Ce sunt excavatoarele?

Ce sunt excavatoarele?

0 Shares
0
0
0

Excavatoarele sunt echipamente de construcții cu posibilitatea de a se deplasa pe mai multe tipuri de teren și de a se deplasa în 360 de grade. Excavatoarele folosesc un sistem hidraulic pentru a ridica lucrurile, a scoate mizeria și, de asemenea, a săpa.

De cele mai multe ori excavatoarele se găsesc pe site-uri miniere, in locurile unde sunt necesare lucrari de demolări sau unde se sapa tranșee. Mărimea acestui echipament variază de la mini excavatoare până la dimensiunile unui excavator minier. Alegerea unui excavator care va funcționa pentru compania dvs. de construcții este importantă. Mai jos sunt câteva sfaturi în alegerea unui excavator.

Teren

Este important să știți tipul de teren cu care veți lucra. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă stâncoasă, este dificil sa obțineți un excavator mai mare către unele șantiere decat in cazul in care veti lucra într-o zona de campie. Probabil că veți putea folosi excavatoarele mai mari, dacă este nevoie.

Tipul de murdărie în care veți lucra este important. Este foarte ușor să obțineți un excavator blocat în noroi atunci când se ridică la câteva tone. Transport

Excavatoarele necesită remorci pentru a le transporta de la locul de muncă finalizat, la locul de muncă urmator. Cu cât mașina este mai mare cu atât remorca este mai mare. De fapt, este posibil să aveți nevoie de o remorcă de încărcare largă pentru a vă transporta echipamentul.

Rețineți că, cu excepția cazului în care locurile de muncă sunt apropiate, majoritatea excavatoarelor nu depășesc 30 de km pe oră și vor dura ore întregi fără o remorcă. Aceasta poate fi o preocupare reală pentru costurile de combustibil și de transport.

Dimensiune

Mini excavatoarele funcționează foarte bine pentru acele locuri în care nu puteți intra cu utilajele de mari dimensiuni, și pentru cele care nu necesită o gaură mare sau multă ridicare. Mini excavatoarele sunt adesea utilizate cel mai bine pentru amenajarea terenului. Excavatoarele mai mari care pot fi folosite ca macarale, săpători sau în demolare sunt mai potrivite pentru tranșee și minerit.

Tipuri de excavatoare

Excavatorul este unul dintre cele mai obișnuite tipuri de mașini de construcții care efectuează mai multe operații simultan. Este folosit mai ales pentru săparea și mutarea obiectelor mari dintr-un loc în altul. Excavatoarele sunt de mai multe tipuri în funcție de funcționalitatea lor, unele dintre aceste tipuri sunt următoarele:

Excavator compact

Excavatorul compact sau mini este unul dintre cele mai obișnuite tipuri de excavatoare care pot face multe sarcini datorită dimensiunii lor compacte. Poate lucra pe străzi mici, câmpuri și păduri. Nu merge cu dimensiunile sale mici, poate ține până la 8 tone simultan iar acest lucru este posibil din cauza pompei hidraulice puternice. Este un tip de excavator montat pe șină și undeva are anvelope.

Excavator Dragline

Excavatorul Dragline este prea mare, deoarece îndeplinește funcții grele. Este o mașină de construcții civile excelentă folosită pentru săparea minelor și se mai foloseste si in domeniul constructiilor, șantiere. Excavatorul Dragline constă intr-un braț proiectat structural, o cupa mare atârnată cu funii de sârmă, o bază mare imobila și cabina șoferului. Este folosit mai ales în minele de cărbune și gudron.

Excavator de aspirație

Excavatorul de aspirație este cunoscut și sub denumirea de „excavator de vid” funcționează ca un excavator și aspiră pământul cu presiune ridicată a aerului. Se târâie pe țevi, rezervorul îl face util pentru depozitarea deșeurilor, iar forma camionului îl face suficient de rapid pentru mobilizare, iar dimensiunea compactă il face ușor accesibil peste tot.

Excavator pe șenile

Excavatorul pe șenile este cel mai obișnuit tip care poate fi văzut oriunde pe teren. Poartă numele de „crawler”, deoarece se bazează pe un sistem de senile, la fel ca si tancurile din armată, care folosesc senile în loc de anvelope. Excavatorul pe șenile ajută la săpat și transportat din acele locuri unde alte mașini mari nu pot ajunge. Este atat de util si datorită brațului său de mari dimensiuni și datorita cupei de mari dimensiuni.

Excavator pe roti

Excavatorul pe roți funcționează pentru majoritatea proiectelor în comparație cu alte excavatoare. Este un tip de excavator atât de obișnuit care funcționează în orice câmp din cauza anvelopelor sau roților sale. Are roți mari care îl sprijină în orice loc, fie ca este vorba despre nisip sau roci dure. Are un braț braț fixat pe bază, în timp ce o găleată cu acționare hidraulică este atașată la braț. Crește productivitatea muncii dvs. pe teren și chiar și atunci când va angajați din cauza vitezei mari.

Accesorii pentru excavatoare

Excavatorul este combinația multor părți, iar unele dintre ele sunt cunoscute sub numele de atașamente. Acestea sunt piesele excavatorului care îl ajută să funcționeze cu funcționalități în diferite zone în scopuri diferite.

Acum ca deja cunoasteti atat de multe lucruri despre excavatoare, nu putem in final decat sa va recomandam sa accesati , atunci cand aveti nevoie sa cumparati un astfel de utilaj, pe care sa il folositi in diferite scopuri.

0 Shares
You May Also Like