Ce sa alegi dintre lampadar si veioza?

Ce sa alegi dintre lampadar si veioza?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum cel mai probabil stii deja, iluminatul general este important, dar nu este suficient pentru a asigura confortul de care aveti nevoie acasa, iar din acest motiv, puteti opta pentru o completare foarte buna a iluminatului. In afara de functionalitate, corpurile care pot ilumina anumite zone ale unei incaperi, vor putea imbunatati si personaliza atmosfera din respectiva camera.

In ceea ce priveste dormitorul si livingul, acestea sunt camerele casei care sunt destinate odihnei si relaxarii. Din acest motiv, cele mai bune solutii in vederea alegerii corpurilor suplimentare de iluminat, sunt veioza si lampadarul.

Probabil ca ati observat faptul ca majoritatea colectiilor de corpuri de iluminat contin lampadare, dar si veioze care de regula sunt variantele miniaturizate ale unui lampadar. In acest fel, va puteti juca cu dimensiunile, dar si cu forma si amplasarea, fara a pierde detalii din decor, si fara a face compromisuri estetice.

Atunci cand cautati o veioza, probabil va ganditi daca nu ar fi mai indicat un lampadar pentru incapere; dar si viceversa. Cu siguranta calitatea materialelor nu trebuie sa reprezinte singurul detaliu de care trebuie sa tineti cont cand faceti alegerea. In afara de acest aspect, tehnologia utilizata pentru a crea un lampadar si o veioza, sunt importante. Analizati designul, finisajul dar si culorile celor doua corpuri de iluminat.

Care este alegerea potrivita

Veioza nu este doar un corp de iluminat practic, ci are si un important rol estetic, iar din acest motiv poate fi aleasa pentru a scoate in evidenta un anumit loc al incaperii. Din acest motiv, veioza reprezinta o varianta ideala daca doriti un corp de iluminat atat estetic cat si util.

Tinand cont insa de caracteristicile camerei dar si de pozitionarea mobilierului, puteti alege un lampadar sau o veioza, insa diferenta va fi facuta de amplasare. Veioza poate fi asezata fara probleme pe un birou, pe o masuta, pe noptiera sau pe alte corpuri de iluminat; si va ilumina perfect zona.

In schimb, lampadarul poate fi asezat direct pe podea, dat fiind faptul ca de regula inaltimea sa este mai mare de 150 cm. Cele mai multe asemenea corpuri de iluminat permit ajustarea inaltimii in functie de cerintele incaperii, si in functie de preferintele utilizatorilor. Cel mai des, lampadarele cu inaltimea cuprinsa intre 150 si 220 cm, se pot amplasa oriunde in incapere. Cele cu inaltimea de 150 cm, pot fi utilizate langa fotolii.

De precizat este faptul ca lampadarele au capacitatea de a ilumina o suprafata mult mai mare decat veiozele, insa chiar si in aceste conditii, nu sunt suficiente pentru a deveni corpuri de iluminat general.

Detalii importante

In cazul in care alegerea unui lampadar este o misiune simpla, alegerea unei veioze nu este o sarcina atat de simpla, in conditiile in care aceasta trebuie asezata pe un corp de mobilier. Din acest motiv, cand trebuie sa alegeti o veioza, este necesar sa tineti cont de locul in care o veti amplasa.

Dimensiuni

Pentru a face cea mai buna alegere, este indicat sa cunoasteti dimensiunile celor doua corpuri de iluminat, dar si zonele in care le veti amplasa. In cazul in care o veioza cu picior poate fi asezata pe o masuta mica, aceasta poate fi alegerea ideala

Utilitate

Daca doriti sa aveti in camera un punct luminos sau o zona cu lumina difuza, atunci va puteti concentra exclusiv asupra designului de produs, in timp ce cititul sau orice alta activitate care este concentrata pe detaliu, necesita o iluminare clara. In aceste conditii, corpul de iluminat aflat in cauza este necesar sa aiba un abajur care sa nu filtreze lumina.

Design

Atmosfera ideala se poate construi numai in cazul in care toate piesele dintr-o camera sunt imbinate armonios, iar aici sunt incluze si corpurile de iluminat. Acest lucru mai exact, inseamna ca indiferent ca optati pentru un lampadar sau o veioza, trebuie sa tineti cont de stilul adoptat la amenajarea incaperii, in afara de designul de produs.

Dat fiind faptul ca exista atat de multe lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand vine vorba despre necesitatile personale, despre atmosfera si stil, dar si despre caracteristicile camerei sau activitatile si preferintele dvs., cu siguranta doar dvs. veti putea stabili daca doriti un lampadar sau o veioza.

Trebuie doar sa aveti timp liber la dispozitie, si sa va indreptati atentia spre retroboutique.ro, pentru ca pe site aveti ocazia de a descoperi o multime de modele, atat de veioze cat si de lampadare. In momentul in care vizualizati produsele de pe site, puteti vedea si care dintre aceste corpuri de iluminat s-ar potrivi cel mai bine in dormitorul sau in sufrageria dvs. 

Vizualizand produsele, veti putea de-asemenea sa va creati o idee despre locurile in care veti aseza lampadarul ales sau veioza, pentru a crea un decor impresionant in incapere, fie ca doriti corpul de iluminat pentru living, fie ca il alegeti pentru dormitor.

0 Shares
You May Also Like