696251125

Ce beneficii majore are aloe vera?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care ati auzit despre aloe vera plante insa nu stiti ce sunt acestea, ei bine, plantele de aloe vera sunt plante medicinale care sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite probleme de sanatate.

In prezent, oamenii au posibilitatea de a folosi aloe vera fie direct de la planta, fie pot cumpara de la diverse magazine online sau offline produse sub forma de gel de aloe vera.

Cum se foloseste aloe vera

Exista o multime de modalitati prin care poti folosi aloe vera, atat pe plan local, cat si pe plan intern.

Vindeca arsurile

Datorita proprietatilor sale calmante, hidratante si de racire, aloe vera este adesea folosit pentru a trata arsurile. Un studiu cu 50 de participanti a descoperit ca persoanele care au folosit gel de aloe vera pentru a trata arsurile superficiale si partiale cu grosime au aratat rezultate mai bune decat grupul care a folosit o crema de argint sulfadiazina.

Grupul de aloe vera a aratat vindecarea plagilor anterioare si ameliorarea durerii. In plus, aloe vera a avut beneficiul de a fi ieftin. Este nevoie de mai multe cercetari, dar dovezile disponibile sugereaza ca gelul de aloe poate fi benefic pentru vindecarea ranilor arsurilor.

Daca aveti arsuri solare sau o alta arsura usoara, aplicati aloe vera de cateva ori pe zi in zona. Daca aveti o arsura severa, solicitati ajutor medical inainte de a aplica aloe.

Imbunatateste sanatatea digestiva

Consumul de aloe vera poate beneficia de tractul digestiv si poate ajuta la calmarea si vindecarea bolilor stomacale, inclusiv sindromul intestinului iritabil (IBS). O revizuire din 2018 a avut in vedere trei studii cu 151 de persoane.

Rezultatele studiilor au aratat ca aloe vera a imbunatatit semnificativ simptomele IBS in comparatie cu un placebo. Nu au fost raportate efecte adverse, desi este nevoie de mai multe cercetari folosind o dimensiune mai mare a studiului.

In plus, aloe vera poate ajuta la inhibarea cresterii bacteriilor H. pylori, care se gaseste in tractul digestiv si poate duce la ulcere.

Promoveaza sanatatea orala

Pasta de dinti si apa de gura de Aloe Vera sunt optiuni naturale pentru imbunatatirea igienei orale si reducerea placii. Rezultatele unui Studiu 2017 au descoperit ca persoanele care au folosit o pasta de dinti de aloe vera au aratat imbunatatiri semnificative pentru sanatatea lor orala.

Studiul a cuprins 40 de adolescenti care au fost impartiti in doua grupuri. Fiecare grup a folosit fie o pasta de dinti de aloe vera, fie o pasta de dinti traditionala care contine triclosan de doua ori pe zi.

Dupa 30 de zile, pasta de dinti cu continut de aloe s-a dovedit a fi mai eficienta decat pasta de dinti triclosan in scaderea nivelului de candida, placa si gingivita. Persoanele care au folosit pasta de dinti cu continut de aloe vera au aratat o stare mai buna de sanatate generala orala, fara a avea efecte adverse.

Sterge acneea

Utilizarea de aloe proaspete pe fata poate ajuta la clarificarea acneei. De asemenea, puteti achizitiona produse de aloe concepute pentru acnee, inclusiv produse de curatare, tonere si creme.

Acestea pot avea beneficiul suplimentar de a contine si alte ingrediente eficiente. Produsele pentru acnee facute cu aloe pot fi mai putin iritante pentru piele decat tratamentele traditionale pentru acnee.

Un mic studiu din 2014 a descoperit ca o crema care combina medicamente conventionale pentru acnee cu gel de aloe vera a fost semnificativ mai eficient decat medicatia pentru acnee singura sau un placebo in tratarea acneei usoare pana la moderate.

In acest studiu, s-au observat imbunatatiri la niveluri mai mici de inflamatie si mai putine leziuni in grupul care a folosit crema de combinatie pe o perioada de opt saptamani.

Amelioreaza fisurile anale

Daca aveti fisuri anale, aplicarea unei creme de aloe vera pe zona afectata de mai multe ori pe parcursul zilei poate ajuta la promovarea vindecarii. Un studiu efectuat in 2014 a descoperit ca utilizarea unei creme care contine suc de aloe vera a fost eficienta in tratarea fisurilor anale cronice.

Oamenii foloseau crema de aloe de trei ori pe zi, timp de sase saptamani. S-au evidentiat imbunatatiri ale durerii, hemoragiei la defectiune si vindecarea ranilor.

Aceste rezultate au fost semnificativ diferite de cele ale grupului de control. In timp ce aceasta cercetare este promitatoare, sunt necesare studii suplimentare pentru a extinde aceasta cercetare.

0 Shares
You May Also Like