Cum iti poti proteja ochii eficient cand stai la calculator?

Cum iti poti proteja ochii eficient cand stai la calculator?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care lucrezi in cadrul unei companii, iar functia pe care o ocupi este de asa natura incat sa lucrezi 8 ore pe zi in fata calculatorului, in mod evident odata cu trecerea timpului vei incepe sa simti un oarecare disconfort in zona ochilor.

Acest lucru este cat se poate de firesc, pentru ca lucrand 8 ore pe zi, ochii tai vor fi atat de solicitati incat nu prea mai au nici un pic de timp in care sa se poata relaxa.

Cel mai bine ar fi ca in acest caz, sa iti planifici in asa fel timpul astfel incat, odata la o ora cel putin, sa faci 5 minute de pauza, timp in care ochii tai sa se relaxeze putin.

In cazul in care petreci prea mult timp in fata calculatorului fara pauza, cu siguranta datorita nivelului foarte mare de concentrare, vei uita sa mai clipesti, iar in acest fel, ochii tai nu vor mai fi hraniti corespunzator cu substante nutritive.

Acesta este si motivul pentru care in zona ochilor vei incepe sa simti arsuri, sau motivul pentru care ochii vor incepe sa te manance destul de des.

Deasemenea, tot datorita timpului petrecut in fata calculatorului intr-un mod excesiv, vei simti acea senzatie neplacuta de nisip sub pleoape, datorita faptului ca ochii nu se relaxeaza deloc, fiind atintiti spre monitor.

Ochii grei sau ochii prea umezi, si aparitia miopiei reprezinta alte simptome cauzate de catre hranirea insuficienta a ochilor cu substante nutritive.

In aceste conditii, ai putea incerca sa folosesti un exercitiu de combatere a senzatiei de ochi uscati, astfel ca la fiecare 20 de minute ar fi indicat sa clipesti de 20 de ori, apoi pentru o perioada de 20 de secunde ar trebui sa iti iei ochii de pe monitor sis a privesti un obiect aflat l aproximativ 20 de pasi.

Se spune ca un asemenea truc poate sa aiba rezultate foarte bune, si poate sa relaxeze ochii mult mai mult decat iti poti imagina initial, dupa care poti sa incepi iarasi activitatea.

Mai exista si alte trucuri prin care iti poti relaxa ochii, insa intr-o astfel de situatie, ai putea sa te gandesti din ce in ce mai serios sa iti indrepti atentia spre o pereche de ochelari de protectie pentru calculator marca Revan, iar astfel vei folosi o pereche de ochelari de cea mai buna calitate.

In conditiile in care iti indrepti atentia spre o asemenea pereche de ochelari, vederea ta nu va mai avea de suferit datorita timpului excesiv petrecut in fata monitorului.

Plus de asta, nu trebuie sa te gandesti ca ochelarii te vor deranja, pentru ca acestia fiind realizati din cele mai bune materiale din punct de vedere al calitatii, sunt si foarte confortabili, iar mai mult decat atat, iti vor proteja perfect vederea.

Asadar, atunci cand petreci prea mult timp in fata calculatorului, daca trucurile de relaxare a ochilor nu au efect, ar trebui sa te gandesti sa iti cumperi o asemenea pereche de ochelari pentru calculator.

0 Shares
You May Also Like