Cum ai grija de tine cand suferi de insuficienta cardiaca?

Cum ai grija de tine cand suferi de insuficienta cardiaca?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand suferi de insuficienta cardiaca, anumiti indicatori ar trebui verificati zilnic, printre acestia fiind greutatea corporala sau tensiunea arteriala.

Anumite schimbari in stiul de viata sunt, de asemenea, necesare  si te pot ajuta sa gestionezi mai bine aceasta afectiune.

Un control periodic, comunicarea directa si cat mai usoara cu medicul tau, monitorizare Holter ECG sau alte investigatii la inima sunt importante, dar pe langa acestea iata ce poti face chiar tu, acasa, pentru a avea grija de tine cand suferi de insuficienta cardiaca.

Cantareste-te in fiecare dimineata dupa ce ai fost la baie, aceasta este recomandarea cardiologilor. Atunci cand iei in greutate poate fi un semn al insuficientei cardiace, pentru ca inseamna ca retii fluidele in organism. Tine un jurnal si daca vezi ca acumulezi kilograme, adreseaza-te un medic.

Cand observi o crestere brusca in greutate, verifica daca gleznele, picioarele si abdomenul nu sunt mai umflate decat ar fi normal. Acesta este un semn de edem sau acumulare de fluid in tesuturi si este nevoie sa ajungi cat mai curand la doctor.

Monitorizeaza tensiunea arteriala

Este important sa iti monitorizezi tensiunea arteriala si sa iei masuri in cazul in care aceasta este ridicata. Tensiunea prea mare suprasolicita inima, ceea ce duce la slabirea muschiului si la o activitate mai putin eficienta. Tine evidenta tensiunii arteriale si arata toate insemnarile pe care le faci, doctorului. In cazul unei cresteri bruste a tensiunii arteriale este nevoie sa vezi de urgenta un doctor.

Nu consuma prea multe lichide

Consumul prea mare de lichide poate dauna inimii, daca suferi de insuficienta cardiaca. In cazul persoanelor care au insuficienta cardiaca, rinichii nu au capacitatea necesara de a elimina sarea si apa din organism. De aceea, cei mai multi dintre cei care au aceasta afectiune trebuie sa limiteze inclusiv consumul de sucuri, ceaiuri, cafea si orice altceva cu un continut mare de apa cum ar fi supele, pepenii si alte fructe, inghetata.

Redu consumul de sare

Despre sare este stiut faptul ca contribuie la retentia de apa in organism si agraveaza insuficienta cardiaca a pacientului. Reducerea consumului de sare este recomandata tuturor celor care se confrunta cu aceasta afectiune. Prin schimbari mici in dieta alimentara, poti reusi ca in scurt timp sa renunti la a mai consuma sare la fel de mult ca pana acum. Printre alimentele pe care ar trebui sa le elimini definitiv din dieta, pentru a mai limita din cantitatea de sare pe care o consumi, se numara cartofii prajiti, mezelurile, mancarea de tip fast food.

Imbraca-te adecvat

Cand suferi de insuficienta cardiaca este foarte important sa acorzi atentie felului in care te imbraci. Evita sa porti de exemplu sosete cu banda stransa in partea de sus sau alte tinute prea stranse care pot restrictiona fluxul sangelui din partea inferioara a corpului spre inima, ceea ce ar putea duce la formarea unui cheag in vasele de sange din picioare.

La fel de important este sa iti controlezi temperatura corpului pentru a tine sub control insuficienta cardiaca, pentru ca temperaturile scazute pot duce pana la deces, in cazul celor care se confrunta cu aceasta afectiune.

0 Shares
You May Also Like