Care sunt calitatile unui web designer?

Care sunt calitatile unui web designer?

5 Shares
0
0
5

In era digitala, webdesignerul este un factor esential al Internetului si al noilor formate digitale.  Webdesigner-ul trebuie sa aiba o cunoastere perfecta a  normelor web precum: ergonomia, referinta, tehnicile de editare, etc.

Web designer-ul lucreaza in functie de nevoile clientilor sai. Acesta proiecteaza si realizeaza interfetele Web / Mobile / Social, asigurandu-se in acelasi timp de valorificarea imaginii companiei pentru care lucreaza. Intr-o echipa, el primeste notele de la managerii de proiect si apoi trimite realizarile sale catre integratorii  web. Puteti sa va imbogatiti cunostintele si daca intrati pe  http://howdodesign.com.

Acum zece ani aceasta meserie nu era foarte cunoscuta, insa acum, design-ul web este o parte integrata a lumii computerelor. Noile probleme legate de Internet au permis dezvoltarea acestei afaceri. Intr-adevar, designerul de interfata web este acolo pentru a satisface nevoile de comunicare ale unui site web.

Acest lucru se realizeaza nu numai la nivelul grafic, dar si la nivelul ierarhiei de informatii. In plus fata de crearea si modelarea unei interfete placute si ergonomice, web designerul face alegeri de organizare globala si flux de informatii astfel incat mesajul dorit de catre companie sau organizatie sa fie cat mai clar posibil pentru utilizator. Prin urmare, webdesignerul va trebui:

  • sa vizeze nevoile companiei, pozitia si obiectivul acesteia, tinand cont de constrangerile tehnice si financiare;
  • sa defineasca specificatiile si sa dezvolte grafica bazata pe pozitionarea companiei si nevoile sale de marketing;
  • sa creeze unui model: tipologie, locul textelor si fotografiilor, alegerea culorilor
  • sa defineasca identitatile vizuale ale sitului in functie de public, organizarea paginilor, structura lor;
  • sa se asigure ca respecta diferitele norme enumerate in timpul procesului de creare a proiectului;
  • sa urmariresca site-ul dupa livrare si sa efectueze modificarile necesare;
  • sa efectueze sarcinile de actualizare, inclusiv la nivelul elementelor grafice;
  • sa utilizeze cunostintele sale tehnice pentru a asigura buna utilizare a site-ului prin referinta;
  • sa defineasca si proiecteze suporturi de comunicare.

Webdesignerul trebuie sa stie cum sa satisfaca nevoile clientilor sai. Directorul de arta Web trebuie sa fie dotat cu o multitudine de abilitati informatice, inclusiv cu instrumente de integrare si instrumente grafice. Trebuie sa stapaneasca normele Internetului si sa fie intotdeauna la curent cu noile stiri si cu cele mai recente inovatii. El trebuie sa fie expert in tehnologii.

Rigurozitatea, curiozitatea si organizarea sunt toate calitatile pe care webdesignerul trebuie sa le posede pentru a-si realiza proiectele. Chiar daca este pus in mod regulat sa lucreze singur, simtul sau relational trebuie sa-i permita sa-si gestioneze interactiunile cu diferitii clienti, implicati in procesul de creare. El este manager, deoarece stie cum sa se organizeze in munca sa si sa respecte dead-liner-urile.

El realizeaza ce a gresit si stie cum sa rezolve problemele. Pe scurt, webdesignerul este atat un artist cat si un om de stiinta in domeniul informaticii.Odata cu aparitia comunicarii multimedia, web designerul este un profesionist cautat.

Cu toate acestea,  este un loc de munca popular, iar recrutorii sunt deosebit de exigenti si solicita directorului de arta Web sa fie foarte bine instruit. Posibilitatile de evolutie sunt reale in functie de marimea companiei si de experienta acumulata. Astfel, un webdesigner junior poate deveni, in cele din urma, manager de proiect sau director artistic.

5 Shares
You May Also Like