3 mituri spulberate despre pompe submersibile

3 mituri spulberate despre pompe submersibile

0 Shares
0
0
0

Din lipsa de informare, sau pur si simplu din dorinta de a ne da cu parerea, uneori putem sa enuntam afirmatii care nu sunt tocmai veridice. In ceea ce priveste domeniul alimentarii cu apa, exista de asemenea idei care ne pot pune pe ganduri, iar acestea de cele mai multe ori pot schimba convingerea unui utilizator care nu cunoaste indeaproape o gama de pompe submersibile existenta pe piata.

Din acest motiv, deseori, specialistii nu sunt nevoiti doar sa educe in vederea folosirii produselor potrivite, ci sunt nevoiti deasemenea sa demonteze si cateva dintre miturile existenta pe piata. Daca nu credeti acest lucru, iata cateva dintre ele.

Pompele submersibile sunt foarte costisitoare, fara rezultate imediate!

Nicidecum, spun specialistii. Diferentele de pret insa, dintre un model si un altul, au in vedere si caracteristicile tehnice oferite. Ca in orice domeniu, exista produse destinate unor nise, unor categorii de utilizatori si, fireste, unor situatii.

Este lesne de inteles, spre exemplu, ca o pompa submersibila Panelli de pe site-ul www.pompe-submersibile.com.ro, cu rezistenta foarte mare la nisip, nu va costa la fel cu o pompa destinata uzului casnic, cu caracteristici specifice. Asa cum nici pompele submersibile destinate mediului casnic nu vor costa cat cele destinate mediului industrial.

Pompele submersibile sunt mai putin eficiente decat hidrofoarele!

In realitate vorbim despre doua categorii separate de produse. Desi in principiu ele sunt destinate acelorasi tipuri de lucrari, fiecare produs in parte are anumite conditionari. Din acest punct de vedere, hidrofoarele pot fi folosite pana la o anumita limita a exploatarii, in vreme ce pompele submersibile maresc aria de lucru a acestora.

In plus, o pompa submersibila poate functiona si in regim de hidrofor, in acest sens fiind necesare cateva elemente in pus. Vasul de expansiune, presostatul, manometrul si supapa de sens sunt elemente care nu trebuie sa lipseasca din structura, daca vrem ca aceasta sa aiba si caracteristicile unui hidrofor.

Pompele submersibile nu sunt durabile!

Daca vorbim din punct de vedere al rezistentei, vom constata ca pompele submersibile sunt unele dintre cele mai robuste dispozitive folosite in cazul alimentarilor cu apa. Structura lor se bazeaza pe componente din otel, care fac astfel ca aceasta sa reziste.

In plus, utilizarea unor garnituri de calitate, care sa etanseze structura, reprezinta un considerent peste care nu se poate trece atunci cand vine vorba despre pompe submersibile.

Pompele submersibile sunt concepute astfel incat sa poata rezista in mediul lichid, deoarece ele functioneaza in sistem imersat, impingand apa in sus, urmand ca aceasta sa fie folosita in vederea alimentarii. De aceea, calitatea materialelor este esentiala pentru buna functionare a pompelor, iar acest lucru este un apect care nu este nicidecum neglijat in cazul pompelor submersibile.

Pompele submersibile sunt dispozitivele care ar trebui sa ne ajute in vederea alimentarilor cu apa si tocmai de aceea trebuie sa avem in vedere specificatiile specialistilor in acest sens. Ei sunt cei mai in masura sa ne ajute in vederea alegerii si mai mult decat atat ei ne pot explica aspecte importante in ceea ce priveste buna functionare a pompelor. De aceea, dincolo de mituri si pareri, ar trebui sa avem in vedere adevarata competenta si sa alegem sa ascultam parerile specialistilor.

0 Shares
You May Also Like