Ce-este-un-tourbillon
Ce este un tourbillon?

Ce este un tourbillon?

0 Shares
0
0
0

Ce-este-un-tourbillonFie ca vorbim de ceasuri de lux barbatesti sau ceasuri de lux pentru dame, fiecare persoana cu pretentii isi va dori tot timpul sa poarte la mana un asemenea ceas. Cei interesati de asemenea ceasuri de lux sunt sfatuiti sa arunce o privire pe www.topceas.ro.

In cele ce urmeaza vom incerca sa vedem ce inseamna un „tourbillon”.

Un „tourbillon” sau o piesa de strung reprezinta o bucata mica de echipament care poate fi inclusa in carcasa unui ceas pentru a  adaposti rotita de echilibru si declansarea.

La un moment dat, aceste piese de strung erau vazute ca fiind esentiale pentru precizia tinerii timpului, pe langa faptul ca acestea reprezentau adevarate exemple fine de arta a orologeriei. Ceasurile moderne nu necesita o astfel de piesa, desi unele ceasuri de lux sunt realizate, uneori, cu ajutorul acestor piese de strung, pentru a le face mult mai precise si mai valoroase.

Ideea din spatele acestei piese de strung era aceea ca efectele gravitatiei asupra ceasurilor personale trebuia sa fie compensata prin intermediul a ceva din mecanica ceasului. Producatorii de ceasuri credeau ca ceasurile personale au devenit inexacte in timp din cauza faptului ca ceasul era folosit in mod constant in miscare, cu nenumarate schimbari mici pe intreg parcursul zilei, ceea ce ar fi produs ca acesta sa devina desincronizat.

Ca dovada in sprijinul acestei afirmatii, acestia au luat drept reper ceasurile fixe din diferite orase, care reuseau sa arate timpul foarte exact, pentru a sugera ca punctul-cheie al diferentei dintre acuratetea ceasurilor fixe si a celor personale sta exact in aceasta miscare continua.

In 1895, ceasornicarul Abraham-Louis Breguet a venit cu ideea unei piese de strung, o carcasa rotativa care era folosita pentru a mentine functionarea echilibrata a ceasului, astfel incat gravitatia sa nu afecteze precizia acestuia. Cuvantul „tourbillon” inseamna „vartej” si face referire la miscarea dispozitivului in interiorul ceasului. Ceasornicarii au prins repede aceasta tehnica inca de la inceput, iar piesele de strung au devenit un „must-have” pentru oricine dorea un ceas extrem de precis.

In realitate, cercetarile par a sugera ca aceasta piesa de strung are, de fapt, un efect minim asupra functionarii cu precizie a ceasului. De fapt, ceasurile personale timpurii au fost, pur si simplu, lipsite de fiabilitate din cauza naturii constructiei lor. Odata ce ceasornicarii si-au rafinat tehnica de realizare, au inceput sa apara ceasuri din ce in ce mai precise. Includerea sau excluderea unei astfel de piese de strung pare sa fi facut o diferenta aproape nesemnificativa in privinta acuratetii.

Pe de alta parte, prelucrarea precisa si detaliata a unei piese de strung reprezinta o marturie a competentelor ceasornicarului. Chiar si dupa ce ceasornicarii au acceptat, in mod general, ca acest dispozitiv nu avea nicio functie, acestia au continuat sa-l includa in ceasurile pe care le produceau pentru a arata ca acestea erau de calitate inalta si pentru a-i asigura pe clienti ca achizitioneaza ceea ce este mai bun.

0 Shares
You May Also Like