Tipuri de porti automate

Diferite tipuri de porti automate

1 Shares
0
0
1

Portile automate sunt utilizate pentru a controla accesul intr-o zona securizata. Cel mai frecvent, portile automate sunt folosite la intrarea in cladire si sunt folosite pentru a controla accesul vehiculului la si de pe santier.

De exemplu, o fabrica de productie poate utiliza o poarta automata la intrarea principala. Toate vehiculele care intra si ies din uzina trebuie sa faca acest lucru prin poarta automata. Portile automate sunt, de asemenea, utilizate in spatiile interioare dintr-o unitate.

In ceea ce priveste aceste porti, specialistii in automatizari porti, pot sa creeze diferite tipuri de porti automate, iar in cele ce urmeaza vom vedea care sunt acestea.

Slide Gate

Poarta glisanta este probabil cea mai frecvent utilizata tip de poarta automata in aplicatii comerciale usoare. Poarta glisanta este montata paralel cu interiorul gardului si aluneca orizontal inapoi si in fata pentru a se deschide.

Poarta glisanta foloseste role pe partea inferioara pentru deschidere si sustine. Aceste role se plimba de obicei de-a lungul unei sine metalice care a fost instalata de-a lungul pamantului pentru deschiderea portii. Portile glisante sunt denumite, uneori, “porti de rulare” sau “porti de cale V”.

Poarta Swing

Portitele cu balamale sunt articulate pe o parte si se deschid si se inchid ca o usa. Portitele de tip swing traverseaza in mod obisnuit un arc de 90 de grade intre pozitiile lor deschise si cele inchise. Portitele pot fi constituite dintr-o singura jumatate sau din doua jumatati.

Portile Swing sunt cele mai frecvent utilizate in aplicatii rezidentiale datorita costurilor lor reduse si usurintei de instalare.

Deoarece portile swing se deplaseaza pe un arc mare, spatiul trebuie sa fie disponibil pentru a permite vehiculelor care se apropie de poarta sa rastepte in timp ce poarta se deschide sau se inchide. Arcul oscilant al portii necesita, de asemenea, considerente de siguranta suplimentare pentru a preveni ca oamenii sau vehiculele sa fie lovite sau prinse de poarta in miscare.

Vertical Gate Lift

Pantele de ridicare verticale se deplaseaza vertical si vertical pentru deschiderea portii. Poarta trebuie ridicata suficient de tare pentru a permite vehiculelor sa treaca sub ea. Aceste porti sunt ideale atunci cand exista un spatiu limitat langa deschiderea portii.

Vertical Gate Pivot Lift

Peretele de ridicare verticala se roteste in interiorul si in exteriorul deschiderii portii. Peretele de ridicare verticala este sustinut in intregime de la operatorul portii in sine si nu necesita structuri suplimentare de sustinere.

Peretele de ridicare verticala ofera unele dintre avantajele acestui tip de porti, dar acestea apar mai putin obositoare deoarece nu necesita turnuri de sprijin verticale. Cu toate acestea, amprenta operatorului de ridicare verticala a portiunii de ridicare este mai mare si necesita spatiu suplimentar langa poarta.

Operatorii de ridicare verticala folosesc in mod obisnuit arcuri pentru a servi drept contragreutate si, in opinia noastra, acestea fac mai putin fiabile decat o poarta standard de ridicare verticala.

Poarta bi-plianta

Portile bi-pliante sunt formate din doua panouri care sunt articulate impreuna. Cand sunt activate, aceste panouri de porti se indoaie pentru a permite accesul. Cel mai frecvent, portile bi-pliante sunt folosite in perechi, cu o pereche utilizata pe fiecare parte a deschiderii portii. Unele modele necesita o pista de-a lungul fiecarei portiuni de sus sau de jos a portii.

Multe porti bi-pliante au viteze de deschidere si inchidere relativ rapide. Din cauza numeroaselor posibile puncte de prindere posibile cu acest tip de poarta, adesea sunt necesare consideratii suplimentare privind siguranta.

1 Shares
You May Also Like