Ce face un psiholog?

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca traim intr-o perioada in care din ce in ce mai multa lume merge la psiholog, vom discuta despre psihologi in urmatoarele randuri, veti descoperi cum isi desfasoara acestia activitatea, veti descoperi cat de importanti sunt ei, iar apoi puteti accesa https://www.psihocab.ro pentru a va programa la un cabinet de psihologie pentru rezolvarea problemelor psihice cu care va confruntati.

Psihologii practicanti au pregatirea profesionala si abilitatile clinice pentru a ajuta oamenii sa invete sa faca fata mai eficient problemelor de viata si problemelor de sanatate mintala.

Dupa ani de scoala absolventa si pregatire supravegheata, ei devin autorizati de statele lor pentru a oferi o serie de servicii, inclusiv evaluari si psihoterapie.

Psihologii ajuta folosind o varietate de tehnici bazate pe cele mai bune cercetari disponibile si iau in considerare valorile, caracteristicile, obiectivele si circumstantele unice ale cuiva.

Psihologii practicanti ajuta o mare varietate de oameni si pot trata multe tipuri de probleme. Unii oameni pot vorbi cu un psiholog, deoarece s-au simtit  deprimati, furiosi sau anxiosi de mult timp. Sau, ei doresc ajutor pentru o afectiune cronica care interfereaza cu viata lor sau sanatatea fizica.

Altii pot avea probleme pe termen scurt pe care doresc sa le ajute la navigare, cum ar fi sa se simta coplesiti de un nou loc de munca sau sa se intristeze decesul unui membru al familiei.

Psihologii pot ajuta oamenii sa invete sa faca fata situatiilor stresante, sa depaseasca dependentele, sa-si gestioneze bolile cronice si sa depaseasca barierele care ii impiedica sa isi atinga obiectivele.

Psihologii practicanti sunt, de asemenea, instruiti sa administreze si sa interpreteze o serie de teste si evaluari care pot ajuta la diagnosticarea unei afectiuni sau care pot spune mai multe despre modul in care o persoana crede, se simte si se comporta.

Aceste teste pot evalua abilitatile intelectuale, punctele tari si punctele slabe cognitive, aptitudinea si preferintele vocationale, caracteristicile personalitatii si functionarea neuropsihologica.

Psihologii practicanti pot ajuta cu o serie de probleme de sanatate si pot folosi un sortiment de tratamente bazate pe dovezi pentru a ajuta oamenii sa isi imbunatateasca viata.

Cel mai frecvent, folosesc terapia (denumita adesea psihoterapie sau terapie de vorbire). Exista multe stiluri diferite de terapie, insa psihologul va alege tipul care se adreseaza cel mai bine problemei persoanei si se potriveste cel mai bine caracteristicilor si preferintelor pacientului.

Unele tipuri comune de terapie sunt cognitive, comportamentale, cognitiv-comportamentale, interpersonale, umaniste, psihodinamice sau o combinatie de cateva stiluri de terapie. Terapia poate fi pentru un individ, cupluri, familie sau alt grup.

Unii psihologi sunt pregatiti sa foloseasca hipnoza, cercetari care s-au dovedit a fi eficiente pentru o gama larga de conditii, inclusiv durere, anxietate si tulburari de dispozitie.

Pentru unele afectiuni, terapia si medicatia sunt o combinatie de tratament care functioneaza cel mai bine. Pentru persoanele care beneficiaza de medicamente, psihologii lucreaza cu medici de ingrijire primara, pediatri si psihiatri pentru tratamentul general.

Cum sunt antrenati?

O diploma de doctorat pentru a practica psihologia necesita cel putin 4-6 ani de studiu cu norma intreaga dupa finalizarea unei licente.

Studiile includ domenii precum etica, statisticile, diferentele individuale si bazele biologice, cognitiv-afective si sociale ale comportamentului, precum si instruirea specifica in evaluarea si terapia psihologica.

In timp ce in scoala absolventa, studentii la psihologie pot participa, de asemenea, la cercetare si predare.

Un stagiu de supraveghere cu norma intreaga este necesar inainte de absolvire si in majoritatea statelor este necesar un an suplimentar de practica supravegheata inainte de licenta.

Psihologii trebuie sa treaca un examen national si o examinare suplimentara specifica starii in care sunt licentati.

Odata autorizati pentru a practica, psihologii trebuie sa-si pastreze cunostintele, ceea ce este demonstrat prin castigarea mai multor ore de credite de educatie continua anual, asa cum este cerut de licenta si reglementarile statului lor.

Pentru statele in care psihologii au voie sa prescrie medicamente, trebuie sa aiba pregatire avansata dupa ce au licenta. Liniile directoare specifice educatiei variaza in functie de stat, dar trebuie sa completeze un program de pregatire specializat sau un master in psihofarmacologie.

Multi psihologi practicanti isi gestioneaza propria practica privata sau lucreaza cu un grup de alti psihologi sau furnizori de servicii medicale. Psihologii practicanti lucreaza si in multe alte locuri.

Se gasesc in scoli, colegii si universitati, spitale si inchisori, centre medicale ale veteranilor, clinici de sanatate mintala comunitara si sanatate mintala, intreprinderi si industrie, case de ingrijire medicala si centre de reabilitare si ingrijire de lunga durata.

Cum gasiti cel mai bun psiholog?

De cele mai multe ori, oamenii nu gasesc cel mai bun psiholog pentru ca au o oarecare teama sa se informeze, le este rusine sa ceara referinte despre psihologi pentru ca persoanele cunoscute sa nu afle ca merg la terapie.

Precizam faptul ca nu este nimic rusinos in a merge la psiholog. Atunci cand dorit sa gasiti cei mai buni psihologi, puteti cauta informatii in mediul online, sau puteti cere referinte de la cunostintele care au mers la psiholog.

0 Shares
You May Also Like