Ce trebuie sa stii despre spoturile aplicate?

Ce trebuie sa stii despre spoturile aplicate?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ai de gand sa cumperi corpurile de iluminat pentru locuinta ta, cu siguranta ar trebui sa iti indrepti atentia si spre spoturi aplicate, iar in cele ce uremaza in acest articol vom discuta putin despre aceste corpuri de iluminat.

In primul rand trebuie precizat faptul ca spoturile led sunt ideale si pentru ca accenturaza foarte mult anumite zone din locuinta, ele focusand atentia intr-o anumita zona a incaperii.

Spre deosebire de alegerea unor simple becuri pentru locuinta, alegerea unor spoturi aplicate necesita mai multa documentatie si atentie, asa ca daca ai de gand sa iti cumperi spoturi aplicate pentru acasa, trebuie sa tii cont de acest aspect.

Un alt detaliu care conteaza foarte mult si de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi aceste corpuri de iluminat, este reprezentat de luminozitatea spoturilor. Atunci cand discutam despre luminozitatea spoturilor, trebuie precizat faptul ca aceasta este calculata in lumeni, spre deosebire de corpurile clasice.

Numarul lumenilor pe care il contine un spot led este conferit de modul in care lumina cade intr-un unghi de 90 de grade. In urma mai multor studii s-a ajuns la concluzia ca luminozitatea de care se bucura oamenii care au in casa spoturi led, variaza cu pana la 20% spre deosebire de specificatiile produsului.

Daca de exemplu vrei sa iti cumperi spoturi led despre care se spune ca asigura o luminozitate de 910 lumeni, trebuie sa stii ca diferenta va fi de aproximativ 180 de lumeni. Tocmai de aceea, sfatul specialistilor pentru toate persoanele care au de gand sa isi cumpere astfel de spoturi led, este acela de a alege de fiecare data spoturile led care ofera cel mai mare numar de lumeni in specificatiile tehnice, pentru ca luminozitatea sa fie cat mai buna.

Un alt detaliu foarte important este acela ca specialistii recomanda ca persoanele care se afla in cautarea unor spoturi led sa isi indrepte atentia spre acele spoturi care sa ofere un numar de 300 – 400 de lumeni pe metru patrat pentru o incapere precum holul sau bucataria casei, in timp ce spoturile ideale pentru o incapere gen birou sunt acelea care ofera o luminozitate de 700 – 800 de limeni pe metru patrat.

Unghiul de cadere al luminii este deasemenea un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti alegi spoturile aplicate. Acesta este de regula specificat pe ambalajele spoturilor led si reprezinta unghiul de dispersie a 50% din cantitatea limenilor spotului respectiv.

Desemenea, atunci cand vrei sa iti cumperi spoturi pentru acasa trebuie sa stii ca poti alege intre spoturi led aplicate si spoturi cu halogen. Spoturile led aplicate au preturi mai mari decat spoturile led, insa acestea au si o durata mai mare de viata, si sunt si mult mai economice. Se spune ca spoturile led pot avea o durata de viata de pana la 25 de ani.

Asadar, atunci cand intentionezi sa iti cumperi spoturi aplicate pentru acasa, cu siguranta ar trebui sa tii cont de toate aceste detalii importante.

0 Shares
You May Also Like