Produsele-Remington-pentru-indreptarea-parului
Produsele Remington pentru indreptarea parului

Produsele Remington pentru indreptarea parului

0 Shares
0
0
0

Produsele-Remington-pentru-indreptarea-paruluiIndreptarea parului este o tehnica de styling a parului folosita inca din 1890. Aceasta presupunea aplatizarea si intarirea parului pentru a da un look lin, matasos si elegant.

Aceasta tehnica a devenit foarte populara printre barbatii de culoare si femeile din toate rasele, mai ales la mijlocul anilor ’50, asta deoarece populatia de culoare dorea sa aiba un par asemanator cu cel al albilor, nu cret cum il are de obicei populatia afro-americana.

Indreptarea parului se facea folosind o placa de par sau un “pieptene fierbinte”, substante chimicale relaxante, etc. In plus, unele sampoane si geluri de par, puteau ajuta parul sa devina partial sau temporar drept. Daca sunteti in cautare de produse pentru ingrijirea parului, va recomandam produse Remington.

Procesul acesta se mai numeste si “rebonding” in unele tari asa cum ar fi cele din Sud-Estul Asiei (de exemplu Singapore, Malaysia sau Filipine). Termenul de rebonding a fost folosit pentru prima data de catre REDS Hairdressing din Singapore, la sfarsitul anilor 80 si s-a raspandit curand in toata regiunea asiatica.

Daca aceasta tehnica este aplicata foarte des, placile de par si chimicalele pot afecta parul. De aceea nu se recomanda o indreptare excesiva sau regulata. Totusi, exista si spray-uri de protectie pentru a preveni sau a combate eventualele daune de la nivelul parului.

Metoda temporara (tratamentul non-chimic).

Placile de par si pieptenii fierbinti pot sa modifice doar temporar structura si textura parului. Efectul de intindere sau indreptare poate fi inversat de catre anumiti factori de mediu, in principal contactul direct cu apa, ploaia, umiditatea din aer, etc.

Acest efect advers poate fi activat si de catre lichidele din alte produse cum ar fi gelurile aplicate dupa indreptarea parului, desi o folosire cu grija a unui astfel de produs, poate aduce rezultate favorabile. Dupa indreptare, parul celui care foloseste acest tratament, capata un look natural si nu se cunoaste ca ar fi avut parul ondulat inainte.

Patru instrumente principale pot fi folosite pentru indreptarea parului fara nici un fel de tratament chimic:

Pieptenele de indreptare (sau pieptenele fierbinte) aplica o anumita cantitate de caldura la nivelul parului.

Placile de par aplica o anumita cantitate de caldura direct la suprafata parului. Pentru par mai scurt, se folosesc placi de par de o latime intre 0.5 si 1 inch. Pentru parul mai lung, se folosesc placi de par mai late.

Feon-ul (cu un pieptene atasat) poate indrepta de asemenea parul. Trebuie sa folositi o incalzire medie pentru protectia scalpului si a texturii parului. Prea multa caldura poate cauza afectarea parului.

Roller-ele mari pentru par, pot fi folosite pentru a intinde parul, pe masura ce se usuca. In general, acestea sunt folosite inainte de a folosi feon-ul, pentru a minimiza daunele provocate la nivelul parului, de caldura emisa de acesta.

Toate aceste instrumente pot doar temporar sa modifice structura texturii parului tau si sa il indrepte in consecinta. Asa cum am spus si mai sus, efectul poate fi inversat cu destula usurinta de catre factori exteriori de mediu, dar daca aveti grija la acestia, efectul dureaza destul de mult.

0 Shares
You May Also Like