De ce este necesar sa reparati sau sa inlocuiti parbrizul?

0 Shares
0
0
0

Una dintre necesitatile oamenilor in aceste zile, este fara doar si poate aceea de a detine o masina personala, iar in randurile urmatoare veti afla si de ce, dar si alte informatii interesante.

Acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care, o masina personala va poate ajuta sa mergeti la munca, la cumparaturi, sa plecati din localitate si sa va deplasati oricand si oriunde doriti, fara a fi nevoie sa depindeti de transportul in comun sau sa solicitati ajutorul cuiva pentru a va duce din punctul A in punctul B.

Atunci cand detineti un autoturism, in mod evident va doriti ca acesta sa fie impecabil atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic. Din punct de vedere functional, totul depinde doar de dvs., pentru ca ducand masina la revizii periodic in service, si inlocuind mereu piesele consumabile, mari probleme nu veti avea.

Din punct de vedere estetic, va puteti confrunta cu probleme, care nu tin neaparat de dvs. ca proprietar. De exemplu, puteti lasa masina in parcarea din fata blocului, iar intr-o zi de vara, grindina cazuta sa va sparga sau sa va ciobeasca parbrizul.

Se poate de-asemenea sa lasati masina in fata blocului, si a doua zi sa vedeti “bunatatea” celor din jur, care va zgarie masina sau va fisureaza parbrizul.

Se poate si sa conduceti regulamentar, si sa treaca in sens opus pe langa dvs. un camion care transporta pietris, si din camion sa va cada o piatra pe parbriz, iar acesta sa sufere daune. Ei bine, in randurile care urmeaza, veti afla cum trebuie sa procedati in aceste situatii.

Neglijarea inlocuirii parbrizului poate duce la urmatoarele pericole:

Vizibilitate redusa

Una dintre cele mai importante functii ale unui parbriz eficient este de a oferi soferului o vedere clara asupra imprejurimilor. Daca geamul este crapat sau este spart, acesta impiedica vederea soferului, mai ales daca avariile sunt in linia lor vizuala. Mai mult decat atat, conducerea cu un parbriz crapat devine extrem de dificila in conditii meteo nefavorabile si lumina scazuta.

Fiind in contact constant cu praful si resturile, suprafata sticlei s-ar putea sa se infunde. Sticla imbracata reflecta lumina intr-o maniera care provoaca orbirea, perturband vederea soferului. Iar efectele adverse pe care le poate avea o orbire asupra capacitatii soferului de a conduce in siguranta sunt de la sine inteles. Prin urmare, inlocuirea parbrizului este imperativa.

Integritate structurala compromisa

Parbrizul se adauga la integritatea structurala a vehiculului. Cadrul puternic sprijina plafonul si il impiedica sa va afecteze in caz de accidente. Cu toate acestea, un parbriz crapat sau deteriorat are o natura mai slaba si este posibil sa nu poata oferi suportul necesar.

Defectiune airbag

Airbag-urile protejeaza pasagerii de ranirea lor ca urmare a lovirii volanului sau a tabloului de bord in caz de accidente. Una dintre cele mai importante functii ale parbrizului este desfasurarea corecta a airbag-urilor.

Acesta permite airbag-urilor sa se desfasoare intr-un mod corespunzator, astfel incat sa amortizeze pasagerii atunci cand apare nevoia. Un parbriz deteriorat sau instalat incorect nu va fi suficient de puternic pentru a oferi asistenta adecvata necesara pentru desfasurarea airbag-ului, ceea ce duce la o defectiune.

Scurgeri de apa

Un parbriz de buna calitate protejeaza pasagerii de apa de ploaie sau de roua. Cu toate acestea, daca parbrizul este crapat, apa se poate scurge provocand interioare umede. Acest lucru duce in continuare la dezvoltarea mucegaiului care va strica interioarele vehiculului. Ar putea chiar dauna componentelor electrice si tapiteriei.

Riscul de ejectie

Purtam centuri de siguranta in masini pentru nu fi aruncati din vehicul in timpul unei coliziuni sau impacturi. Parbrizul ajuta, de asemenea, la prevenirea ejectarii datorita naturii sale puternice. Daca nu purtati centura de siguranta din orice motiv, parbrizul va ofera protectie.

Actioneaza ca un strat protector adaugat pentru a preveni ranile fatale. Daca nu optati pentru inlocuirea la timp a parbrizului, este posibil sa nu va expuneti doar pe voi, ci si pe cei care calatoresc cu dvs. in masina, la riscul de a fi expulzati din vehicul in caz de impact.

Tinand cont asadar de toate aceste consecinte ale unui parbriz deteriorat, care dupa cum se poate vedea, va pot costa viata, sau pot provoca pagbe serioase, cu siguranta este indicat ca atunci cand este ciobit sau spart, sa il inlocuiti. Costurile difera in primul rand in functie de pretul parbrizului, si cu siguranta un pret parbriz Audi A4, va fi mai mare in comparatie cu pretul unui parbriz Opel.

Cu toate acestea, nu este indicat sa va riscati viata datorita unui parbriz defect, asa ca atunci cand observati cea mai mica problema, mergeti cu masina in service. Daca este posibila reparatia, atunci alegeti aceasta varianta. In caz contrar, nu merita sa va riscati viata, asa ca va recomandam sa optati pentru o inlocuire parbriz cat mai repede.

0 Shares
You May Also Like