Ce este un web designer?

Ce este un web designer?

0 Shares
0
0
0

Un designer web este o persoana care poate lucra individual, dar care poate face parte si dintr-o echipa de web designeri, si care este atat creativ, cat si inclinat din punct de vedere tehnic si foloseste aceste atribute cu scopul de a construi sau a reproiecta site-uri web.

Designerul web are capacitatea de a intelege ce este necesar pentru a face un site web functional si usor de utilizat, dar in acelasi timp il face atractiv estetic pentru utilizator.

Designul web este o industrie relativ noua, care a luat nastere odata cu aparitia internetului si care castiga popularitate din ce in ce mai mult. Aceasta industrie s-a dezvoltat foarte mult in special in ultimii zece ani, deoarece media digitala a devenit o parte majora din viata multor oameni.

Majoritatea oamenilor se bazeaza pe web pentru comunicatii, informatii, cumparaturi, viata sociala si multe altele. Cererea pentru designeri web a crescut rapid, iar industria este considerata in prezent una buna in raport cu perspectivele de angajare si cresterea viitoare.

Ce face un Web Designer?

Sarcina principala a unui designer web este de a proiecta pagini web. In ceea ce priveste proiectarea site-urilor web, exista multe de luat in considerare, care ar putea sa nu fie imediat evidente cand priviti o pagina web pentru prima data.

Aspectul estetic este unul important, si selectarea culorilor, fontului, aspectului si imaginilor potrivite creeaza intreaga personalitate a site-ului. Pe langa aspectele estetice, utilizabilitatea site-ului trebuie sa fie prioritara. Este important sa creati o pagina la care se poate referi piata tinta.

De exemplu, un site web destinat copiilor trebuie sa le atraga atentia si ar putea folosi culori luminoase si un font usor de citit, cu o multime de imagini si nu prea mult text. Acest lucru ar face site-ul distractiv, atractiv si usor de inteles.

Aspectul si structura trebuie sa fie usor de urmarit, iar majoritatea paginilor nu ar trebui sa fie la prea multe clickuri in adancime pe site pentru a mentine informatiile usor de accesat. In contrast, un site web profesionist care vizeaza medicii de exemplu, trebuie sa transmita un alt tip de imagine, dar trebuie sa fie totusi usor de citit, in timp ce informatiile organizate intr-un format trebuie sa fie usor de accesat.

Proiectantul web controleaza intregul site web si trebuie sa inteleaga cum sa creeze imaginea corespunzatoare, asigurand in acelasi timp ca site-ul este usor de utilizat, iar informatiile sunt usor de accesat.

Designerii web au personalitati distincte. Acestia tind sa fie indivizi artistici, ceea ce inseamna ca sunt creativi, intuitivi, sensibili si expresivi. Sunt nestructurati, originali, neconformi si inovatori. Uneii dintre ei sunt de asemenea intreprinzatori, ceea ce inseamna ca sunt aventurosi, ambitiosi, asertivi, extrovertiti, energici, entuziasti, increzatori si optimisti.

Cum este locul de munca al unui Web Designer?

Locul de munca va depinde de tipul specific de companie pentru care lucreaza proiectantul. O companie de web design tinde sa faca parte din industriile creative si de obicei va avea o abordare contemporana a spatiului de birouri.

Aceste tipuri de companii utilizeaza adesea idei gandite pentru a spori procesul creativ si au ca scop crearea de birouri deschise unde ideile si inspiratia pot fi impartasite. Acest tip de loc de munca este probabil sa aiba un cod vestimentar casual si sa atraga un muncitor mai tanar. Poate fi acceptabil sa lucrezi de acasa si sa fie oferite ore de lucru flexibile.

Unele mari corporatii care se bazeaza pe prezenta lor web pentru o multime de afaceri pot avea designeri web interni si acest gen de loc de munca este probabil sa fie ceva mai traditional.

O multime de designeri web lucreaza independent si vor lucra de acasa. Biroul lor de acasa va fi infiintat in intregime asa cum aleg, desi este posibil sa fie necesar sa calatoreasca pentru a se consulta cu clientii, iar mediile de lucru pot varia in functie de tipul de client sau companie cu care lucreaza.

Aceasta optiune ofera multa libertate in ceea ce priveste programul de lucru si locatia si este o optiune excelenta.

Ce abilitati si cunostinte cauta angajatorii?

Pentru a obtine o slujba ca designer web nu ai intotdeauna nevoie de calificari formale. Cu toate acestea, multi designeri web au experienta in alte domenii de proiectare sau au urmat cursuri de formare in software de design web, fie formal, prin colegiu, fie prin auto-predare.

Unele dintre abilitatile asociate de obicei designerilor web includ:

  • Cunoasterea buna a unuia sau mai multor pachete de design web: Dreamweaver, Photoshop, Fireworks, Flash.
  • Posibilitatea de a crea XHTML si CSS conforme, nu utilizand intotdeauna unul dintre pachetele prezentate mai sus.
  • Adesea este de dorit sa se inteleaga limbaje de script cum ar fi JavaScript, PHP si .NET.
  • Capacitatea de a lucra la termene limitate.
  • Abilitati creative puternice.
  • Abilitati actualizate in linie cu tehnologii si dezvoltari de software.

Fundatia muncii unui designer web este XHTML si CSS. Aceste doua se combina pentru a crea Web-ul asa cum il stim astazi. O buna intelegere a acestor doua abilitati este esentiala pentru succesul in acest domeniu.

0 Shares
You May Also Like