meniu_gps_IMG_4128

Rezolutia GPS ajunge la 2 metri pe continentul european

0 Shares
0
0
0

meniu_gps_IMG_4128Lansarea unor noi sisteme terestre si spatiale a dus la imbunatatirea acuratetii GPS-ului la nivel european, ajungandu-se la o precizie de 2 metri, fata de nivelul de precizie de pana acum, adica in jurul a 20 de metri.

Antonio Tajani, vicepresedintele Comisiei pentru Politica a Transportului a anuntat ieri in cadrul unei conferinte de presa debutul oficial al lui EGNOS, sistemul european geostationar de navigatie (European Geostationary Navigation Overlay Service). EGNOS este un sistem bazat pe sateliti si care imbunatateste acuratatea sistemelor navigationale din Europa.

El este bazat pe 3 sateliti geostationari de deasupra partii estice a Oceanului Atlantic si a Europei, conectate la o retea de peste 40 de statii terestre si 4 centre de control. Statiile EGNOS de la sol primesc semnale trimise de catre satelitii GPS din SUA, iar informatiile cu privire la acuratetea si calitatea semnalelor sunt trimise utilizatorului prin intermediul satelitilor geostationari.

Astfel, sistemele navigationale stabilesc pozitia utilizatorului cu o precizie de pana la 2 metri, fata de cei 20 de metri pe care ii poate detecta GPS-ul.

 

0 Shares
You May Also Like