Cum-alegem-momeala-potrivita
Cum alegem momeala potrivita?

Cum alegem momeala potrivita?

0 Shares
0
0
0

Cum-alegem-momeala-potrivitaPovestile pescaresti si glumele cu pestisorul de aur fac parte din arsenalul oricarui impatimit de pescuit. Pe langa acestea, un pescar adevarat are un ritual temeinic respectat atunci cand vine vorba de planificarea unei iesiri pe malul apei: alegerea locatiei si a unor articole pescuit performante, achizitionarea cortului, precum si a celorlalte accesorii (mic mobilier, rucsace sau lanterne), ce vor contribui la o sedere cat mai placuta in mijlocul naturii.

Majoritatea pasionatilor de sportul cu undita, au ascunsa bine in garaje, debarale sau balcoane, toata tehnica si sculele necesare petrecerii timpului pe balta: mulinete, lansete, nada, carlige sau plute, iar perioada temporala despre care vorbim, incepe pentru un pasionat de pescuit inainte de ivirea zorilor, si se termina abia tarziu in noapte.

Totusi, pentru a fi la curent cu noutatile ce apar in acest domeniu, astfel incat sa nu se faca de rusine in fata celorlalti, pescarii pasionati isi arunca constant privirea pe site-uri de profil, sau urmaresc diverse competitii, in cautarea noilor articole de pescuit ce i-ar putea ajuta in obtinerea capturilor mult dorite. Cum activitatea de pescar se desfasoara atat la nivel de amator cat si la nivel profesionist, este absolut normala continua dezvoltare si promovare a produselor destinate sportului pe mal de apa, acestea regasindu-se in magazine specializate, precum site-ul www.oneshop4u.ro , magazin de unde pot fi achizitionate cele mai noi produse care sa ne asigure mult ravnita captura de poveste.

Un criteriu important pentru orice pescar inainte de a se aventura pe malul unei ape in cautarea capturii perfecte, in constituie tipul de momeala necesar. Aceasta depinde intr-o foarte mare masura si de specia de peste existenta in apele in care ne aruncam lansetele si mulinetele, dar si de timpul alocat partidei de pescuit si de temperatura apei. Apoi ar mai fi de retinut si faptul ca in functie de tipul apei (curgatoare, statatoare), nada poate reactiona usor diferit, existand posibilitatea in cazul utilizarii defectuoase, ca aceasta sa nu dea rezultatele cele mai bune.

Sa incercam in cele ce urmeaza sa subliniem cateva dintre cele mai folosite tipuri de momeli, pentru fiecare specie de peste in parte. Astfel, pentru crap putem folosi nadele pe baza de cereale, porumb, boillies sau paine, dar si pe cele cu arome fructate, la care crapul reactioneaza foarte bine. Cu privire la pestele sanitar al apelor, stiuca, este bine de retinut faptul ca acesta este una dintre cele mai bataioase specii de pesti, ce rezista chiar si in cele mai vitrege conditii, un peste cu o digestie extrem de rapida, care se hraneste cu exemplare de pesti mai mici, cu exemplarele bolnave sau chiar si cu cele moarte.

Momeala cea mai buna pentru acest tip de peste pare a fi voblerul, o naluca din plastic, care imita un pestisor ranit sau panicat, ce se misca haotic prin apa, creand astfel impresia de prada extrem de usoara. Linguritele oscilante se dovedesc deasemenea a fi foarte utile in cazul pescuitului la stiuca, si uneori chiar si in cazul bibanului. Linguritele oscilante si voblerele sunt utilizate frecvent si in Romania, mai ales in cazul pescarilor ce aleg sa pescuiasca in Delta. Tot in cazul utilizarii linguritelor oscilante si rotative se incadreaza si Lostrita si pestele Avat (Aspius Aspius ), cu deosebirea ca cel din urma reactioneaza foarte bine si la musca atificiala.

In cazul carasului poate fi folosita momeala pe baza de rame, boabe de grau fiert si cocolosi de paine sau mamaliga. Desi este un peste ce are un schelet foarte osos, este foarte apreciat datorita carnii foarte slabe. Pentru a prinde un asemenea peste este necesara o tehnica deosebita, in speta folosirea unor undite mai usoare si mai lungi, de aproximativ 5 metri.

Mreana va reactiona foarte bine la nada aromatizata, viermisori sau porumb, precum si la momelile pe baza, sau cu aroma de branza. Pastravul, un peste ce se regaseste majoritar in zona lacurilor montane poate fi prins in carlig daca il ademenim cu momeala vie: libelule, rame rosii, larve si viermi, iar ca nada artificiala putem folosi lingurite rotative. In cele din urma, Platica poate fi momita cu porumb, arpacas, paine, viermisori si larve.

Acestea sunt doar cateva dintre tipurile de pesti ce pot fi capturati pe teritoriul Romaniei in zonele cu umiditate mai mare ale tarii. Dintre zonele cele mai cunoscute ca fiind favorabile pescuitului, putem mentiona lacurile si baltile din zona Arges, Olt, Prut, Siret, Tisa, si bineinteles Delta Dunarii. Asadar, daca tot este inceput de sezon cald si planuiti o escapada in una dintre aceste zone, inarmati-va din timp cu nada, undite si accesorii de la Oneshop4u.ro, si impartasiti ulterior aventura impreuna cu ceilalti impatimiti ai pescuitului.

Alte stiri articole :

1. Pregatiti lansetele, incepe concursul!
2. Cupa Olteniei la pescuit şi-a desemnat castigatorii
3. Liber la braconaj în Delta Dunarii. Emiterea permiselor de pescuit este tergiversata
4. Plase de pescuit în lungime de 1.205 metri si 200 kilograme de peste confiscate

0 Shares
You May Also Like