De ce este important sa va ocupati de cultivarea legumelor?

De ce este important sa va ocupati de cultivarea legumelor?

0 Shares
0
0
0

Nu exista termeni de comparatie intre gustul unei rosii proaspete de gradina si cel al unei rosii care a fost cumparata de la un magazin alimentar, si care este lipsita de aroma. Acesta este doar un exemplu, insa indiferent de legumele pe care le preferati, daca aveti posibilitatea de a le cultiva in propria gradina, ar fi pacat sa nu faceti acest lucru.

Legumele pe care le cultivati in propria gradina, va pot oferi o multime de avantaje, iar in randurile care urmeaza, veti afla pe scurt despre ce este vorba.

  1. Imbunatatirea starii de sanatate

Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a ramane sanatos. Cand alegeti legume chiar din gradina dvs., continutul de vitamine va fi cel mai ridicat. De asemenea, reduceti riscul consumului de legume care contin substante chimice nocive. Cand va ocupati de agricultura, stiti exact ce mancati.

  1. Nu cheltuiti bani pentru a cumpara legume de la piata sau supermarket

Unul dintre beneficiile cultivarii legumelor in propria gradina, este reducerea lunara a alimentelor cumparate. Puteti cultiva legume organice, iar astfel nu veti mai cheltui atat de multi bani in magazine. In plus, puteti face acest lucru fara sa suportati cheltuieli mari.

  1. Aveti parte de activitate fizica

Gradinaritul este o activitate fizica, iar tragerea buruienilor, plantarea si sapaturile pot arde pana la 400 de calorii pe ora. Gradinaritul este de asemenea, un bun exercitiu mental si va ajuta sa va mentineti mintea ascutita.

  1. Gradinaritul poate fi un calmant natural

Sa stati afara in aer proaspat, este un lucru care va poate imbunatati starea de spirit, si va poate face sa va simtiti fericiti. Cand cultivati propriile legume, trebuie sa petreceti timp in gradina pentru a le planta, pentru irigare, pentru a le cultiva, iar astfel, in acele momente va puteti relaxa.

Asadar, in cazul in care alegeti sa va ocupati de agricultura si doriti sa cultivati diferite legume in gradina pe care o detineti, aveti parte de o multime de beneficii. Mancati legume sanatoase, care au gustul natural (ceea ce nu veti gasi in magazine), dar va puteti relaxa in gradina, aveti parte de putina activitate fizica, si va puteti calma in aerul curat din gradina.

Trebuie precizat insa ca pentru a cultiva legumele dorite, trebuie sa pregatiti solul, iar in acest caz, fie optati pentru motosape, fie pentru motocultoare ieftine de la Rabota.

In fiecare an este necesar ca dupa ce ati cultivat legumele, sa pregatiti terenul pentru sezonul de primavara. Pentru a nu fi nevoie sa sapati manual, puteti folosi o motosapa sau un motocultor.

Motosapa este utilajul potrivit pentru a marunti solul in gradini care au suprafata mica, in sere sau in solarii. Deci, daca doriti sa cultivati legume doar pentru propriul consum, o motosapa poate fi sucicienta pentru dvs., daca terenul nu este mai mare de 1500 de metri patrati.

In cazul in care insa terenul depaseste suprafata de 1500 de metri patrati, deja motosapa ar cam trebui inlocuita cu un motocultor. Motocultorul este un utilaj care poate marunti terenul, si care poate fi folosit pe diferite tipuri de sol (moale, tare, sol cu pietris).

Motocultorului ii pot fi atasate diferite accesorii, precum o remorca de exemplu, astfel ca nu doar ca pregatiti terenul in fiecare sezon inainte de cultivare, ci cu motocultorul puteti chiar sa va transportati recolta.

Asadar, daca aveti posibilitatea de a cultiva legumele pentru propriul consum (rosii, castraveti, ardei, etc.) in propria gradina, ar fi pacat sa nu faceti acest lucru. Luati insa in considerare achizitionarea unui motocultor sau a unei motosape, pentru a nu fi necesar sa pregatiti manual terenul.

0 Shares
You May Also Like