De ce se infunda filtrul de particule?

De ce se infunda filtrul de particule?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, in toata tara exista o multime de persoane care merg saptamanal in tari precum Germania si Austria pentru a cumpara autoturisme second hand, pe care urmeaza mai apoi sa le vanda in Romania la un pret mult mai mare.

Daca stam sa tinem cont de faptul ca exista multe cazuri in care bisnitarul se alege cu un castig care se apropie sau care chiar depaseste suma de 1000 de euro pentru o singura masina vanduta, atunci cu siguranta putem spune ca se merita ca acestia sa faca afaceri cu masini de import.

Ei bine, acestia isi vand masinile in targurile auto din judetele in care locuiesc, sau le posteaza pe diferite site-uri de anunturi auto, in speranta faptului ca vor gasi cat mai curand o persoana care sa fie interesata sa le cumpere masina.

Exista o multime de astfel de bisnitari care cumpara masinile din tari precum Austria sau Germania chiar daca acestea au un mic defect, astfel ca fiecare persoana care va cauta pe site-urile de specialitate, va putea sa gaseasca autoturisme carora le-a fost anulat filtrul de particule, sau autoturisme cu filtrul particule infundat.

Atunci cand vine vorba despre filtrul de particule, cu siguranta cei care nu sunt foarte buni prieteni cu masinile sau mai bine spus nu sunt prieteni cu mecanica, se intreaba care ar fi cele mai frecvente cauze care pot duce la infundarea filtrului de particule.

Aici este important de mentionat faptul ca de cele mai multe ori un filtru particule se poate infunda si atunci cand un senzor de presiune diferentiala este defect.

Filtrul de particule se mai poate infunda chiar si atunci cand termosuflanta este defecta, sau atunci cand supapa EGR este defecta. Nu in ultimul rand, filtrul de particule se poate defecta atunci cand masina este condusa mai mult prin oras.

Soferii care intampina o astfel de problema, trebuie sa renunte la ideea de a mai folosi masina o perioada de timp, si trebuie sa isi duca deasemenea masina la un service specializat, in vederea curatarii filtrului de particule.

In ceea ce priveste filtrul de particule, acesta se poate curata in aproximativ doua – trei ore, insa exista si situatii in care curatarea filtrului de particule poate sa dureze aproximativ o zi, daca filtrul este foarte incarcat cu foarte multa cenusa.

Asadar, dupa cum se poate observa, exista situatii in care masinile sunt scoase la vanzare chiar si daca au filtrul de particule defect, insa asta nu e tot.

Trebuie mentionat insa faptul ca exista o multime de alte masini care sunt scoase la vanzare si care au alte mici sau mari defecte.

Tocmai acesta este si motivul pentru care fiecare persoana care are de gand sa isi cumpere o masina second hand ar trebui sa testeze foarte bine masina la un service auto inainte de a o cumpara.

Cei care se afla in cautarea unui autoturism si gasesc masini second hand care arata impecabil si care ruleaza perfect, cu siguranta nu trebuie sa rateze ocazia, ba dimpotriva trebuie sa isi cumpere masina, mai ales daca aceasta are un pret atractiv.

 

0 Shares
You May Also Like