Tot mai putine persoane citesc manualul de instructiuni al masinilor de spalat rufe, insa procedand astfel crestem sansele de a apela la serviciile de reparatii masini de spalat.
In prima instanta totul pare simplu, exista un buton on/off, iar fiecare masina de spalat are de regula inscriptionat un desen in dreptul fiecarui program de spalare.
Manualele de instructiuni sunt adesea redundante si necesita timp pe care dorim sa il valorificam in alte moduri decat a citi aceste informatii. Din aceasta cauza, ne bazam pe experiente, actiuni logice sau simple incercari.
Ati observat, desigur ca fiecare haina are o eticheta pe interior, care pe langa producator si tara de origine, contine informatii privitoare la materialul din care este confectionata si modul in care aceasta trebuie intretinuta sau curatata.
Aceste informatii sunt de obicei redate grafic indicand numarul de grade la care trebuiesc spalate rufele, cu ce haine le putem asocia in masina de spalat, daca este permisa folosirea inalbitorilor si multe altele.
In drept, sunt multe simboluri si nu stiu cati dintre dumneavoastra au rabdarea sa sorteze hainele dupa eticheta pentru a le spala. In spirit de gluma exista etichete care pe langa simbolurile aferente ofera si o alternativa: “sau dai-o mamei tale. Ea va sti ce sa faca”.
Si atunci cum trebuie sa procedam? Pentru a mentine un ciclu de viata cat mai durabil al masinii de spalat, dar si pentru ca hainele noastre sa isi pastreze forma si culoarea vie cat mai mult timp va oferim cateva sfaturi generale de spalare a rufelor care nu trebuiesc ignorate.
“Regula de aur” in spalarea rufelor este sa nu amestecati hainele albe cu cele colorate pentru ca asemenea culorilor din acuarela acestea se vor amesteca si o camasa alba de birou dupa o spalare neadecvata se poate transforma intr-o camasa albastra cu buline. Cu titlu de exceptie puteti spala rufele albe cu cele care au culori pastelate, usor colorate, dar sa fiti siguri ca acestea nu se decoloreaza (hainele 100% bumbac isi pastreaza culorile).
In ceea ce priveste temperatura, hainele din lana se spala la cel mult 30 grade Celsius pentru a nu intra la apa. De asemenea, sa evitati uscarea acestora direct la sursa de caldura, pe calorifer sau langa foc pentru a nu avea un aspect rigid.
De asemenea, din motive care tin de igiena, lenjeria intima sau sosetele se spala la temperatura de peste 60 grade (la fel ca si prosoapele de bucatarie) si nu se asociaza cu restul rufelor. Din aceleasi considerente, lenjeria de pat de spala separat la temperatura de 90 grade pentru omorarea microbilor, in principal acarienii care pot fi prezenti in perne, pilota sau saltea.
Pentru mai multe sfaturi despre cum puteti prelungi durata de functionalitate a masinii de spalat puteti gasi pe site-ul www.washservice.ro la sectiunea Sfaturi utile. Ori daca intampinati probleme si aveti nevoie de reparatii masini de spalat, Washservice va sta la dispozitie cu echipa de specialisti care detine experienta in domeniu si cunostinte despre cele mai diverse masini de spalat, precum si abilitatea de a le reda functionalitatea maxima de care sa va bucurati.
Pe langa cunostinte si experienta, specialistii va stau la dispozitie cu piese de schimb daca reparatiile o cer, iar diagnosticarea masinii de spalat si transportul la service sunt gratuite.
Oricand aveti nevoie, cu sfaturi sau cu o mana de ajutor, www.washservice.ro va sta la dispozitie!
Alte stiri actuale :
1. Parada Masinilor de spalat Retro, o noua campanie Indesit pe Facebook
2. Cum sa cureti masina de spalat
3. Electrolux sarbatoreste zece ani de Ergorapido
4. Romanilor le-a revenit apetitul pentru cumparaturi. In februarie, Romania a fost pe locul 3 in Europa la cresterea consumului