securitye

Microsoft lansează Security Essentials

0 Shares
0
0
0

securitye

Microsoft a anunţat că Security Essentials, antivirusul gratuit oferit de companie în locul serviciului Live OneCare (un produs dezvoltat pe baza soluţiei antivirus româneşti RAV), este disponibil pentru descărcare.

Cunoscut anterior sub numele de cod „Morro”, Microsoft Security Essentials a fost disponibil pentru beta încă de la începutul lunii iunie şi este oferit gratuit utilizatorilor de Windows (XP, Vista şi Seven). Suita cuprinde antivirus, anti-spyware şi anti-malware dar nu dispune de capacităţi de back-up sau de filtre pentru spam. Protecţia malware în timp real funcţionează prin legătura cu Microsoft Dynamic Signature Service, care protejează utilizatorii de ultimele semnături virus înainte ca acestea să fie lansate.

Antivirusului îşi face update zilnic pentru a fi la curent cu cele mai recente ameninţări malware, reprezentanţii companiei spunând că acesta consumă minimum de resurse CPU şi de memorie şi nu afectează task-urile computing normale. MSE este oferit în variante în 8 limbi, pentru 19 ţări, dar nu şi pentru România.

Pachet de securitate complet format din Security Essentials şi Firewall-ul din Windows ar putea reprezenta, în viitor,  o alternativă dar şi o ameninţare serioasă la adresa producătorilor de antiviruşi. Cu toate acestea, oficialii Microsoft au afirmat  că nu intenţionează să acapareze din piaţa unor antiviruşi cunoscuţi, fiind adresat utilizatorilor care nu dispun de un antivirus.

Versiunea finală a aplicaţiei poate fi descărcată de pe site-ul Microsoft.
Sursa: Chip.ro
0 Shares
You May Also Like