Activarea modului de economisire a bateriei pe telefoane Android

Activarea modului de economisire a bateriei pe telefoane Android

0 Shares
0
0
0

Sistemul de operare Android dispune de multe functii si programe interesante care au rolul de a mentine utilizatorii ocupati si fericiti, cum ar fi GPS, WiFi, Google Play Store si multe altele.

Aceste aplicatii si functii au facut ca utilizatorii sa se bazeze mai mult pe smartphone-ul lor, si din pacate, multe dintre aceste functii pot scurge consuma bateria dispozitivului foarte – foarte repede, iar acest lucru devine o problema pentru utilizatori, mai ales atunci cand nu au acces la o sursa de energie pentru a-si incarca bateria.

Deci, care este solutia pentru descarcarea rapida a bateriilor cauzata de diferite aplicatii si functii? Cu, se poate proceda pentru a prelungi durata de viata a telefoanelor care fac parte din universul Android?

Din fericire pentru cei care detin telefoane mobile Sony, Huawei, Samsung sau alte telefoane Android, exista cateva trucuri pe care vi le vom arata care pot prelungi durata de viata a bateriei dispozitivului dvs. Android.

Urmati aceste trucuri si veti putea fi surprinsi de unele dintre ele, deoarece au capacitatea de a va prelungi viata bateriei.

  1. Utilizati modul de economisire a energiei pe Android

Aceasta caracteristica este disponibila pe toate telefoanele mobile inteligente cu sistemul de operare Android, si poate fi accesata cu usurinta, dat fiind faptul ca tot ce trebuie sa faceti este sa treceti din jos in partea de sus a ecranului, dezvaluind comenzile rapide si pictogramele cu acces rapid, apoi aveti grija la pictograma bateriei.

Imediat ce ati localizat aceasta pictograma, faceti clic pe ea, si veti vedea cum se activeaza optiunea de economisire a bateriei. Alegeti sa activati aceasta caracteristica pentru a activa economisirea bateriei dispozitivului.

Nota: economisirea bateriei poate dezactiva unele dintre celelalte functii de pe dispozitiv, cum ar fi notificarile de pe IM sau de pe retelele de socializare sau chiar il poate incetini un pic, asa ca nu va mirati daca intalniti acest lucru.

  1. Dezactivati manual unele functii

Activarea economisirii bateriei din setarile telefonului poate dezactiva unele functii din dispozitiv, dar nu toate. Acum, pentru a economisi mai multa baterie si a obtine mai mult timp de utilizare pe dispozitivul Android, trebuie sa dezactivati anumite functii manual.

De exemplu, WiFi, Bluetooth, GPS, Hotspot, date mobile si asa mai departe. Aceste functii consuma o parte din autonomia bateriei. Pot fi localizate si dezactivate din panoul de acces rapid.

Pentru a accesa aceasta caracteristica, urmati pasii de mai jos.

  • Accesati Setari> Intretinere dispozitiv> Baterie.
  • Faceti click pe pictograma Baterie, afisata in ecranul de intretinere dispozitiv.
  • Pe ecranul urmator, faceti clic pe Utilizarea bateriei si apoi pe cele 3 puncte verticale din coltul din dreapta sus.
  • Selectati Optimizati utilizarea bateriei, si de aici puteti dezactiva manual functiile / aplicatiile.
  1. Folositi Instrumentul Setari

O alta metoda utilizeaza instrumentul Setari, apoi se seteaza economisirea automat de baterii. De aici puteti seta economisirea bateriei pentru a porni automat odata ce bateria dispozitivului se consuma pana la 20 sau 15%.

In mod implicit, aceasta caracteristica nu este niciodata setata sa se activeze automat, asa ca odata ce ati configurat-o, daca bateria se descarca pana la procentul setat, vi se va transmite o notificare, informandu-va ca economisirea bateriei a fost activata.

Acest lucru este semnificat printr-o bara portocalie sau prin intermediul unui semn plus care apare pe pictograma bateriei. Aceasta caracteristica se va opri automat in momentul in care veti pune telefonul la incarcat.

  1. Utilizati aplicatii terte

Exista o multime de aplicatii de economisire a bateriei pe care le puteti descarca simplu si rapid, din Google Play Store, dar este destul de dificil sa gasiti aplicatii terte care salveaza efectiv bateria, dat fiind faptul ca majoritatea etapelor si functiilor de economisire a bateriei sunt accesate manual.

Cele mai multe aplicatii de economisire a bateriei, de cele mai multe ori fac mai mult rau decat bine dispozitivului Android.

Cu toate acestea, exista cateva unele astfel de aplicatii care au fost programate cu scopul de a fi inradacinate pe dispozitivul dvs. la instalare, ceea ce ii permite dispozitivului sa poata controla caracteristicile din fabrica ale telefonului dvs. si dezactiva efectiv functiile esentiale ale consumului de baterie o data activate.

0 Shares
You May Also Like