Consideratii la alegerea unei porti automate

Consideratii la alegerea unei porti automate

0 Shares
0
0
0

Urmatoarele sunt cateva lucruri de baza care trebuie luate in considerare atunci cand contactati o firma specializata in automatizari porti,  pentru a alege o poarta automata:

  • Dimensiune de deschidere: Dimensiunea totala a deschiderii va fi un factor determinant major in determinarea tipului de poarta automata de utilizat. In general, cu cat este mai larga deschiderea portii, cu atat mai scumpa va fi instalarea unei porti. In timp ce latimile poarta de peste 80 ‘sunt posibile, latimi poarta peste 40’ tind sa fie mai scumpe si mai problematice.
  • Disponibilitatea spatiului: spatiul disponibil pe toate laturile care inconjoara poarta poate limita tipul de poarta automata care poate fi utilizata. Daca instalatia este situata pe un spatiu rural mare, care are o multime de spatiu, probabil poate fi folosit orice fel de poarta automata. Facilitatile situate in zone aglomerate din zonele urbane sau centrale, unde spatiul este la o redus, pot fi limitate la doar una sau doua optiuni pentru portile automate.
  • Greutatea portii: Greutatea totala a portii determina tipul si gradul operatorului de poarta. In general, cu cat este mai mare poarta, cu atat va cantari mai mult. Portile de aceeasi marime vor cantari diferit, in functie material. De exemplu, daca sunt construiti din otel, portile vor fi mai grele decat cele din aluminiu sau lemn.
  • Viteza de deschidere si inchidere: Diferitele aplicatii necesita viteze diferite de deschidere si inchidere. In timp ce vitezele de deschidere lenta pot fi acceptabile in aplicatii rezidentiale si comerciale, acestea sunt total inacceptabile in aplicatiile industriale cu volum mare, cum ar fi la un centru de distributie sau aeroport.
  • Ciclul de functionare: Numarul de ocazii de deschidere si inchidere a portii in fiecare zi trebuie luat in considerare atunci cand selectati un operator automat de poarta. Anumite tipuri de operatori de porti conceputi pentru utilizare in scopuri rezidentiale pot fi destinate sa fie ciclate de zeci de ori pe zi sau mai putin. Aceste tipuri de operatori de porti vor esua rapid intr-un mediu industrial unde poarta este ciclata de sute de ori pe ora pe o perioada de 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.
  • Constructia portilor: pur si simplu adaugarea unui operator de poarta la o poarta care a fost initial conceputa pentru functionarea manuala poate fi o adevarata greseala. Portile trebuie proiectate special pentru functionarea automata. Tipuri speciale de role, rulmenti si alte echipamente hardware sunt adesea necesare pentru a face o poarta sa functioneze in mod fiabil cu un operator automat de poarta. Aceste elemente adauga costuri relativ mici pentru instalarea generala, dar fac o mare diferenta in performanta si fiabilitatea portilor.
  • Conditii meteo: Trebuie sa se ia masuri speciale cand se instaleaza porti in zone in care exista temperaturi extreme sau scazute, vanturi puternice sau zapada sau gheata.
  • Locul de amplasare: Trebuie sa se ia in considerare tipul de cartier unde se instaleaza poarta automata. In general, portile instalate in apropierea zonelor rezidentiale (unde copiii sunt probabil prezenti) necesita masuri de siguranta mai stricte decat portile instalate in medii pur industriale.
  • Alimentare electrica: In timp ce unii operatori de porti usori vor lucra cu o putere electrica standard 110/120 VAC, majoritatea operatorilor de porti medii si grele vor necesita 220/240 VAC sau curent electric trifazat. Poate fi uneori dificil si costisitor sa obtineti acest tip de energie in locul unde va fi instalata poarta.
0 Shares
You May Also Like