Cum pot ajunge sa lucrez in Israel?

Cum pot ajunge sa lucrez in Israel?

0 Shares
0
0
0

Daca v-ati spus vreodata „Vreau sa lucrez in Israel”, acest ghid va va oferi cateva informatii valoroase despre procesul pe care trebuie sa-l parcurgeti pentru a calatori si a lucra in Israel.

Este foarte important sa cunoasteti mai multe detalii despre calatoria in Israel si despre munca in aceasta tara, pentru ca totul este diferit fata de ceea ce se intampla in Romania, si poate ajungeti sa aveti probleme penale Israel, fara a va da seama ca le comiteti. In acest sens, va fi necesar la luati legatura cu un avocat roman in Israel, care sa va ajute in rezolvarea acestor probleme penale Israel.

Pana atunci insa, continuati sa parcurgeti acest articol pana la final, pentru a afla mai multe detalii legate despre calatoria in aceasta tara, si despre obtinerea unui job.

DESPRE PROCES – VIZA DE LUCRU B-1 IN ISRAEL

Statul Israel specifica faptul ca lucratorii straini nu au dreptul de a intra in Israel pentru munca fara sa detina un permis de munca – cunoscut si sub numele de viza B1 – care a fost aranjata si platit in avans. Autoritatile stipuleaza ca o persoana care a dobandit o viza de turism (B2) nu poate converti aceasta viza intr-un permis de munca.

Prin urmare, trebuie sa fiti atenti inainte de a intra in Israel cu intentia de a munci. In cazul in care oficialii de control la frontiera suspecteaza ca un resortisant strain intentioneaza sa intre in Israel in scopul de a lucra, dar nu a dobandit viza de munca in avans, acest lucru poate fi probabil pentru refuzul intrarii in Israel.

DIFERITE TIPURI DE VIZE DE MUNCA PENTRU ISRAEL

Va rugam sa retineti ca toate vizele de munca pentru Israel se incadreaza in categoria vizei de munca B-1, chiar daca munca in sine poate diferi foarte mult. De exemplu, ingrijitorii straini care ajuta persoanele in varsta din Israel sau lucratorii straini experti in domeniul Hi-Tech si companiile avansate din Israel, tehnologice, detin ambele vize de lucru B-1 in pasaport.

Persoanele cum ar fi de exemplu oamenii de afaceri care intra in Israel pentru o vizita scurta pentru a negocia un contract, pentru a vizita un partener in Israel sau pentru a participa la o conferinta, pot avea nevoie de viza de munca pe termen scurt sau pot vizita Israel folosind o viza de vizitator, numita viza B-2.

SOLICITAREA DE A LUCRA IN ISRAEL

Angajatorul dvs. israelian trebuie sa solicite pentru dvs., dupa ce a dovedit necesitatea angajarii unui lucrator strain la autoritati. Este recomandat sa faca acest lucru cu asistenta unui avocat specializat in imigratie. Permisele de munca sau vizele B1 sunt acordate pentru o perioada de un an la un moment dat. Viza de angajare in Israel poate fi prelungita pentru aproximativ cinci ani.

CINE POATE APLICA?

Israelul poate elibera vize de munca lucratorilor din anumite domenii de munca; cele in care exista o nevoie reala de experti straini sau lipsa de candidati israelieni locali. De exemplu: lucrari de constructie, agricultura, ingrijitori pentru batrani sau bolnavi, jurnalisti si bucatari pentru restaurante.

Experti profesionisti de inalta tehnologie, sau cei din mediul academic primesc o viza expert B1. Detinatorii de vize expert B1 pot solicita vize de intrare pentru sotii si copiii lor pe durata permisului de munca.

CINE NU POATE APLICA?

Intrucat Israelul are legi de imigratie foarte stricte, aceasta tara neaga permisele de munca pentru persoanele percepute a fi expuse riscului de a se stabili in Israel dupa intrare. Persoanele cu varsta de 60 de ani sau mai mari nu pot solicita permis de munca si niciunul care are rude in Israel. De asemenea, lucratorii nu pot solicita o viza B1 pentru a lucra in industriile israeliene daca au deja un alt permis de munca si isi depun cererile din tara.

CUM SA PRIMITI VIZA: LUCRATI IN STRAINATATE ISRAEL

Dupa ce angajatorului israelian i s-a acordat aprobarea si eliberarea vizei de lucru, Ministerul israelian de interne poate aproba (sau respinge) permisul si elibereaza viza B1 pentru pasaportul lucratorului.

Viza de lucru poate fi trimisa consulatului israelian in strainatate sau viza poate fi eliberata la consulatul local al muncitorului. Asigurati-va ca viza a fost aranjata in mod corespunzator in avans, deoarece un lucrator este obligat sa intre in Israel cu viza sau risca sa i se refuze intrarea.

URMARIRE RAPIDA A VIZEI DE MUNCA A UNUI EXPERT B-1 IN ISRAEL PENTRU LUCRATORII PE TERMEN SCURT

Durata de analizare a solicitarii si de obtinere a unei cereri de viza de munca poate dura aproximativ trei luni. Cu toate acestea, exista si un proces accelerat pentru o viza de munca in Israel, acordata cetatenilor din anumite tari, care intentioneaza sa vina sa lucreze in Israel pentru o perioada scurta de timp.

CUM SA PROCEDEZ?

Dupa cum se poate vedea, Israel nu este tocmai o tara in care oricine poate merge si isi poate gasi un loc de munca.

Tocmai din acest motiv, este indicat sa luati legatura cu un avocat care isi desfasoara activitatea in aceasta tara, si care va poate oferi informatii legate de viata in Israel, de problemele pe care le puteti intalni la servici, despre probleme penale in Israel si cum sa le evitati, etc.

0 Shares
You May Also Like