Avantaje si dezavantaje pe care le au laptopurile second hand

Avantaje si dezavantaje pe care le au laptopurile second hand

0 Shares
0
0
0

Fiecare persoana, in momentul in care trebuie sa isi cumpere un laptop, se poate orienta spre laptopuri second hand, laptopuri noi sau laptopuri refurbihsed, acestea fiind categoriile de laptopuri existente pe piata.

Cea mai avantajoasa varianta din punct de vedere financiar pentru un utilizator, ar fi aceea de a-si cumpara un laptop second hand, pentru ca aceste echipamente sunt cele mai ieftine dintre toate cele care se gasesc pe piata.

Lapropurile second hand vin in intampinarea clientilor atat cu o serie importanta de avantaje, cat si cu o serie de dezavantaje, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

In primul rand, am mentionat mai sus un mare avantaj al laptopurilor second hand, si anume pretul, pentru ca laptopurile second hand sunt mai ieftine decat laptopurile noi, dar si decat laptopurile refurbished.

Laptopurile second hand vin acum chiar si cu certificat de garantie, daca sunt cumparate dintr-un magazin offline, sau chiar si de la un magazin online care comercializeaza astfel de echipamente second hand.

Lipsa certificatului de garantie era un motiv pentru care foarte multa lume alegea sa nu isi cumpere un laptop second hand, din teama de a nu se defecta echipamentul, iar mai apoi sa trebuiasca sa suporte din propriul buzunar pretul reparatiei.

Un laptop second hand, care a aparut pe piata de aproximativ 1-2 ani de zile, si care la vremea respectiva a costat cateva mii de lei, cu siguranta este mult mai performant chiar si decat un laptop nou, care acum costa mai putin de 2000 de lei.

Asadar, dupa cum se poate observa, se pot gasi mai multe avantaje pe care le au laptopurile second hand, si se pare ca aceste avantaje sunt cunoscute si de catre utilizatori, pentru ca in ultimul timp, vanzarile echipamentelor second hand au crescut foarte mult, in timp ce vanzarile laptopurilor noi au scazut.

Exista insa si anumite dezavantaje pe care laptopurile second hand le au, insa cu siguranta acestea nu sunt atat de multe precum avantajele, insa trebuiesc amintite.

In primul rand, un laptop second hand are sanse mari sa nu se prezinte perfect din punct de vedere estetic, asa ca utilizatorii trebuie sa fie atenti inainte de a-si alege un asemenea laptop, ca acesta sa nu fie zgariat sau julit.

Deasemenea, echipamentele second hand au nevoie de o verificare la sange daca putem spune asa, pentru ca este foarte posibil sa aiba nevoie de o baterie noua de exemplu, care ar fi deasemenea o investitie in plus.

Am putea aminti tot aici in categoria dezavantajelor, si performantele laptopurilor, in cazul in care discutam despre laptopuri second hand de generatie mai veche. In schimb, laptopurile second hand care sunt de generatie noua, functioneaza perfect.

Ei bine, acestea fiind spuse, in momentul in care discutam despre laptopuri second hand, acestea pot avea atat avantaje cat si dezavantaje, asa ca fiecare utilizator este liber sa aleaga daca isi investeste banii in achizitionarea unui asemenea echipament, sau daca isi cumpara un laptop refurbished sau un laptop nou.

0 Shares
You May Also Like