Acupunctura-o-solutie-pentru-autism
Acupunctura o solutie pentru autism?

Acupunctura o solutie pentru autism?

0 Shares
0
0
0

Acupunctura-o-solutie-pentru-autismStudiile au aratat ca numarul copiilor diagnosticati cu autism este in crestere.

Pana in prezent doctorii nu au gasit un tratament pentru acesta boala motiv pentru care parintii copiilor bolnavi de autism au experimentat forme alternative de tratament, iar un exemplu este acupunctura.

Acupunctura este o abordare holistica in tratarea si preventia anumitor boli. Instrumentele principale sunt acele foarte fine care sunt bagate in puncte fixe ale corpului.

Corpul uman are in jur de 400 de astfel de puncte conectate intr-un sistem cunoscut sub numele de meridiane sau drumuri. Odata ce sunt stimulate, acestea presupun crearea unui echilibru in interiorul corpului.

Autismul pe de alta parte este o tulburare pe termen lung a creierului. Aceasta boala este caracterizata prin deficiente de vorbire, comunicare sociala si cunoastere cognitiva. Copiii care sunt diagnosticati cu aceasta boala pot suferi de asemenea de probleme secundare ca agresiune, iritabilitate, stereotipii, hiperactivitate, negativism, emotii schimbatoare, tulburari nervoase, perioade scurte de atentie si comportament obsesiv-compulsiv. 

Studii preliminare au aratat ca acupunctura poate oferi ameliorarea simptomelor la copiii care sufera de autism. Desi dificila la inceput, se considera ca ofera rezultate pe termen lung. Aceasta deoarece in timp ce terapiile conventionale si tratamentele aferente necesita ca bolnavul in cauza sa stea linistit, acupunctura pe de alta parte nu solicita acest lucru. Altfel spus, acupunctura este o intepatura rapida in punctele vitale ale corpului.

Un grup de copii din Statele Unite ale Americii au participat la un test pentru a vedea cat de eficienta este acupunctura in randul copiilor. Au fost 22 de respondenti si fiecaruia dintre ei i s-a facut acupunctura o data la doua zile timp de patru luni.

Dupa tratament, 20 din cei 22 de respondenti au aratat imbunatatiri remarcabile. In fapt, 2 dintre ei au avut flux sanguin cerebral. Singurul lucru care nu s-a schimbat inainte de tratament si dupa a fost fluxul sanguin dintre partea stanga si partea dreapta a cerebelului.

In afara de acupunctura traditionala care ajuta copiii cu autism, un studiu preliminar in Hong Kong a incercat sa descopere daca acupunctura in limba poate produce rezultate mai bune.Rezultatele au aratat ca din 30 de respondenti care au participat la test, majoritatea au aratat imbunatatiri functionale de grade diferite in functie de varsta si severitatea dizabilitatilor.

Unele imbunatatiri erau evidente dupa cateva sedinte de acupunctura in limba, in mod special pentru salivare excesiva, spasticitate (coordonarea mainilor si mersul pe varfuri), ataxia si echilibrul prost in timpul mersului. Imbunatatiri functionale au fost observate dupa una-doua sedinte de acupunctura in limba. Majoritatea copiiilor au tolerat bine metodele acupuncturii in limba, cu mici cazuri de durere si sangerari minore in cazul catorva pacienti.

Motivul pentru care acupunctura in limba este practicata este deoarece exista o legatura intre limba si centrul meridianelor imbrastiate in toate organele corpului. Se considera ca punctele cheie de pe limba pot influenta starea altor organe din corp in acest fel ameliorand simptomele copiilor bolnavi de autism.

Insa multi cred ca acupunctura practicata ca unica metoda de tratament nu poate ajuta bolnavii de autism. Trebuie sa fie combinata cu alte practici ca mentierea unei diete stricte pentru a ajuta imbunatatirea dispozitiei si comunicarea scoalara. Desi este un remediu pe termen scurt, este mai bun decat nimic pana cand se gaseste un tratament sigur.

Cand va fi gasit tratamentul? Doar timpul poate spune, pentru ca sunt multe intrebari la care trebuie sa se gaseasca raspunsuri pentru ca doctorii sa inteleaga mai bine dizabilitatile neurologice. Doctorii care conduc cercetarile cred ca este necesara o abordare interdisciplinara precum acupunctura care a aratat rezultate pozitive in ajutorarea copiilor cu autism.

Pentru mai multe informatii referitoare la autism va invit si cititi si articolul urmator .

0 Shares
You May Also Like