Cat-de-benefic-este-laptele-pentru-organismul-nostru
Cat de benefic este laptele pentru organismul nostru ?

Cat de benefic este laptele pentru organismul nostru ?

0 Shares
0
0
0

Cat-de-benefic-este-laptele-pentru-organismul-nostruIn ciuda legislatiei prost concepute si a pretului mic pe care crescatorii il primesc de la procesatori , cresterea vacilor de lapte este considerata in continuare o afacere profitabila in Romaia , asta in conditiile in care crescatorii au la dispozitie o expertiza foarte bine gandita si accesul la o piata de desfacere substantiala .

Si cum o astfel de afacere nu poate functiona fara echipament tehnologic adecvat , va propun o introducere in lumea , un site specializat in comercializarea aparatelor pentru muls . Un aparat de muls vaci
si capre la cel mai mic pret din Romania , transport gratuit , livrare in orice colt al tarii in maxim 24 de ore si preturi incepand de la 1850 lei , acesta trebuie sa fie principalul motiv care va poate determina sa apelati la serviciile acestui site .

Specialistii au descoperit in urma unor studii si cercetari amanuntite ca laptele este o bautura de rehidratare de o calitate deosebita , fiind recomandata atat pentru adulti cat si pentru copii dupa o sesiune mai intensa de efort fizic . Consumul de lapte este benefic pentru ca furnizeaza organismului proteine , carbohidrati , electroliti si calciu .

Nu degeaba este numit de specialistii in alimentatie un ‘’aliment complet’’ deoarece are in componenta mare parte din elementele esentiale de care un om are nevoie pentru a trai , si ne referim aici la apa ( intr-un procent de 87%) , proteine ( intr-un procent de aproximativ 3%) , carbohidrati , lipide , bacterii lactice , micro si macroelemente ( dintre care cele mai importante sunt calciul , fosforul si potasiul ) si nu in ultimul rand vitamine ( A , D , B2 , B3 , B6 , B12 , E si K ) .

Specialistii ne recomanda sa integram laptele in meniul nostru zilnic pentru ca are un rol foarte important in mentinerea si imbunatatirea starii generale de sanatate prin furnizarea unei cantitati importante de nutrienti .

‘’Minte sanatoasa intr-un corp sanatos’’ – un dicton care ar trebui sa stea la baza fiecarei decizii cu privire la alimentele pe care le consumam . Dintr-un meniu sanatos nu trebuie sa lipseasca laptele , cerealele , carnea , ouale , fructele si legumele .

Nutritionistii recomanda un consum zilnic de 250 ml , din pacate insa in Romania se inregistreaza o valoarea mai mica de 125 ml .

Unele dintre cele mai importante beneficii ale consumului unei cantitati zilnice recomandate de lapte este reducerea riscului de aparitie a doua forme de cancer , colorectal si mamar .

Informatii demonstrate in urma unor studii efectuate in Suedia si Norvegia . Studiul efectuat in Suedia , realizat pe un esantion de 45.000 de persoane de sex masculin , a demonstrat ca persoanele care consuma 1,5 pahare de lapte , sau mai mult , zilnic prezinta un risc de imbolnavire cu 35 % mai scazut decat persoanele care consuma o cantitate mai mica de lapte . In ceea ce priveste studiul realizat in Norvegia , acesta a aratat ca persoanele de sex feminin care consuma o cantitate zilnica recomandata de lapte nu prezinta un grad de risc ridicat in ceea ce priveste declansarea cancerului mamar .

Un alt studiu , coordonat de Profesor Peter Elwood si efectuat in cadrul Universitatii Cardiff a demonstrat ca laptele diminueaza cu pana la 20% riscul aparitiei unei afectiuni coronariene .

Laptele este un aliment gustos si foarte sanatos ce nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra zilnic .

Sper ca v-a facut placere sa cititi acest articol , si nu uitati , 250 ml de lapte zilnic ajuta la cresterea iminitatii si la buna functionare a organismului dumneavoastra !!


Alte stiri actuale :

1. 6 afectiuni tratate cu lapte matern
2. Super-vaca, creata in laborator – fabrica de lapte, fara coarne
3. Miez de Lapte, prima branză premiata în Romania cu titlul „Produsul Anului”
4. În curand, vor putea detine dozatoare doar fermierii care produc lapte conform

 

0 Shares
You May Also Like