Care sunt cele mai populare tipuri de fotografie?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi facem fotografii, insa suntem fotografi amatori, pentru ca imortalizam de cele mai multe ori cu telefonul, sau cu un aparat foto oarecare, diferite momente.

Exista insa persoane care datorita fotografiei isi castiga existenta, iar acestia sunt fotografi profesionisti. Fotografiile se impart in diferite categorii, iar in randurile care urmeaza vom aborda acest subiect, si vom prezenta cateva dintre tipurile populare de fotografii. Iata cateva dintre acestea:

Fotografie de nunta

Pentru multi fotografi profesionisti, nuntile reprezinta primul lor gust al lucrarilor de fotografie platite. Deoarece nu exista doua nunti la fel, fiecare nunta fiind o noua oportunitate de a incerca diferite tipuri de fotografie de nunta si de a surprinde ceva cu adevarat special. Nuntile sunt, de asemenea, un loc minunat pentru a deveni un fotograf extrem de versatil.

Pe langa gama de stiluri, nuntile va vor expune si la multe schimbari de ultima ora si la nevoia de a va adapta. Veti efectua sedinte foto in lumina soarelui, in conditii de lumina scazuta, ploaie, zapada, lumina artificiala si chiar aproape intuneric.

Lucrurile se pot schimba cat ati clipi din ochi si veti avea nevoie de echipament adecvat pentru a va asigura ca ziua se desfasoara fara probleme. Asigurati-va ca aveti echipamentul potrivit si aflati cum sa cumparati cele mai bune lentile pentru fotografia de nunta.

Un fotograf nunta este precum un director de arta, dat fiind faptul ca mirii se uita la acesta pentru a face cele mai potrivite fotografii, iar fotografii cu siguranta trebuie sa aiba experienta pentru a face cele mai interesante fotografii de grup, si trebuie sa stie sa imortalizeze cele mai importante momente de la nunta.

Nunta nu este precum o sedinta foto, unde se pot face fotografii oricand, aici daca sunt pierdute momentele cheie, fotograful nu mai poate redresa situatia.

Tocmai din acest motiv, cand vine vorba despre alegerea unui fotograf de nunta, mirii trebuie sa se asigure ca aleg cele mai bune servicii, prestate de catre cel mai bun fotograf din oras.

Fotografii pentru maternitate, nou-nascut si familie

Nuntile duc uneori la bebelusi, ceea ce inseamna ca fotografia de nunta duce uneori la maternitate si la noi. In timp ce unii fotografi prefera sa se concentreze pe un singur gen, altora le place sa isi urmeze clientii pe toata durata calatoriei si sa devina fotograf de familie.

Fotografia maternitatii poate fi foarte intima, cu multe fotografii apropiate si momente linistite. In calitate de fotograf al familiei chiar si la maternitate, este o idee buna sa faceti cercetari inainte de timp cu privire la poze si compozitii de film care functioneaza deosebit de bine pentru acest tip de filmare.

Fotografie de portret

Exista cateva trucuri pentru a realiza portrete uimitoare, dar in primul rand este important sa aveti uneltele potrivite. Exista o multime de optiuni pentru lentile, dar un obiectiv de 50 mm este un loc minunat pentru a incepe. Un obiectiv cu o larga deschidere de f1.4 sau f1.8 este ideal pentru a crea un efect bokeh cremos, incetosat, care va face ca subiectul portretului sa iasa in evidenta cu adevarat.

Fotografii care realizeaza astfel de sedinte foto, folosesc locatia, recuzita si garderoba pentru a spune povestea subiectului printr-o varietate de tipuri de fotografii. Daca iubesc tara, arata asta. Daca sunt tipi zambareti, fericiti, norocosi, fotograful scoate asta in evidenta si incurajarea subiectului sa fie ei insisi in fotografii, pentru crearea atmosferei relaxate, care este crucial pentru realizarea de portrete naturale.

In cazul unei asemenea sedinte foto, se ia in considerare compozitia fotografiei, precum si iluminarea. Scopul unui portret este de a evidentia subiectul, asa ca fotograful trebuie sa se asigure ca iluminatul face exact asta.

Fotografie erotica

O alta categorie de fotografie, este fotografia erotica. Exista fotografi care s-au specializat in acest tip de fotografie, si fac din asta o arta. Cu siguranta o sedinta foto de acest gen este incendiara, iar in fotograf profesionist specializat in acest tip de fotografie, are nevoie de unele calitati. Acesta trebuie sa stie sa gaseasca cele mai potrivite locatii pentru sedinta foto, trebuie sa stie sa aleaga unchiurile din care sa faca poze, sa tina cont de lumina, etc.

Cu siguranta nu este simplu de realizat nici o astfel de sedinta foto, si cu siguranta nu fiecare fotograf profesionist ar face fata unei asemenea provocari, asa cum nici un fotograf specializat in fotografia erotica, nu ar fi de exemplu foarte bun in realizarea pozelor de nunta.

Acest lucru este firesc, pentru ca odata ce un fotograf alege un tip de fotografie pe care il realizeaza, acesta capata experienta cu fiecare sedinta foto efectuata, pana cand ajunge sa fie expert in tipul respectiv de fotografie.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai populare tipuri de fotografi, spre care se orienteaza de regula fotografii profesionisti, insa exista cu siguranta si alte categorii de fotografii.

0 Shares
You May Also Like