Avantaje pentru batranii care locuiesc la caminul de batrani

Avantaje pentru batranii care locuiesc la caminul de batrani

0 Shares
0
0
0

In Romania exista o multime de batranei care nu prea au pe nimeni, acestia neavand copii, nepoti, frati, surori sau alte rude.

Ei bine, pentru un batranel este foarte greu sa locuiasca singur, dat fiind faptul ca nu are cu cine sa schimbe o vorba, zi si noapte fiind singur.

Deasemenea, pentru un batranel este foarte greu sa locuiasca singur in conditiile in care are nevoie de hrana, are nevoie de haine curate, are nevoie sa isi stie lua tratamentul in cazul in care sufera de vreo afectiune, iar exemplele pot continua.

Cea mai indicata solutie pentru toate persoanele invarsta care se afla intr-o astfel de situatie, este aceea de a alege sa isi traiasca ultima perioada a vietii in camine batrani.

De ce este indicat pentru batraneii care nu au rude sau pe altcineva care sa le fie aproape, sa locuiasca intr-un camin pentru batrani in ultima perioada a vietii? Pentru ca acolo batraneii au totul pus la dispozitie.

In primul rand, cei care ajung sa isi traiasca ultima perioada a vietii in cadrul unui camin de batrani, primesc in fiecare zi cele trei mese principale ale zilei. Astfel, batranilor nu le va lipsi mancarea, ceea ce pentru ei este foarte important.

Apoi, trebuie precizat faptul ca exista o multime de persoane invarsta care sufera de fel si fel de afectiuni. Unii sufera de diabet, altii sufera de Alzheimer, altii sufera de Parkinson sau de diferite alte afectiuni.

Cel mai important lucru este acela ca persoanele in cauza vor primi zi de zi medicamentele necesare pentru a se trata, asa ca acesta este un alt mare avantaj pe care il au batranii care traiesc la camin.

Plus de asta, intr-un camin de batrani exista personal bine instruit care stie sa acorde primul ajutor in conditiile in care batranii au nevoie de ajutor.

Deasemenea, acestia vor avea zi de zi haine curate, caminele de batrani avand spalatorii, unde hainele batranilor sunt spalate.

Mai mult decat atat, exista batrani care nici macar nu mai pot sa se deplaseze, asa ca acestia vor fi schimbati de catre personalul caminului. Acestia vor purta pampers pentru persoane invarsta, sau vor fi dusi la toaleta cu caruciorul de catre personalul caminului.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru foarte multi batrani cea mai indicata solutie este aceea de a-si petrece ultima perioada a vietii in cadrul unui camin de batrani, in cazul in care acestia nu au rude sau membrii ai familiei care sa ii ingrijeasca.

De precizat insa este faptul ca acest lucru nu este gratuit, iar pentru serviciile de care pot sa beneficieze, batraneii trebuie sa si plateasca, iar preturile sunt diferite de la un camin de batrani la altul.

Fireste, preturile acestor camine de batrani depind foarte mult de conditiile oferite. Cu cat conditiile sunt mai bune, cu atat si pretul lunar pe care trebuie sa il plateasca batraneii este mai mare, insa tinand cont de faptul ca nu au pe nimeni, batranii aleg aceasta varianta.

0 Shares
You May Also Like