Care sunt pasii pentru obtinerea unei certificari ISO 9001?

Care sunt pasii pentru obtinerea unei certificari ISO 9001?

4 Shares
0
0
4

In situatia in care iti doresti sa incepi o afacere, cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante, detalii care pot sa faca diferenta intre tine si concurenta.

Mai intai de toate, trebuie sa fii foarte sigur de faptul ca te pricepi foarte bine la ceea ce vrei sa incepi. De exemplu, daca vrei sa creezi atelier de mobilier, trebuie sa fii un bun tamplar, si sa stii sa lucrezi cu toate uneltele si sculele necesare, si trebuie sa stii sa citesti si o schita.

Ei bine, acesta a fost doar un exemplu, pentru a intelege cat de important este ca atunci cand incepi o afacere, sa ai cunostinte in domeniul in care intentionezi sa activezi.

Apoi, trebuie sa stii sa studiezi foarte bine piata, si trebuie deasemenea sa iti studiezi foarte bine concurenta, iar in acest fel vei putea mai apoi sa profiti de toate punctele slabe ale concurentilor.

In acelasi timp, studiind foarte bine piata, vei stii sa profiti si de punctele forte ale acestora, si vei putea copia exemplele si lucrurile pozitive.

In cazul in care iti doresti sa ai un plus fata de firmele concurente de pe piata, ar trebui sa faci totul pentru a obtine o certificare ISO 9001.

Mai intai de toate, trebuie insa sa stii ca ISO 9001 este un standard global al managementului calitatii, si ca acest standard global este adoptat in prezent de zeci de mii sau chiar de sute de mii de companii si organizatii din toate colturile lumii.

In cazul in care vei obtine certificatul ISO 9001, firma ta va reusi sa produca produse sau sa presteze servicii de cea mai buna calitate, la cele mai inalte standarde.

Indiferent de cati bani trebuie sa platesti pentru un pret iso 9001, cu siguranta se merita, dat fiind faptul ca acest standard te poate ajuta atat sa ai produse de cea mai buna calitate, cat si sa le vinzi mult mai usor.

Ei bine, pretul pentru obtinerea unui certificat ISO 9001 este influentat de diferiti factori precum:

  • dimensiunea organizatiei sau ale firmei care solicita certificare ISO 9001, iar aici discutam despre: numar de angajati, locatii certificate;
  • domeniul de activitate al firmei sau al organizatiei care opteaza pentru certificare ISO 9001;
  • pretul pentru obtinerea certificarii este influentat in mod direct si de termenul de obtinere certificare ISO 9001, dar si de motivul sau scopul pentru care se apeleaza la certificare ISO 9001.

In ceea ce priveste pasii pentru obtinerea certificatului ISO 9001, acestia sunt urmatorii:

  • cererea de oferta pentru a obtine certificarea ISO 9001;
  • cererea de aplicatie pentru obtinerea certificarii ISO 9001;
  • cotractul de certificare ISO 9001;
  • auditul de certificare ISO 9001;
  • emiterea certificatului ISO 9001;
  • auditul de supraveghere anuala ISO 9001
  • recertificarea ISO 9001.

Ei bine, important de mentionat aici este faptul ca procesul de certificare a standardului ISO 9001 se incheie cu obtinerea certificatului ISO 9001.

Daca vei obtine aceasta certificare, cu siguranta vei avea un mare avantaj in fata firmelor concurente de pe piata.

4 Shares
You May Also Like