Locuri care merita vizitate in Delta Dunarii

Locuri care merita vizitate in Delta Dunarii

0 Shares
0
0
0

Intentionati sa petreceti cateva zile departe de casa, pentru a scapa de grijile cotidiene si de stresul pe care l-ati acumulat la locul de munca? Ei bine, in aceste conditii, nimic nu vi se potriveste mai bine decat o vacanta in fascinanta Delta a Dunarii.

Puteti gasi cazare Delta Dunarii care sa va ofere cele mai bune facilitati, la cele mai inalte standarde, astfel incat sederea sa va fie una cat mai placuta. Apoi, dupa ce ajungeti la unitatea de cazare Delta Dunarii, puteti sa va faceti check-in-ul, si fie alegeti sa va odihniti putin dupa ce v-a epuizat drumul, fie va ganditi la locurile pe care trebuie neaparat sa le explorati.

In randurile care urmeaza, va prezentam cateva locuri de vis in care trebuie sa ajungeti neaparat, in cazul in care alegeti sa vizitati fascinanta Delta a Dunarii. Cu siguranta nu veti regreta ca ati ales sa ajungeti aici si sa va bucurati de cateva zile petrecute in Delta, alaturi de cei dragi.

Padurea Letea

Fara doar si poate, vom incepe prin a discuta despre Padurea Letea pe scurt, care este unul dintre cele mai vizitate locuri de catre turistii romani si straini, care aleg sa viziteze Delta Dunarii.

Mai intai de toate este important sa aveti la cunostinta faptul ca aceasta padure este situata pe teritoriul administrativ al comunei C.A. Rosetti. In plus, trebuie sa stiti de-asemenea despre Delta Dunarii ca este cea mai veche rezervatie naturala din Romania, si ca este considerata ca fiind o fascinanta jungla mica a Deltei Dunarii.

Alegeti sa vizitati aceasta padure in cazul in care vreti sa vedeti cum caii salbatici se bucura de libertate si cum zburda in libertate pe aici. Puteti vedea diferite alte specii de plante si de animale unice in lume. Practic, aceasta padure care este cea mai nordica padure subtropicala din Europa, are peisaje fascinante, care cu siguranta va vor ajuta sa adunati cat mai multe like-uri pe retelele de socializare.

Bratul Sfantu Gheorghe

Acest brat are o lungime de 112 km, si este cel mai vechi brat al dunarii. Despre bratul Sfantu Gheorghe este important sa stiti ca transporta 22% din volumul de apa si aluviuni ale acestui fluviu (Dunarea).

Important de adus la cunostinta este faptul ca adancimea cea mai mare a acestui brat este de 26 de metri.

Satul Sfantu Gheorghe

Aflandu-se in locul de varsare a bratului Sfantu Gheorghe in Marea Neagra, se afla si satul Sfantu Gheorghe, la o distanta de aproximativ 110 km de orasul Tulcea (110 km in sud – estul orasului Tulcea).

Aceasta asezare este una foarte veche, fiind mentionata inca din anul 1318 in arhive. Asezarea mai intai a fost o baza militara a imperiului Otoman si a flotei sale.

De mentionat este faptul ca acest sat Sfantu Gheorghe detine cea mai lunga plaja neamenajata de pe coasta Marii Negre. Aceasta plaja are lungimea impresionanta de 38 de kilometri. De-asemenea, aproape de acest sat se afla Insula Sacalin si Dunele de nisip Saraturile. Acestea sunt de-asemenea rezervatii naturale si sunt strict protejate.

Bratul Sulina

Depre acest brat trebuie mentionat faptul ca este cel mai scurt, si are doar 64 de kilometri. Este situat in mijlocul Deltei, iar pe acest brat circula vase maritime. Adancimea minima a acestui brat este de 7 metri, in timp ce adancimea sa maxima este de 18 metri.

De-a lungul bratului se regasesc mai multe localitati printre care Crisan, Gorgova, Ilganii de Sus, Maliuc, Partizani, Vulturu sau Sulina.

Sulina

In ceea ce priveste orasul Sulina, si aceasta este plin de istorie. Aici a existat in trecut Comisia Dunareana. Sulina a fost candva un oras atat de important incat straini din diferite tari ale continentului au venit aici sa munceasca.

In prezent insa, orasul este foarte dezavantajat de faptul ca aici se poate ajunge doar pe calea apei. Cu toate acestea, daca vreti sa vizitati acest oras al Dobrogei, puteti vedea Biserica Greaca Sf. Nicolae care a fost construita in secolul al XIX-lea. Puteti vedea farul vechi al orasului (in zona centrala) care a fost construit in anul 1802, iar apoi a fost renovat in anul 1870, de catre Comisia Dunareana.

Puteti alege sa vizitati si Cimitirul Maritim, situat la 2 km est de centru de-a lungul drumului spre plaja, reflecta diversitatea primilor locuitori ai Sulinei. Veti gasi ortodocsi romani si rusi, greci, turci si evrei, toti ingropati in imediata apropiere.

In fata capelei mici exista un sir de morminte ale unor marinari britanici, care au murit la mijlocul secolului al XIX-lea in timp ce cartografiau delta. Exista de asemenea, un mormant de pirati, despre care se spune ca este singurul de acest fel din Europa.

Asadar, exista o multime de locuri fascinante pe care cu siguranta merita sa le vedeti daca alegeti sa vizitati Delta Dunarii in viitorul apropiat.

0 Shares
You May Also Like