Selectarea compacta a placii potrivite pentru lucrare

0 Shares
0
0
0

In urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi cele mai importante consideratii, intrebari si caracteristici pe care trebuie sa le cautati intr-un mai compactor de inchiriat pentru lucrari de pavaj si de intretinere a trotuarelor.

Manerul unui compactor de placi joaca un rol de cheie. Poate fi montat in centrul sau in spatele unitatii. Poate fi un maner basculant care permite o manevrabilitate mai usoara. Si ar putea fi, de asemenea, un haser anti-vibratii pentru un confort sporit al operatorului.

Echipamentele sunt un element cheie in pavarea si intretinerea pavajului. Un echipament cheie pentru aproape toate lucrarile este un mai compactor, iar vestea buna este ca acum puteti opta pentru un mai compactor de inchiriat.

Aceste mici utilaje pot fi utilizate pentru compactarea sub-bazei si asfaltului pe sosele, parcari si lucrari de reparatii.

De asemenea, sunt utile in zonele limitate in care este posibil ca un rola mai mare sa nu poata ajunge. Cand vine vorba de selectarea compacta a placilor potrivite, contractantii au cateva optiuni de luat in considerare.

Exista trei categorii principale de compactoare de placi: un compactor cu o singura placa, un compactor cu placi reversibile si un compactor cu placi de inalta performanta / grele. Ceea ce alege un antreprenor depinde de marimea si tipul locului de munca pe care il are de efectuat.

Compactoarele cu o singura placa merg doar intr-o directie inainte si sunt probabil cea mai populara alegere pentru lucrari mai mici de asfalt. Placile reversibile pot merge atat in ​​fata cat si inapoi, iar unele functioneaza, de asemenea, intr-un mod pasager.

Compactoarele cu placi reversibile si de inalta performanta / de inalta rezistenta sunt deseori utilizate pentru compactarea sub-baza sau adancimea mai mare.

Placile pe compactoarele de placi sunt, de obicei, masurate in latime, iar dimensiunile pot varia de la 38 la 63.5 inch. Insa latimea nu este singura pe care contractorii de masurare ar trebui sa o caute atunci cand cumpara un compactor pentru placi.

Majoritatea compactoarelor cu placi mici genereaza aproximativ 1.360 kg pana la 1.814 kg de forta centrifuga.

Forta centrifuga nu ar trebui sa fie interpretata ca cat de tare se loveste o placa. De mai multi ani industria a folosit acest termen ca valoare comparativa si contractorii l-au adoptat in tacere, fara a intelege cu adevarat ca valoarea fortei centrifuge generate nu are influenta asupra performantei.

Alte valori precum amplitudinea si greutatea vor contribui la performanta generala a placii. Contractorii ar trebui sa examineze cu atentie toate specificatiile tiparite atunci cand achizitioneaza un compactor pentru placi.

Frecventa excentrica a placii este un alt factor de luat in considerare. Frecventele excentrice inferioare (sau vibratiile pe minut – vpm) sunt bune pentru compactarea solurilor coezive. Pentru asfalt si materiale granulare, contractantii vor dori sa caute un vpm mai mare.

Contractorii ar trebui sa se uite si la placa in sine. Placa este fabricata din fonta ductila sau din otel? O placa de baza din fonta ductila poate fi mai rigida permitand o compactare mai eficienta a materialului.

Forma placii de baza afecteaza si compactarea. O placa curba poate facilita transformarea si poate impiedica asfaltarea placii.

Cum puteti spune daca placa este curbata? Desi este greu de observat, placa va fi usor indoita. Geometria placii este importanta pentru lucrul in locuri stranse.

In afara de placa in sine, contractantii ar trebui sa se asigure ca compactatorul de placi vine cu un rezervor de apa. Apa ajuta la crearea unei bariere intre asfaltul fierbinte si placa de compactare la rece, impiedicand placa sa se lipeasca de asfalt.

Un nou compactor de placi ar putea avea un maner anti-vibratii. Manerul anti-vibratie reduce transferul de vibratii de la placa la operator, creand mai mult confort operatorului.

Pe langa anti-vibratii, de preferat ar fi un mai compactor cu maner montat central. Un maner montat central face mai usor manevrarea pe asfalt si este mai putin potrivit pentru a face orice taiere sau rupere a materialului.

De asemenea, un maner basculant poate facilita manevrabilitatea pentru un operator. Uneori manerul este montat in spate; alteori este montat in centrul placii.

In functie de locatia de montare, va ofera o gama diferita de leagan si, de asemenea, inaltimi diferite, in timp ce plasati manerul placii inainte. Cand manerul este montat in centru, atunci inaltimea de functionare a manerului pare sa fie mai nivelata in orice directie si mai confortabila pentru operator.

Desi compactoarele de placi sunt adesea piese de echipament auto-explicative, contractantii trebuie sa se asigure ca inteleg cum sa functioneze compactoarele si cum sa le mentina pentru a mentine placile in stare buna de functionare.

La fel ca in cazul majoritatii echipamentelor, este important sa urmati manualul operatorului pentru intretinere.

Majoritatea intretinerii este destinata motorului, iar contractantii ar trebui sa respecte intervalele, cantitatile si tipurile recomandate de producatorul motorului pentru filtrele de ulei, combustibil si aer.

Si asigurati-va ca curatati placa de baza si intre placi zilnic pentru a indeparta orice asfalt care poate fi blocat. De-asemenea este foarte important si sa va asigurati de faptul ca rezervorul de apa este lipsit de resturi.

Verificarile zilnice ale hardware-ului, in special etanseitatea suruburilor, vor ajuta la prevenirea oricaror inutile in timpul lucrului. Ba chiar mai mult, cei care opteaza pentru un mai compactor de inchiriat ar trebui sa verifice tensiunea si starea centurii si functiile motorului saptamanal.

Atunci cand selectati si cumparati un compactor pentru placi, este important sa priviti mai mult decat pretul. Asigurati-va ca gasiti o placa care se potriveste tipurilor de locuri de munca pe care le va folosi si asigurati-va ca are caracteristicile si elementele care va permit sa obtineti cea mai buna compactare si cea mai usoara munca posibila.

0 Shares
You May Also Like