zilnic.

E la fel ca la o masina, pe care, daca nu o misti din loc cu saptamanile, prima pornire s-ar putea sa fie spre service. Asa e si cu imprimantele. Lipsa folosirii pentru perioade lungi poate duce la uscarea cartusului si necesitatea schimbarii acestuia.

In al doilea rand, trebuie sa luam in calcul costurile cu alte reperatii ce pot sa apara, precum si pretul calorlalte consumabile.

Sunt, credem noi, suficiente motive pentru care sa apelezi la un centru de inchirieri imprimante, unde serviciile tale pot fi onorate in schimbul unor sume modice si fara bataie de cap.

Nu mai punem la socoteala spatiul ocupat pe birou sau pe unul dintre rafturile din jur, atunci cand nu este folosita. Spre deosebire, aceste copiatoare profesionale oferite spre inchiriat iti confera o calitate net superioara a printarii, precum si niste costuri cu tiparirea mult reduse.

Dincolo de aceasta, avem si alte caracteristici care ne pot avantaja, precum viteza de imprimare si acuratetea imprimarii, chiar si dupa cateva sute de foi listate intr-o zi.

Toate acestea sunt posibile intrucat la centrele de inchirieri imprimante se pun la dispozitie echipamente profesionale si nu din gama low cost, achizitionate doar pentru printarea catorva coli pe an.

0 Shares
You May Also Like