Tigara electronica vs tigara normala – costuri si eficienta

0 Shares
0
0
0

Din pacate, exista miliarde de fumatori in intreaga lume, iar acest lucru duce la milioane de decese in fiecare an. 65% dintre cei care mor din cauza fumatului au intre 35 si 65 de ani, asadar, isi scurteaza viata destul de mult.

Tocmai din aceasta cauza a aparut ideea unei tigari electronice. Desi prima tigara electronica a aparut abia in 2004, in cei 14 ani de viata a reusit sa castige o popularitate incredibila. Motivele sunt cat se poate de convingatoare:

  • Este mai sanatoasa decat tigara clasica, iar acest lucru este dovedit;
  • Este mai eleganta;
  • Este mai ieftina.

Care sunt principalele diferente intre tigara clasica si cea electronica din punct de vedere al costurilor?

Vom detalia putin toate aceste motive si vom incepe cu partea financiara. Conform statisticilor, cei care aleg sa vapeze in detrimentul tutunului pot economisi pana la 3500 de lei in fiecare an. O tigara electronica de buna calitate are un cost de 170 de lei pentru prima luna si de doar 90 de lei lunar in urmatoarele luni. In comparatie, un pachet de tigari costa aproximativ 15 lei, bani cheltuiti in fiecare zi.

Care sunt celelalte diferente?

Aproape toate caracteristicile tigarilor electronice inclina balanta spre vapat in detrimentul fumatului:

  • Conform studiilor, tigara electronica este o alternativa mult mai sigura decat tutunul. Este adevarat ca nu este 100% sanatoasa, insa riscurile de a genera decesul sunt mult mai mici. Practic, in tigara electronica nu se gasesc cele 5000 de elemente cancerigene din tutun.
  • Mirosul aburilor este mai placut decat mirosul fumului. Aburii tigarii electronice tind sa aiba un miros foarte placut. Daca alegi sa vapezi diverse arome, poti lasa in urma ta un miros fructat sau de menta, ceea ce nu ii deranjeaza pe cei din jur. De asemenea, nu iti va intra miros neplacut in maini, in par sau in haine.
  • Nu genereaza fumat pasiv. Din pacate, un procent destul de mare de oameni mor din cauza fumatului fara a fuma. Acestia sunt expusi fumatului pasiv si inhaleaza aceleasi substante daunatoare ca si fumatorii. Daca nu vrei sa iti imbolnavesti copiii, o tigara electronica poate sa fie varianta cea mai buna pentru a-ti alimenta viciul.

Este greu sa renunti la tutun pentru tigara electronica, experienta fiind destul de diferita. IN timp insa, te poti obisnui si te poti bucura de un viciu mult mai sanatos.

0 Shares
You May Also Like