Instrumente necesare pentru tamplari

Instrumente necesare pentru tamplari

0 Shares
0
0
0

Instrumente necesare pentru tamplariCu siguranta atunci cand tinerii trebuie sa isi aleaga o meserie, nu prea se gandesc sa devina tamplari, considerand ca aceasta este o meserie invechita, sau o meserie care nu este foarte cautata in campul muncii.

De fapt, tamplarii sunt la mare cautare, iar un tamplar bun va avea in permanenta de efectuat diferite lucrari. Un tamplar bun poate sa faca o opera de arta dintr-o bucata de lemn, atunci cand are la dispozitie sculele, uneltele si instrumentele necesare.

Exista o multime de scule, unelte si instrumente necesare intr-un atelier de tamplarie, cum ar fi aceat fierastrau cu banda BASA1 Scheppach, care poate taia o multime de materiale, cum ar fi lemnul, cheresteaua, si nu numai.

Un astfel de instrument de lucru necesar intr-un atelier de tamplarie are o putere de 300 de wati si vine la pachet cu rotile de banda cu fata cauciucata, dar si cu panza de taiere. De mentionat este faptul ca acest fierastrau cu banda de la Casaidea, este compatibil cu aspiratorul HA 1000.

Exista insa si alte instrumente si unelte necesare intr-un atelier de tamplarie, insa numarul lor este unul foarte mare. Cu toate acestea, cateva exemple aveti posibilitatea de a descoperi in randurile care urmeaza ale acestui articol.

Ciocane

Ciocanele sunt cele mai comune instrumente pe care aproape toata lumea le are in casa lor. Ciocanul este unul dintre cele mai polivalente unelte manuale din atelierul tamplarului. Cu toate acestea, spre deosebire de seturile de unelte de uz casnic standard, tamplarii folosesc de multe ori ciocane speciale pentru tamplarie, care nu sunt metalice ci din cauciuc. Aceste ciocane pot fi utilizate pentru a bate in lemn, chiar si in obiectele de mobilier, fara a le deteriora, atunci cand nu sunt actionate decat cu o forta medie.

Ruleta

Un alt instrument esential de adaugat la trusa de tamplar este fara doar si poate o ruleta, care mai este cunoscuta si sub denumirea de banda de masurare. Toate proiectele care se efectueaza in atelierele de tamplarie se bazeaza pe masuratori precise, ceea ce inseamna ca o banda de masurare metalica buna si retractabila este un instrument nepretuit si ieftin, obligatoriu. Banda de masurare ideala trebuie sa vina cu o clema pentru centura pentru un acces mai usor.

Cutit utilitar

La fel ca ciocanul, un cutit utilitar este un multi-tasker atunci cand vine vorba de indeplinirea sarcinilor de tamplarie. Cunoscute si sub numele de cutit Stanley (dupa compania care le-a fabricat initial) sau cutter, cutitele utilitare pot face practic orice, de la taierea unui proiect, pana la deschiderea unui sac de cuie, pentru a taia colturile unei piese care urmeaza sa fie terminata in curand.

Cel mai bun cutit utilitar pentru tamplarie trebuie sa aiba o clema pentru centura si un maner puternic cu un mecanism de blocare. In cele din urma, are nevoie de una sau doua lame de inlocuire in cutia de instrumente pentru ca lama tocita sa poata fi inlocuita cu o lama noua, de cea mai buna calitate.

Instrumente de marcare

Nici macar cei mai experimentati dulgheri nu pot trasa o linie dreapta fara un ghid, mai ales atunci cand se utilizeaza unelte electrice. Toti tamplarii folosesc si au nevoie de instrumente de marcare pentru a indica distanta si conturarea taierilor in proiectele lor, ca mijloc de a se asigura ca totul este corect. Masuratorile mai scurte necesita doar creionul unui tamplar; dar in ceea ce priveste liniile si taieturile mai lungi, va recomandam sa luati in considerare creta de dulgher.

Surubelnite

Acestea sunt deosebit de importante pentru atelierele de tamplarie, mai ales atunci cand sunt asamblate obiectele de mobilier. Surubelnitele pot avea capul drept sau cap steluta, si pot fi electrice sau manuale.

Acestea sunt doar cateva dintre uneltele si instrumentele de care poate avea nevoie in viata de zi cu zi, un tamplar. Cu siguranta insa, exista multe alte instrumente necesare pentru desfasurarea activitatii.

0 Shares
You May Also Like